SPV M1000-USTAWIENIA

• 8 Odpowiedzi
  • 2093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M1000-USTAWIENIA
« dnia: Kwiecień 26, 2009, 12:03:23 »
Witam serdecznie.Może na początku zaznaczę że jestem "ZIELONY" pod względem spv na max.Szczęśliwym posiadaczem tego urządzenia jestem dopiero od tygodnia, więc całe forum(choć niby przejrzyste)dla mnie czarna magia, a to tylko dlatego że nie rozumiem znaczenia słów jak "gotować"-to sobie wytłumaczyłem  :grin:
Więc panowie proszę, na wielu stronach forum odsyłacie do stron opartych o temat, który niby już tam jest omówiony, chodzi mi o przykład BRAK IKONY MMS. I tutaj forumowicz pisze "to już było omawiane........ . OK było omawiane ok, taki "zielony" ludek jak ja, idzie sobie potulnie ze schyloną głową na stronkę czyta i oczom nie wierzy rzeczywiście JEST JUŻ BYŁO OMAWIANE, ale jestem głupi, bo dalej jestem na tej stronie głupi, też nic nie rozumiem  bo nie mam podstaw informatyki, więc jak taki ludek jak ja ma się przygotować to TAKIEJ POTĘGI FORUM.
Ok może jest to forma żalu, ale proszę o wyrozumiałość dla wszystkich zielonych, czasami trzeba NAS MAŁYCH TEGO FORUM poprowadzić za rączkę, jest to forma podania na talerzu, odsyłanie do Gogole też nic nie da(choć to kopalnia wiedzy) gdyż tam dalej będzie to dla nas czarna magia. WIĘC PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ DLA ZIELONYCH, MIEJCIE CZASAMI TROSZKĘ WYROZUMIAŁOŚCI I WYTŁUMACZCIE JAK POSTĘPOWAĆ W RAZIE JAKIEGO KOLWIEK PROBLEMU. DZIĘKUJĘ teflon9 zielony ludek
Ps. ja dalej nie mogę znaleźć ikony mms i mms-ów nie mam a konfiguracje przeprowadziłem już wszystkie. 

*

Offline popara83

• *
  • 55
  • Sprzęt: i900 Omnia, X1, HTC Snap S521, HTC Wildfire
Odp: SPV M1000-USTAWIENIA
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2009, 12:14:29 »
Kolego jesi do "zwykłej" wiadomosci dodasz temat i jakis plik, to wtedy bedzie to mms, poinformuje Cie o tym system.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 12:25:25 wysłana przez popara83 »

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2009, 18:57:42 »
No tak dodaj? Właśnie i tu jest bo samo menu telefonu nie posiada opcji wyślij mms, a do sms-a nie wkleję nic po wcześniejszym skopiowaniu z jakiekolwiek folderu systemowego, czy też z karty pamięci.Otwierając telefon>kontakt> jest tylko OSTATNIE POŁĄCZENIE, POŁĄCZ, WYśLIJ WIADOMOŚĆ SMS, gdzie w menu też nic nie wskazuje na możliwość wysłania mms-a. Sieć jest ustawiona dobrze na model SPV M3000 choć posiadam M1000, tak mi pracuje internet i śmiga jak ta lala wersja rom 6.1.8.5NOK wersja radia 1.10.00 WM 6.1 ProEdition, i to tyle co zielony ludek wie o SPV M1000.Ale dzięki za podpowiedź każda jest warta odczytu i próby pozbycia się problemu. Dzięki  :proud:

*

Offline ziomKRK

• **
  • 178
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2009, 15:08:50 »
Kolego jesi do "zwykłej" wiadomosci dodasz temat i jakis plik, to wtedy bedzie to mms, poinformuje Cie o tym system.

:O

Poszukaj programu Arcsoft MMS i zainstaluj, prawdopodobnie go nie masz zwyczajnie. Po instalacji skonfiguruj serwery itp., wg swojego operatora. Wtedy będziesz miał wybór, czy nowa wiadomośc ma być SMS czy MMS.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 01, 2009, 08:54:09 »
Tak Arcsoft Sprint mms, racja, dziękuję za podpowiedź, właśnie tego nie mam. Wczoraj w nocy wtargnąłem na gg Noksera, pomocną dłonią podsunął mi link do tego programu, sympatyczny i uczynny kolega, więc w nocy troszkę powalczyłem, jednak mizernie, ze względu na braki wiedzy, co dalej. Instalacja oczywiście pozytywnie przebiegła, ale moje urządzenie dalej nie widzi żadnych katalogów z instalki, instalowałem na karcie jak i na samej himalai. Wcześniej instalowałem gg i w podobny sposób wszystko przebiegało, ale gg utworzyło sobie na karcie program files i z tego startuje na gg a Arcsoft Sprint mms już mi tego nie robi. Po ponownym wejściu na pasek "JUŻ NIBY NIE INSTALKI" dalej mi robi pełną instalację. No nic dostałem narzędzie w formie programu więc teraz nie pozostaje mi nic innego jak się uczyć instalacji, a jeszcze jedno może jest problem w samym programie bo po instalacji mam info że "NIE MOZNA PRAWIDŁOWO WYŚWIETLIĆ ZAINSTALOWANEGO PROGRAMU, PONIEWAŻ ZOSTAŁ ON ZAPROJEKTOWANY DLA POPRZEDNIEJ WERSJI OPROGRAMOWANIA WM", więc muszę poszukać coś dla siebie a wersja to 5.0.69.44.cab.Dzięki za wszelkie info. Zielony ludek Robert

*

nokser

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 01, 2009, 09:08:05 »
Po prostu poszukaj starszej wersji tego programu :wink:

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 04, 2009, 13:45:05 »
Po ponownym wejściu na pasek "JUŻ NIBY NIE INSTALKI" dalej mi robi pełną instalację.

yy?... nic nie rozumiem.
Po zainstalowaniu Arcsoft MMS nie pojawia się nigdzie żaden program, po prostu w poczcie dochodzą nowe opcje. Zależnie od tego, czy zainstalowałeś wersję 4.xx czy 5.xx masz albo nową skrzynkę odbiorczą dla MMSów, albo wymieszane razem z SMSami.

I jeszcze... nie żaden SPRINT, tylko po prostu Arcsoft MMS.

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 10, 2009, 10:57:22 »
Jest dobrze.Zainstalowałem, ustawiłem  :mysli: no tak myślę że dobrze wszystkie parametry dla mms-a. Próba wysłania zdjęcia i tu niespodzianka, otrzymałem odpowiedź <WARNING! UNABLE TO SEND YOUR MESSAGE. YOUR MESSAGE WILL REMAIN  IN THE DRAFTS FOLDER> dosłownie tłumacząc nie może wysłać mojej wiadomości pozostanie w folderze rysunków(szkiców), coś robię źle, tylko co???Może w ustawieniach łączności podczas wysyłania mms-a powinienem przejść w zakładce"ZARZĄDZANIE SIECIĄ" z Internet GPRS  na MMS Orange, bo w takiej sieci jestem. Nie wiem już sam zgłupiałem, bo dla mnie to powinno odbywać się, jeżeli już tak automatycznie.Proszę o podpowiedź. :)