WM 5.0 Magneto na MDA II

• 308 Odpowiedzi
  • 58503 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #240 dnia: Listopad 14, 2006, 00:53:27 »
Witam,

posiadam Qtek'a 2020 z wm5 w wersji XDA_WM2k5_2.03a32WWE i mam problemy z aparatem- nie działa zoom , filtry itp. a kamera nagrywa ostrym pauzowaniem co chwile. Testowałem również na HIMA_WM5_3[1].33a_AKU23_Virgy_build_SP1 ,ROM_Himalaya_v1.50_3.00a.64 ....

Problem znika na przejściu w windowsa 2003 se.

Czy jest jakaś możliwość by windows 2005 obsłużył te funkcje?

ps. co może być przyczyną niedziałania funkcji pilota do TV? irde włączyłem ale dalej nie wysyła oraz nie odbiera....

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #241 dnia: Listopad 15, 2006, 01:29:23 »
Więc z pilotem pordziałem już... Działa jedynie program NoviiRemote Deluxe v4.11

Nadal nie wiem co jest z tym aparatem. Dziś dorwałem drugie MDA 2 i wgrałem WM 2005 i też nie działa tam prawidłowo kamerka. Pozatym dlaczego w tym drugim MDA 2 podczas startu jest najpierw napis WINDOWS 2003 a dopiero poźniej przełącza się na 2005 ...

Czy jakiś operator wydał Windowsa 2005 na Qteka 2020/ MDA 2 ?? czy tylko są dostępne wersje HIMA??

Pozatym co to jest OS?? bo wgrałem tylko ROM i RADIO - da rade jeszcze coś dograć??

ps. instalował ktoś windowsa 3.11 na emu dosa ?? :)

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
  • Sprzęt: Diamond, Motorola Milestone, Archos 10.1
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #242 dnia: Listopad 30, 2006, 00:38:58 »
marx
Mozesz udostepnić obecnie najbardziej według ciebie stabilnego roma z Twojej kuchni. Przydałby się pewno kilku osobom taki gotowiec. Ja się przymierzam do WM2k5 dzis odebrałem qteka, doświadczenie mam spore z poprzedniej wersji MDAI wiec pewno sam sobie pogotuje ale na dobry początek coś sprawdzonego by się przydało.

EDIT:
Instalacja jest bardzo prosta, nie wiem kto tu robi tyle zamieszania.
Potrzebujemy:

nk.nbf - plik z romem (trzeba się tylko na wersję zdecydować)
HimaUpgradeUt.exe - program windowsowy który nam to zainstaluje

Podłączamy PDA z komputerem w trybie Bootloadera (wcisnąć na PDA przyciski Action, Power i Resset)
Uruchamiamy exe i czekamy 30 minut (trzeba wyłączyć Activ Sync aby nie łączył się przez USB, opcja w AS)
Potem twardy resset (przyciski Record, Camera i Resset) i wybrać z menu NO,YES,YES.

I to wszystko, banalne nie?
był MDA I potem MDA II
obecnie HTC Diamond vel Era Mda Compact IV
Android: Motorola Milestone
Android Tablet: Archos 10.1

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #243 dnia: Listopad 30, 2006, 13:29:44 »
Ja dodam tylko, że chwilę przed instalacją nowego romu dobrze jest włączyć Windows Media Player na kompie i jakiś plik muzyczny mp3 żeby w kółko odtwarzał sobie w tle, instalacja przebiega o wiele szybciej. Sposób sprawdziłem na własnej skórze (komputerze)  ;)
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #244 dnia: Grudzień 03, 2006, 00:24:21 »
Zainstalowałem fajnie ale męczę się z odblokowaniem tej pamięci storage, mam cały czas 14.54 MB (Total), chciałem zrobić 31 ale nie idzie. Zainstalowałem unlook i unhide, pokazało się extended_rom (15.9 MB), tylko w zasadzie nie wiem po co mi to, i czy mogę sobie bezpiecznie pousuwać zawartość, czy np. będzie to potrzebne przy hard ressecie ?? No i nie rozwiazuje mi to probelemu :(
HimaDocTools ponoć jeszcze jest ale nie mogę znaleźć w sieci z na buzzdev nie mam uprawnień do niektórych katalogów, szukałem i tu i tam i nic.
marx czy to twój katalog na ftpie leży na xda developers ?? i czemu nie ma tam HimaDocTools ??
był MDA I potem MDA II

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #245 dnia: Grudzień 03, 2006, 09:42:09 »
Witam masz tu instrukcje jak zrobic zeby było 31 mb
1. Install ExtendedROM Unlocker.
2. UNHIDE and UNLOCK your ExtendedROM.
3. Run the Hima_DOC_Tool_1.0.exe on your device.
4. Hardreset your device= power+aparat+dyktofon+ rysik w dziurke

jak to zrobisz bedziesz miał dokładnie 28mb i jakies restki a jaki wgrales roma wgraj nowego tofloka polecam jest super no i szybki wporownianiu do virgina 3,33

Marek Pozdrawiam

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #246 dnia: Grudzień 03, 2006, 12:32:05 »
Danzel1616, wgrałem virga 3.33, bo z tego co czytałem ten jest właśnie szybki ??
I nie wiem czy doczytałeś ale nie wiem skąd pobrać HimaDOCTool :(
Z czego on uzyskuje te dodatkowe 16 mega ?? Z Extended ROMu ??
był MDA I potem MDA II

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #247 dnia: Grudzień 03, 2006, 13:05:38 »
Witam

nie wiem skad on to bierze ale skad by nie brał przydaje sie te 16mb hehe  :))  wiec podaj mi email na pw wiec ci wysle pliki ktore szukasz hehe i polecam nowu rom tofloka ten do testu ja go uzywam juz cały tydzien i jest super nie zawiesza sie tak jak virgin

Marek Pozdro

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #248 dnia: Grudzień 03, 2006, 14:11:45 »
Witam.Proszę Was podajcie namiary na ROM lepszy niz virga 3.33,ktory mam aktualnie wgrany tzn.namiary na tofloka.

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #249 dnia: Grudzień 03, 2006, 15:36:03 »
straszny burdel sie tu zrobił. A ja mam prośbe. mógłby ktoś podsumować ten temat i napisać mi jakich programów potrzebuje do POPRAWNEJ zmiany romu na lepszy.
mam:
-nowy rom  HIMA_WM5_3[1].33a_AKU23_Virgy_build_SP1
-HimaUpgradeUt
-Radio_1[1].18

coś jeszcze trzeba?? prosiłbym o dokładny link

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #250 dnia: Grudzień 03, 2006, 18:39:19 »
Witam wejdz sobie na strone http://buzzdev.net/index.php?option=com_phorum&Itemid=125&phorum_query=read,26,27069 i tam jest nowy rom ale trzeba sie zarestrowac na stronie zeby go sciagnac

Marek Pozdrawiam

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #251 dnia: Grudzień 03, 2006, 23:52:05 »
Dobra, więc aby nie robić zamieszania napiszę jeszcze raz co i jak z tą pamięcia.

Po zainstalowaniu nowego WM5 (mój post z 30 listopada) okazuje się że braknie pamięci, i jest tylko: 14.54 MB STORAGE
Po odblokowaniu Extedned ROM przy pomocy programu ExtendedROM Unlocker i włączeniu w nim funkcji UNHIDE and UNLOCK ukazuje się 15.9 MB "partycja" typu Extended ROM
Po uruchomieniu Hima_DOC_Tool_1.0.exe znika Extended ROM a STORAGE otrzymuje nowe 30.53 MB

Niestety aplikacja ta wykonuje hardresseta (samemu nie trzeba) co prowadzi do utraty konfiguracji :( Przeżywają tylko dane na RAMdisk'u (u mnie 31.9 MB w zależności od konfiguracji w ROM'ie).

Aby dokończyć rozpiskę pamięci napiszę że mam 61.23 Program Meory czyli typowej pamięci operacyjnej RAM.

Mam nadzieję że się komuś przyda i ułoży co i jak.
był MDA I potem MDA II

*

Offline Orbers

• 12
  • Sprzęt: MDA II, Vario I, Vario II, Kaiser, uSD 2 GB, GPS GS-R238
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #252 dnia: Grudzień 27, 2006, 17:10:39 »
Witam,
mam pytanie (- może ktoś zaobserwował podobne zjawisko). Od czasu jak wgrałem ROM-a Virgy 3.33a na swoją Himalaykę i podzieleniu jej Hima_DOC_Tool bateria szybciej mi się rozładowuje. Czy jest to związane z powyższym podziałem pamięci czy też z samym jej rodzajem w tym urządzeniu? No i oczywiście czy da się to jakoś "skorygować"?  :mysli:
Kaiser KAIS130
SPL - 1.0.OliPof
CPLD - 8
ROM: 1.82.118.0 PLK
RADIO: 1.27.12.11

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #253 dnia: Grudzień 29, 2006, 02:09:19 »
Orbers ja nie zauważyłem bo kupiłem i od razu virgy :) ale słyszałem że szybciej zjada, niestety :(
był MDA I potem MDA II

*

Offline Orbers

• 12
  • Sprzęt: MDA II, Vario I, Vario II, Kaiser, uSD 2 GB, GPS GS-R238
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #254 dnia: Styczeń 02, 2007, 14:16:07 »
Jak to się mówi - cuś za cuś  ;) dobrze, że przynajmniej jak zdechnie bateria to dane nie wyparowują  :proud:
Kaiser KAIS130
SPL - 1.0.OliPof
CPLD - 8
ROM: 1.82.118.0 PLK
RADIO: 1.27.12.11

*

Offline Akak

• 24
Folder SMS
« Odpowiedź #255 dnia: Styczeń 02, 2007, 15:19:52 »
Witajcie

Mam wielki problem z zainstalowaniem jakiegokolwiek backup smsa czy cos w tym stylu.
Muszę jednak "przeinstalować system" a nie chcę stracić tych smsów definitywnie.

Czy wiecie może, w którym katalogu na PDA smsy są przechowywane?
Może skopiuje sobie na SD cały katalog a potem wgram ponownie.

Jak Wy to widzicie?

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #256 dnia: Styczeń 03, 2007, 12:02:39 »
można zrobić syncho z outlookiem szukaj Jeyo :)
był MDA I potem MDA II

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #257 dnia: Styczeń 03, 2007, 17:09:25 »
Jak można to chciałbym podrzucić taki fajny pomysł, żeby zrobić takie podsumowanie co i jak...

Czyli dokładną instrukcję jak wgrać windowsa 05, którego romu użyć (wady i zalety poszczególnych) które radio do tego itp.

Myślę, że byłoby to świetnie dla początkujących użytkowników i tych co nie zmieniali jescze windowsa w swoim palmie bo nie wiedzą na który lub jak (jak np. ja ;] )

Całość fajnie by było przykleić na początku wątka albo jakoś na końcu tylko z tym, żeby się "zsuwał" niżej razem z kolejnymi odpowiedzami, żeby nie zaginąc w gączu tych jak naraaize 13 stron :D

Co o tym sądzicie ? :D

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #258 dnia: Styczeń 14, 2007, 14:45:47 »
Witam,

Jestem nowy i mało doświadczony stąd przepraszam, jeżeli moje pytania okażą się banalne, i zarazem proszę o pomoc. Forum czytam od jakiś dwóch tygodni.

Mam jedno pytanie. Czy jest wersja PL WM 5 na MDA II ? Jeżeli tak to skąd ją można pobrać. A jeżeli nie ma to w jaki sposób uzyskać w mda II z wgranym WM 5 polskie znaki na klawiaturze.

Z device information wynika coś takiego:
ROM: 3.33a.Buzz
ROM date: 10/30/05
Radio 1.17
Protocol 1337.28

MDA zakupiłem 2 tygodnie temu i w takiej konfiguracji cały czas jest jak był. Proszę o informacje co i jak pozmieniać.

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #259 dnia: Styczeń 15, 2007, 00:53:31 »
Cytat: "rocho87"
Witam,

Jestem nowy i mało doświadczony stąd ...
Proszę o informacje co i jak pozmieniać.

Nic nie zmieniaj, wgraj sobie jakąś polską klawiaturę i to wszystko co ci potrzeba :)
był MDA I potem MDA II

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #260 dnia: Styczeń 15, 2007, 18:57:37 »
A czy jakiś odnośnik lub nazwe "polskiej klawiaturki"?

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #261 dnia: Styczeń 15, 2007, 19:48:09 »
był MDA I potem MDA II

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #262 dnia: Styczeń 31, 2007, 14:47:22 »

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #263 dnia: Luty 06, 2007, 19:50:12 »
Cytat: "marx"
cos takiego stworzylem, moze sie komus przyda
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Himalaya_2005_Kitchen

Widzę że się znów zabrałeś :) U mnie śmiga już jakiś czas i muszę przyznać że w miarę stabilnie, choć zdarzają się wpadki i resety, ale nie jest źle. I dzięki na pewno skorzystam przy następnej aktualizacji.
był MDA I potem MDA II

Pad MDA II
« Odpowiedź #264 dnia: Luty 07, 2007, 13:29:15 »
Witam

Zrobiłem update MDA ale cosik namieszalem przy tym i teraz nie działa mi telefonik. Próbowałem przywrócić całość do wersji fabrycznej ale instalator krzyczy mi o błędzie country ID. W jaki sposób przestawić MDA na ustawienia  Polska - Era?

Re: Pad MDA II
« Odpowiedź #265 dnia: Luty 07, 2007, 16:39:38 »
Cytat: "pivkoo"
Witam

Zrobiłem update MDA ale cosik namieszalem przy tym i teraz nie działa mi telefonik. Próbowałem przywrócić całość do wersji fabrycznej ale instalator krzyczy mi o błędzie country ID. W jaki sposób przestawić MDA na ustawienia  Polska - Era?

Spróbuj bez zmiany lokalizacji - wgrywaj oprogramowanie przy użyciu aplikacji HimaUpgradeUt_noID.exe, a nie HimaUpgradeUt.exe. Różnica tkwi w tym, że ta pierwsza nie wywala błędu country ID. Miałem to samo przy zmianie oprogramowania w swoim.

A nawiasem mówiąc, czytam na forum, i nie widzę żadnych komentarzy odnośnie wersji 3.35a.32WWE, z której sam obecnie korzystam. Choć były problemy przy wgrywaniu, a raczej po instalacji, po drugim z rzędu hardresecie wszystko wczytało się poprawnie. System chodzi stabilnie, wszystko w porządku

windows mobile dla xda
« Odpowiedź #266 dnia: Luty 07, 2007, 17:47:54 »
witam, nie mam duzego doswiadczenia w tym wiec prosze o pomoc, mozecie mi polecic link gdzie moglbym sciagnac windows mobile 5 dla xda II , oraz krutko powiedziec jak go zainstalowac, z gory dziekuje

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #267 dnia: Luty 07, 2007, 20:32:57 »
donelbaron
przeczytaj ten wątek od początku - wszystko zostało już opisane

Re: Pad MDA II
« Odpowiedź #268 dnia: Luty 08, 2007, 11:38:14 »
Cytat: "wybranietz"

A nawiasem mówiąc, czytam na forum, i nie widzę żadnych komentarzy odnośnie wersji 3.35a.32WWE, z której sam obecnie korzystam. Choć były problemy przy wgrywaniu, a raczej po instalacji, po drugim z rzędu hardresecie wszystko wczytało się poprawnie. System chodzi stabilnie, wszystko w porządku

Po kilku HR rzeczywiście poszło... Skąd masz 3.35a.32WWE? Na buznecie jest tylko w wersji 3.33...

WM 5.0 Magneto na MDA II
« Odpowiedź #269 dnia: Luty 08, 2007, 18:29:46 »
moze wie ktos skad mege zdobyc ten plik zeby dokonczyc odblokowanie pamieci Hima_DOC_Tool_1.0.exe  ???????????