WM 5.0 Magneto na MDA II

• 308 Odpowiedzi
  • 59567 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lijon

• 17
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 15, 2005, 22:10:52 »
mam zapytanie - kiedys do wm2003 znalazlem na xda-developers "pakiet programów narzędziowych typu obracany panel,camera,szybkie uruchamianie programowitd... nazywało się to jakoś blackberry lub podobnie" no i szukam tej strony by to zainstalowac na wm2005 bo tu maleńko tych narzędzi. Może ktoś wie co ja szukam???

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 15, 2005, 22:20:00 »
Cytat: lijon
mam zapytanie - kiedys do wm2003 znalazlem na xda-developers "pakiet programów narzędziowych typu obracany panel,camera,szybkie uruchamianie programowitd... nazywało się to jakoś blackberry lub podobnie" no i szukam tej strony by to zainstalowac na wm2005 bo tu maleńko tych narzędzi. Może ktoś wie co ja szukam???
w WM 5.0 jest obracany ekran wgrany w romie(jeśli Ci o to chodziło)!
a co do innych softów  typowo "systemowych" (do zmian opcji, obracania ekranu, dod. ustawień) to zapomnij o nich... żaden z nich nie ruszy na  WM 5.0 poprostu inny system :/  zostaje tylko czekać na oficjalne wersje :) albo na XDA-Dev.. poszukać  jakiegoś (o ile znajdziesz) softu z listy działających softow pod 5.0 (gdzieś tam jest taki watek)

[Dodano: 2005-05-15 22:47:21]
Cytat: kulawy
Nie jestem w stanie zmusic MDA do synchronizacji - ani po IRDA ani po USB :-/
Wywalilem stary partneship, wywalilem starte AS, zainstalowalem AS4, pozniej wszystko wg http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=20505 i niestety porazka.. Ktos ma pomysl?

UPDATE: blad jaki dostaje to: ActiveSync encountered a problem on desktop. Support Code: 85010014
Kulawy, musisz jeszcze usunąć wszystkie pozostałe "Mobile Device'sy"  w ActiveSyncu w File/delete mobile device.... mi to pomogło (+ to co tam jest na fotkach).
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 15, 2005, 22:49:32 »
Cytat: adzios
ten "wyciek" softu jest z MDA 4 a MW 5.0 było robione w sumie  na MDA 4

Ten wyciek czyli wersja beta nie jest z MDA 4. To jest wersja ktora pochodzi z MDA 2i jesli dobrze pamietam.

*

Offline adzios

• 1214
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 15, 2005, 23:05:29 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
ten "wyciek" softu jest z MDA 4 a MW 5.0 było robione w sumie  na MDA 4

Ten wyciek czyli wersja beta nie jest z MDA 4. To jest wersja ktora pochodzi z MDA 2i jesli dobrze pamietam.
http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=20158&highlight=iis+wm2005 ;)

*

Offline lijon

• 17
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 16, 2005, 01:05:09 »
na stronie: http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=18287&highlight=blackbery

sa programy *.*cab - kilka chętnie bym zainstalował. Jednak po rozpakowaniu 1 programu w mda wszystko dziala ok, kiedy chcę następny wypakować to on nakłada się na ten 1 program, a poprzedni zostaje wykasowany. Pytanie moje to jak można zainstalować kilka tych programów jednocześnie, naraz ???

*

Offline adzios

• 1214
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 16, 2005, 03:08:16 »
jak by to kogoś interesowało to tu http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=21372&highlight=sim+blue   znajdziecie działającego SIM Menagera pod WM 5.0 bo ten w romie nie odpala się... :P  

---------------------------------------------------

w sumie to ja już mam w pełni działającego WM 5.0 - mam wszystko i działa wszystko :P  0 bugów jak narazie :) .... jestem baaaardzo zadowolony z tego softu, na prawde polecam! (może poza jednym backup :( jeszcze tego nie rozpracowałem... może ktoś z was zna działający program do backupowania softu pod  5.0? bo tamtejszy w romie jest zjebpusty a Pocket Backup Plus 2 też nie idzie z tym softem :( natomiast w moim ActiveSyncu 4.0 brak opcji do robienia backupu )

*

Offline kanczug

• 19211
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 16, 2005, 06:44:42 »
Moze pobierz nowego ActiveSynca, prosto z Microsoftu. Kilka dni temu byl news na ten temat.

*

Offline Yazzon

• **
  • 173
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 16, 2005, 09:44:36 »
Nawet w AS 4.0 pobranym z Microsoftu nie ma funkcji Back Up/ Restore.

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 16, 2005, 12:14:39 »
U mnie dziala Sunnysoft Backup Manager 3.3.

*

Offline ciuxxxon

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 16, 2005, 13:23:43 »
Czy zna kotoś sposób ( może inny programik), jak zainstalować na WM2005 programik cproog hook ( działa na WM2003), dzięki któremu jak wiodomo mozna czerwoną słuhawką zamykać całkowicie programy, a nie jak jest w standardzie Windowsa zostają one w pamięci.........

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 16, 2005, 13:58:36 »
Z komunikatorów dziala rewelacyjnie SKYPE 1.1.0.6. Jak ktos sprawdzi inne komunikatory to prosze dać znać .
Pozdrawiam Miszka01

*

Offline adzios

• 1214
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 16, 2005, 14:17:31 »
Cytat: miszka01
Z komunikatorów dziala rewelacyjnie SKYPE 1.1.0.6. Jak ktos sprawdzi inne komunikatory to prosze dać znać .
Pozdrawiam Miszka01
działa mobile gadu 1.12

[Dodano: 2005-05-16 14:22:57]
zna maże ktoś jeszcze dobry soft na to do przeskakiwania między programami i zamykania ich?

rozgryzł ktoś może jak tu zablokować lawiatuke?? :) bo średnio 2-3 razy dziennie jak biore do ręki tel to mam low memory... a czemu? bo sobie się włączył dyktafon i nagrał raptem 720,5sec :)

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 16, 2005, 14:42:50 »
Skype dostępny jest na stronie www.skype.pl  Wybierz wersje dla pocket PC

*

Offline kanczug

• 19211
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 16, 2005, 19:21:42 »
Skype dostępny jest na stronie www.skype.pl  Wybierz wersje dla pocket PC
Ktos sie pytal gdzie jest Skype? :)

*

Offline adzios

• 1214
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 17, 2005, 13:57:45 »
Cytat: jakub kańczugowski
Ktos sie pytal gdzie jest Skype? :)
no właśnie też mnie zatkało :) - a ja myslałem że śledze ten wątek... ;)

--------------------------------------

mam pytanko do ludzi z  WM 5.0:
Czy wy tez macie problem z "odebraniem" rozmowy? bo ja musze pare razy kliknąć (czy to w LCD czy  słuchawke zeloną) i dopiero zaskakuje... średnio to jest 1-2sec albo 2-3 kliknięcia  - jak kto woli ;)

*

Offline lijon

• 17
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 17, 2005, 14:37:35 »
ja z odbieraniem zero problemów - ale gdy naciskam "power" by uruchomic mda to zawsze za 2 razem zaskakuje, no i potrafi sie wieszać gdy przychodzi sms a ja w tej samej chwili cos nacisne....

mam pytanie jak sie nazywa program ktory na ekranie today, lub w dolnym prawym rogu umieszcze ikony do uruchamiania programow, bylo cos takiego w we2003 ?????

sławek

*

Offline kanczug

• 19211
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 17, 2005, 15:30:31 »
Na ekranie Today to cLaunch a na dolnym pasku zadan to jeden ze skladnikow pakietu PHM Pocket Plus lub PHM Pocket PC Power Toys. Wszystkie te programy sa darmowe.

*

Offline d-_-b

• 26
  • Sprzęt: HTC Hero oraz stary SPV M650 B&B 5
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 17, 2005, 19:22:36 »
jak by to kogoś interesowało to tu http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=21372&highlight=sim+blue   znajdziecie działającego SIM Menagera pod WM 5.0 bo ten w romie nie odpala się... :P

Wszystko jest ok z tym sim managerem znajdujacym sie pod tym linkiem, dziala itp,  problem polega na tym, ze po przegraniu kontaktow z karty sim do kontaktow wszystkie sa jako "Unknown" i trzeba kazdy recznie poprawiac (sic!). Chyba, ze tylko mi sie tak trafilo. Ogolnie wrazenie pozytywne z wyjatkiem przyciskow record i camera ktore nie odpalaja odpowiedniego softu (soft sam dziala jak sie odpali z poziomu programs). Odnosnie AS4, odinstalowalem wszystko, wywalilem wszystkie "mobile device" jakie byly zainstalowane. Wkladam do kolyski, wszystko wykrywa ale synchronizacji zero, wylaczam internet security i zaczyna dzialac, wlaczam ponownie nie dziala, mimo ze ma jak wol zaznaczone by dopuszczal polaczenie z mda. Byc moze ktos juz sie spotkal z niedzialajacymi przyciskami badz z podobnym dzialaniem AS4. System testowany na E** MDA II.
Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz - pomyślał mąż, gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w żonę

*

Offline kanczug

• 19211
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 17, 2005, 19:28:58 »
Niedzialajace przyciski to chyba znany problem... chyba widzialem takie watki na XDA-Dev.

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 17, 2005, 19:38:26 »
Jezeli po wcisnieciu przyciskow od camery I recordera wlaczaja Ci sie inne programy to zmien je na nowo w Start/setings/buttons

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 17, 2005, 20:03:42 »
Witam. Zainstalowałem ten system (XDA2_Himalaya_o2_fullram) ale po jednym dniu pracy wracam do stabilnego 1.72.
Mam starą wersję radia (1.17 i ext. z wersji 1.72)
Niby wszystko ładnie i cacy ale wszystko działa cokolwiek wołowato. Mam na myśli szybkość działania. Wyraźnie widać odświeżanie pół np. w excelu czy zaznaczanie tekstu w wordzie. Nie wiem czy używacie wapu po gprs. Też niby chodzi ale są ciągle problemy z nawiązaniem połaczenia. Pozatym używany przeze mnie program EZWAP (bardzo dobry) w tym systemie często się wiesza.
I najważniejsza rzecz - stabilność. Używam swojego MDA II także do dzwonienia i zabawa w WM5.0 w obecnym statium rozwoju często kończy się zwiehami i opóźnieniem w reakcji na nadchodzące połaczenia.
SBP Plus też niby chodzi ale tylko powierzchownie.
AutoMapa - niby się uruchamia i działa bardzo ładnie, ale już próba wczytania nowej mapy powoduje wyświetlenie pustej listy wyboru (może mam tak tylko i siebie).
Często zdarzają się komunikaty systemowe o błedach i pytanie o raportowanie błedu (można wyłaczyć ale to denerwuje).
Reasumując jest wiele plusów ale też mnóstwo minusów - trzeba chyba poczekać na bardziej dopracowaną dystrybucję (o ile takowa ujrzy światło dzienne).

P.S. 1. Jakie wersje radia i ext macie u siebie ?
       2. Jaki stabilny soft z WM2003SE polecacie (2.02, 2.06 , 2.20 ).
                  2.20 testowałem ale mnie wkurza (jakieś powiększone  czcionki z tłumaczenia chińskiego nie dające się zmniejszyć).
                i co najważniejsze nie działający przycisk power po przejściu w tryb uśpienia. trzeba robić soft reseta aby się obudził !!!!

*

Offline wokal

• 10
  • Sprzęt: Były - MDAII, ETENx500, X800, obecnie GALAXY S
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #51 dnia: Maj 17, 2005, 20:38:14 »
Ja chyba po przeczytaniu powyższych postów powinienem sie podpisać  - szczęściarz - u mnie wszystko działa bez zarzutu - zmieniłem rom ze względu na ciągłe problemy z zasięgiem blutootha (poprzednio 2k3, następnis2k3se w wersji 2.06) teraz blu działa super - zasięg niesamowity - reszta też bez żadnych , ale to żadnych problemów (odpukać), może dlatego ze poza acrobatem nic nie instalowałem - mam praktycznie czysty rom - Pozdrawiam Wojtek
ps.sorry ,jest  jedno co nie działa to xbeckup.

*

Offline adzios

• 1214
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 17, 2005, 21:42:44 »
Cytat: d-_-b

Wszystko jest ok z tym sim managerem znajdujacym sie pod tym linkiem, dziala itp,  problem polega na tym, ze po przegraniu kontaktow z karty sim do kontaktow wszystkie sa jako "Unknown" i trzeba kazdy recznie poprawiac (sic!). Chyba, ze tylko mi sie tak trafilo.
hmmm to ja UNKNOWN wiem czemu tak masz ;) hehehe nie no ja też tak miałem... ale po synchro w outlookiem zmieniłem sobie to wszystko tam.. i jest ok.
Ogolnie wrazenie pozytywne z wyjatkiem przyciskow record i camera ktore nie odpalaja odpowiedniego softu (soft sam dziala jak sie odpali z poziomu programs).
qrcze! u mnie działa...
Odnosnie AS4, odinstalowalem wszystko, wywalilem wszystkie "mobile device" jakie byly zainstalowane. Wkladam do kolyski, wszystko wykrywa ale synchronizacji zero, wylaczam internet security i zaczyna dzialac, wlaczam ponownie nie dziala, mimo ze ma jak wol zaznaczone by dopuszczal polaczenie z mda. Byc moze ktos juz sie spotkal z niedzialajacymi przyciskami badz z podobnym dzialaniem AS4. System testowany na E** MDA II.

no pisałem co jeszcze wypadało by zrobić.... to co skośnokoi pisze w tym poście: http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=20505&highlight=activesync+4

*

Offline d-_-b

• 26
  • Sprzęt: HTC Hero oraz stary SPV M650 B&B 5
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 18, 2005, 08:36:46 »
Jezeli po wcisnieciu przyciskow od camery I recordera wlaczaja Ci sie inne programy to zmien je na nowo w Start/setings/buttons

Nie odpala sie nic, przyciski sa odpowiednio "podpiete", po ich wcisnieciu przycisk jest martwy.
Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz - pomyślał mąż, gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w żonę

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #54 dnia: Maj 18, 2005, 12:55:10 »
Walcze z pelnym optymizmem z WM 2005 juz drugi dzien.
- PocketInformant nie chodzi wcale,
- Pocket Plus instaluje sie wprawdzie, ale wiele opcji nie dziala,
- Phat notes nie chodzi,
- AgendaFusion chodzi w v7.0 ale nie integruje sie z Kontakte,
- Destinator 3.65 jak i  3.75 - nie instaluje sie z konsoli,
- Tomtom 3.xx nie instaluje sie z konsoli. Bezposrednio na MDA poprzez *.cab uruchamia sie  wprawdzie TomTom GPS, ale sam program nie startuje.

- eWallet (do hasel) - hula
- CashOrganizer - hula,
- 1Calc - hula,
- XCPUScalar v.2.85 - hula (jest konieczny, bez niego jest troche mulowaty)
- Bubble Breaker (gra , spadajace kulki) - hula,

Poza tym laczy sie bez problemow z BT GPS Fortuna.

Poza tym musialem pozwolic w Firewall-u na laczenie sie ActiveSync z serwerem microzlomu, bo bez tego za pierona nie chce mi sie synchronizowac.

[Dodano: 2005-05-18 13:02:34]
" Andry73 " pytal wyzej o stabilnego WM2003SE.
Ja mialem do przedwczoraj przez pol roku v2.07
i bylem z niej bardzo zadowolony.

[Dodano: 2005-05-18 15:56:25]
Ale jaja!
Dla podrozujacych po EU:
NAVIGON Mobile Navigator v4.2 (ostatnia oficjalna) - Dziala OK!

W zyciu bym sie nie spodziewal i do tego zainstalowal sie bez problemow przez ActiveSync 4.0.
Pod WM03se nie dal sie ruszyc.

Normalnie cud (albo czegos zapomnieli spieprzyc).

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #55 dnia: Maj 18, 2005, 17:52:19 »
Cytat: xxandaxx
" Andry73 " pytal wyzej o stabilnego WM2003SE.
Ja mialem do przedwczoraj przez pol roku v2.07
i bylem z niej bardzo zadowolony.

Gdzie tego soft szukać na xda.dev jest 2.06 ale plik nk.nbf jest uwalony.
Szczerze byłbym zainteresowany.

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #56 dnia: Maj 19, 2005, 14:58:31 »
Zainstalowalem na MDA II. Nie dziala XBackup. Dziala swietnie Automapa, telefon, GPRS, Gprs Monitor, Word, Excel, PPT, Camera, Recorder, obsluga bluetooth, Nie dziala pocket Gadu gadu.

Hej. Ja po instalacji mam problem z AM 3.8. Przy opcji wczytaj mape nie widze nazw map. Da sie to troche obejsc ale jest strasznie wnerwiajace, bo trzeba je zainstalowac a tu nie widac w ktore miejsce kliknac na poszczegolne miasta. MDAII, WM5.0

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 19, 2005, 15:40:39 »
Hej !
Czesi namalowali nowy ekranik dla WM2005.
Tutaj jest do wziecia: http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=7504

*

Offline lijo

• 21
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #58 dnia: Maj 21, 2005, 19:06:51 »
czesc - czy komus z wm2005 udalo sie uruchomic Traylunch lub Wisbar - chodzi o szybkie wyl.programow w tle.
mi nie chodza oba niestety...

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #59 dnia: Maj 21, 2005, 21:39:11 »
Moze ktos wie jak zrobic aby uruchomic Wireless Modem na WM 5.0???