To zalezy co robisz - jesil potrzebujesz PDA do grania to MDA jest srednim pomyslem. W tej sytuacji srednim pomyslem jest kazdy palmtop bo lepiej spisuje sie GameBoy. MDA jest calkiem niezlym telefonem a bateria wytrzymuje bez problemu caly dzien - jesli jednak przyjdzie Ci do glowy ogladanie filmow Divx to po 2 godzinach jestes bez telefonu. Czy to dyskwalifikuje MDA jako telefon? IMHO nie skoro zaden z normalnych telefonow nie pozwala na ogladanie filmow.
Z koleji w roli palma MDA sprawuje sie nie gorzej od kazdego z urzadze na rynku wiec tez nie ma co sie obrazac na dodatkowa funkcjonalnosc w postaci radia.
W praktyce MDA fantastycznie nadaje sie do pracy - korzystanie z kalendarza, maili, smsow czy dzwonienie bez zaglerki urzadzeniami jest dosc przekonywujace a dowolna ilosc uruchomien Informanta nie wplynie znaczaco na dlugosc pracy baterii. Sam pomysl jak duzo bedac w terenie masz czasu na zabawe PDA w rodzaju gier czy ogladania filmow - ja nie mam wcale.
Reasumujac te wywody OT - MDA oferuje znacznie wiecej niz telefon trzeba sie jednak liczyc z konsekwencjami duzego poboru pradu przy ciezszych zastosowaniach. Dla mnie problem jest zaden bo w kazdej chwili moge podpiac sie pod GPS w samochodzie i nawet 15 minutowa jazda zalatwia sprawe nadwyrezonej baterii. A ze mam wiecej telefonow i lubie miec je pod reka? Na te 80g extra moge sobie pozwolic jesli akurat mam jedna kieszen w nadmiarze. Moge ale nie musze jak niektorzy

PS. A tak miedzy nami to nie zniosl bym rozstania z moim ulubionym ostatnio gadzetem a przeciez nie wyjde w miasto wieczorem i z PDA i z telefonem skoro nie wiem gdzie obudze sie rano