QTEK 2020 brak systemu?

• 10 Odpowiedzi
  • 1028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

QTEK 2020 brak systemu?
« dnia: Lipiec 12, 2007, 16:07:23 »
Witam serdecznie nabylem nowego qtek'a 2020. Dzialal bez zastrzezen. Posiadal win 2005 po zainstalowaniu spolszczenia tel sie zawiesil. po resecie miga tylko wyswietlacz z logiem qtek i nic wiecej sie nie dzieje. Nie da się go właczyć. Po podłaczeniu go pod pc pokazuje się mobile device dysk wymienny ale po wejsiu na niego jest pusty. Czy mozliwe jest usuniecie systemu przez tą instalacje? Bądź co to moze byc i jak to teraz naprawić?  ???

pozdrawiam serdecznie

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: QTEK 2020 brak systemu?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2007, 06:44:08 »
nie systemu w tym modelu nie usuniesz
wystarczy zrobić hard reset
przenoszę

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2007, 16:02:20 »
rOZUMIEM POWIEDZ MI PROSZE TYLKO JAK GO ZROBIĆ GDYZ NIE POSIADAM NIC DO TELEFONU Z LITERATURY :(

serdecznie dziekuje z gory

*

olmeca

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 13, 2007, 16:33:46 »
rOZUMIEM POWIEDZ MI PROSZE TYLKO JAK GO ZROBIĆ GDYZ NIE POSIADAM NIC DO TELEFONU Z LITERATURY :(

serdecznie dziekuje z gory

jedoczesnie wciskasz przycisk on/off(ten na samej gorze) i wkladasz rysik do dziurki od soft resetu.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2007, 04:11:47 »
qtek2020 a mozesz nie krzyczec ?  >:(

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 16, 2007, 16:09:24 »
Przepraszam za big fonta. Reset niestety nie pomógł. Konieczna była instalacja swiezego systemu. Od dwóch dni tel działał normalnie bez problemów. Dzis padła bateria. Po podłaczeniu tel do ładowarki i właczeniu go po logo systemu pokazuje się Tap the screen set up your pocket pc. wlacza sie po tknieciu wyswietlacza align screen niestety operacje wysrodkowywania mozna powtarzac w nieskonczonosc  i na tym tel sie zatrymuje  ???

*

olmeca

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 16, 2007, 16:14:12 »
poklikaj w te krzyzyki jakie sie pojawiaja staraj sie trafiac rysikiem w sam srodek, nastepnie skopiuj tekst jaki sie pojawil (dlugo przytrzymaj rysik na napisach), wklej je tak samo jak skopiowales, ustaw strefe czasowa i powinno wszystko dzialac   ;D

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 16, 2007, 16:24:56 »
Dziekuje za pomoc. Nie wiedziałem o C/P ale teraz bede o tyle madrzejszy.  Jeszcze tylko dwa pytania. Wczesniej posiadałem system dla qtek'a teraz o2 dla xdaII i nie potrafie znaleźć wskaźnika baterii a fajnie by było żeby jednak był wyświetlany. A druga sprawa gdzie jest otwór do hard resetu ?

*

olmeca

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 16, 2007, 16:45:19 »
nie ma otworu do HR, jest otworek do soft resetu - taka mala dziurka (z opisem reset) na dole obok gniazda synchronizacji. Aby wykonac HR musisz jednoczescnie wsadzic rysik w ta dziurke i przytrzymac przycisk wlacznika i powinnien stac sie Hard Reset

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 16, 2007, 16:52:13 »
Nie sprecyzowałem się. Wyczytałem juz ze hard robi sie wciskając jednoczesnie reset i on/off tylko nie wiedziałem czy reset to napewno ten   na dole. Ale dzieki bardzo za upewnienie.

A co z wskaźnikiem baterii ? ::)

*

olmeca

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 16, 2007, 17:17:34 »
proponuje jakis program ktory po instalacji da ci na today`u podglad jej naladowania. Kazdy ma swoje ulubione programy pokazujace poziom baterii, stan karty, pamieci. Z opcji programow platnych masz Spb Pocket Plus, Resco today plugin w komplecie z Resco Explorer. Z darmowych programow moze byc na przyklad batti. Dokladne namiary na inne wskazniki znajdziesz buszujac na forum w dziale ogolnym.