spv m1000

• 10 Odpowiedzi
  • 1322 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karlo89

• 28
  • Sprzęt: HTC HD 2, nokia 6151, samsung e720 i inne
spv m1000
« dnia: Listopad 01, 2008, 14:55:26 »
witam wszystkich mam problem z grami to tego telefonu, troche czytalem szukalem i jak narazie wedlog tego co znalazlem gry instaluje sie activeSync, zainstalowalem przez to tylko jedna gre eleastomania jednak wyskakuje mi komunikat przy uruchomieniu "please set owner name" (prosze ustawic imie właściciela) co mam zrobic gdzie to ustawic,
Następny problem to z grami .exe znalazłem kilka jednak działa mi tylko assasins Creed (pisało żeby wrzucić go do folderu game, inne gry wrzucam i nie chcą się otworzyć, może mi ktoś powiedzieć gdzie jest błąd w tym co robię, proszę o jakąś podpowiedz to moj pierwszy smart pda z windows'em, jeszcze sie spytam o gry java, kumpel miał kiedyś spv c500 i mówił ze gry java wrzucić na kartę pamięci i nic więcej nie robić ja tak próbowałem i nic.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: spv m1000
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2008, 15:20:06 »
pliki exe albo uruchamiasz na PDA albo instalujesz przez ActiveSync, innej możliwości nie ma

Owner name jest w Start/Settings
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2008, 15:21:49 wysłana przez Kapitan Pazur »

*

Offline karlo89

• 28
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2008, 16:21:00 »
no ok exe na fonie ale jak dam na karte to mi nie odpala a w folderze game to tylko AS mi odpalil a co do gier to niektore mi sie sciagna i po wypakowaniu jest kilkanascie kilkadziesiat plikow co z tym zrobic jest tak w grze rayman

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2008, 16:25:03 »
jeśli ten plik ma rozszerzenie cab to nie rozpakowuj go tylko przekopiuj w całości na PDA

no ok exe na fonie ale jak dam na karte to mi nie odpala a w folderze game to tylko AS mi odpalil

sorry ale nic nie rozumiem z tego bełkotu

*

Offline karlo89

• 28
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2008, 17:04:34 »
chodzi o to ze gry .exe ktore czytalem ze wystarczy przeniesc na karte pamieci odrazu działają ale z tych gier to  (assasin creed ) mi dziala bo pisalo ze nalezy go umiescic na karcie w folderze Game a inne gry tego typu jak assasin creed nie dzialaja,

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2008, 17:09:56 »
jak wyżej, jeśli plik exe nie działa na PDA to znaczy że jest to pecetowa instalka

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2008, 17:58:52 »
Kurcze, karlo, musisz zacząć pisać po polsku, bo tego Twojego pisania naprawdę nie idzie zrozumieć...  :S  - a co za tym idzie - pomóc.

*

Offline karlo89

• 28
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2008, 18:15:12 »
z tym co po rozpakowaniu pokazuje sie kilkadziesiat plikow juz rozumiem ze kopiuje sie te gre jako spakowana, ale czytalem w necie ze gry exe wrzuca sie na karte pamieci, robie to przez czytnik i powinny sie uruchomic a jednak nic nie dziala, czytalem ze niektore gry exe daje sie do folderu Game na karcie pamieci, wiec tak zacząłem robic i tylko jedna gra mi z tego chodzi Assasin creed (wlasnie na jej przykladzie bylo opisane to z tym folderem game),  mam tez pytanie na ktore nie dostalem odpowiedzi co z java, pisze ze dziala na tym telefonie ale nie wiem jak instalowac ja, probowalem kopiowac na karte pamieci ale nic to nie dalo, jak uruchomic gre java na m1000,

spytam sie jeszcze czy sa jakies wieksze strony z programami grami i roznymi pomocami co do obslugi m1000, jak narazie na peb znalazlem troche gier

problem z grami rozwiazany, prosze teraz o odpowiedz na temat javy jak instalowac gry
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2008, 19:13:02 wysłana przez karlo89 »

*

Offline kamillo-s

• 436
  • jakie to proste, a jednak skąplikowane
  • Sprzęt: spv m1000, s110, s100, mio a701, wallaby, himalaya
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 01, 2008, 21:09:59 »
Gry, które musisz umieścić w folderze game na karcie pam, umieszczasz je tam, wchodzisz do folderu z grą i odpalasz ikonę.
Są gry exe, które działają bezpośrednio na ppc z karty, ale jest ich mało -za zwyczaj gry exe trzeba odpalić na pc i przez as instalować na ppc.
Jeśli gra jest .cab (archiwum rara) i po wypakowaniu pojawia się wiele plików a jeden z nich to setup czy coś podobnego, to trzeba przenieść to na sd i kliknąć na to z poziomu ppc, a to już się zainstaluje.
Gra rayman jest .cab, więc trzeba ją skopiować na ppc i zainstalować z pozimu ppc.
Nowe nie znaczy lepsze

*

Offline karlo89

• 28
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 01, 2008, 21:31:40 »
dzieki wielkie teraz cos juz wiem o tym telefonie ale nadal nikt nie napisal nic o javie, ale mysle ze juz nie trzeba bo jakosc tych gier itp nie jest lepsza od gier na ppc a poza tym czytalem ze brak klawiatury ogranicza liczbe dostepnych gier, teraz mam pytanie do usuniecia gry, sciaglem elastomanie na windows mobile z strony elastomania, chcialem uruchomic gre nie uruchomila mi sie do konca wiec chce ja usunac ale nie moge, usunalem  plik z ta gra ale pokazuje mi sie ona gdy nacisne start (w srodkowym pasku) to pasek chyba z aplikacjami najczesciej uzywanymi  a ja tej gry nie uzywam a ona tam jest mimo ze od czasu usuniecia jej wybieralem duzo innych aplikacji, ja to usunac

*

Offline kamillo-s

• 436
  • jakie to proste, a jednak skąplikowane
  • Sprzęt: spv m1000, s110, s100, mio a701, wallaby, himalaya
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 02, 2008, 17:51:49 »
start >settings >system >remove programs
Nowe nie znaczy lepsze