Tak Arcsoft Sprint mms, racja, dziękuję za podpowiedź, właśnie tego nie mam. Wczoraj w nocy wtargnąłem na gg Noksera, pomocną dłonią podsunął mi link do tego programu, sympatyczny i uczynny kolega, więc w nocy troszkę powalczyłem, jednak mizernie, ze względu na braki wiedzy, co dalej. Instalacja oczywiście pozytywnie przebiegła, ale moje urządzenie dalej nie widzi żadnych katalogów z instalki, instalowałem na karcie jak i na samej himalai. Wcześniej instalowałem gg i w podobny sposób wszystko przebiegało, ale gg utworzyło sobie na karcie program files i z tego startuje na gg a Arcsoft Sprint mms już mi tego nie robi. Po ponownym wejściu na pasek "JUŻ NIBY NIE INSTALKI" dalej mi robi pełną instalację. No nic dostałem narzędzie w formie programu więc teraz nie pozostaje mi nic innego jak się uczyć instalacji, a jeszcze jedno może jest problem w samym programie bo po instalacji mam info że "NIE MOZNA PRAWIDŁOWO WYŚWIETLIĆ ZAINSTALOWANEGO PROGRAMU, PONIEWAŻ ZOSTAŁ ON ZAPROJEKTOWANY DLA POPRZEDNIEJ WERSJI OPROGRAMOWANIA WM", więc muszę poszukać coś dla siebie a wersja to 5.0.69.44.cab.Dzięki za wszelkie info. Zielony ludek Robert