Witam
Sam z tym walczyłem chyba z tydzień i uwierz mi naprawdę cie rozumiem. Grunt w podejściu do produktów Microsoftu to nie iśc zawsze zgodnie z logiką

wiec podaje ci rozwiązanie które stosowałem już chyba 20 razy na różnych urządzeniach i zawsze działało.
Instrukcja:
1.Szukamy kompa na PDA – poprosi o hasło podajemy mu go, po czym PDA pyta czy dodac porty com dla tego urządzenia dajemy na yes
2.Wchodzimy do Bluetooth settings zaznaczamy Outbound COM port: COM5 i dajemy start
3.Następnie nie zgodnie z logiką usuwamy kompa z PDA.
3.Ponownie szukamy kompa na PDA znajdujemy dodajemy, nie wyskakuje pytanie czy dodac porty COM
4.Włączamy activesynca na PDA przycisk na dole ekranu Tools i wybieramy Connect via Bluetooth
5.Na kompie wyskakuje informacja z Bluesoleil z pytaniem o haslo po raz któryś podajemy mu to hasło i po podaniu powinniśmy otrzymac informację że PDA połączył się na porcie COM6
6.Wchodzimy do Activesynca na kompie włączamy właściwości połączenia i zaznaczamy opcję zezwalaj na połączania z: i wybieramy z rozsuwanego menu COM6.
7.Activesync nie chce się łączyc wiec przerywamy połączenie na PDA naciskając cancel.
8.Ponownie naciskamy w activesync na PDA Connect via Bluetooth
9.Powinno działac, po zsynchronizowaniu PDA z kompem mamy neta i co tam chcemy jeszcze

Zasady:
1.nie wyszukujemy PDA na kompie tylko odwrotnie.
2.Nie zaznaczamy COM4 we właściwościach bluetooth na PDA (czasami nie działa z takim ustawieniem??)
3.Nie zmieniamy nic w ustawieniach Bluesoleil
4.Chcąc się połączyc ponownie nic nie kombinujemy tylko wpinamy bluetootha do kompa i jak bluesoleli go wykryje to nic nie kombinujemy z parowaniem lub łączeniem tylko uruchamiamy activesynca na PDA i wykonujemy punkt 8 instrukcji.
Wiem że zaraz mnie ktoś zjedzie że poco tyle roboty i powtarzania tych samych czynności, i że w ogóle to niema sensu co napisałem, no cóż jak ktoś ma inny sposób to chętnie poczytam, jednakże sposób sprawdzony i co najważniejsze efekt osiągnięty czyli mamy neta na PDA

Pozdrawiam