problem z odbiornikiem GPS BT MAINNAV 910s V Qtek 2020 v Automapa itp

• 4 Odpowiedzi
  • 1018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mam problem z moim sprzętem , urządzenia są sparowane poprawnie ale ani Automapa jak również inny program do GPS nie pokazuje namierzonych satelitów przez MAINNAV 910s , chociarz Automapa pokazuje dł oraz szer geograficzną , odbiornik łapie fixa no i niewiem co dalej.Może ktoś pomoże ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2008, 21:36:21 wysłana przez roman3175 »

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: problem z odbiornikiem GPS BT MAINNAV 910s V Qtek 2020 v Automapa itp
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 04, 2008, 21:01:05 »
"Pomorze" to Gdansk, Slupsk i Sczecin.
"ktoś pomoże" wymienia sie na POMAGAĆ. Jesli sie tego nie wie, NALEZY ZAWSZE uzyc przycisku "sprawdz ortografie" - mozna byc po prostu przez innych nieslusznie uznanym za wiekszego glupka niz sie jest :)

Poza tym, napisz skladnie i sensownie, DOKLADNIE z CZYM nasz problem?
Jesli AM pokazuje polozenie dlugosci i szerokosci geograficznej, to w czym lezy problem?
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 04, 2008, 21:07:40 »
"Pomorze" to Gdansk, Slupsk i Sczecin.
"ktoś pomoże" wymienia sie na POMAGAĆ. Jesli sie tego nie wie, NALEZY ZAWSZE uzyc przycisku "sprawdz ortografie" - mozna byc po prostu przez innych nieslusznie uznanym za wiekszego glupka niz sie jest :)

Poza tym, napisz skladnie i sensownie, DOKLADNIE z CZYM nasz problem?
Jesli AM pokazuje polozenie dlugosci i szerokosci geograficznej, to w czym lezy problem?
Sorki za ortografie !!! Po prostu AM nie pokazuje położenia satelity lub nie odbiera sygnału od odbiornika

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 04, 2008, 21:16:20 »
To sie zdecyduj - jesli pokazuje dlugosc i szerokosc, to pokazuje pozycje geograficzna - to Ci powie kazdy w miare rozgarniety gimnazjalista.

Chyba ze niby-pokazuje to 'na szaro' ;)
Oczywiscie jesli masz problemy z ustawieniami Automapy, kazdy legalny uzytkownik ma prawo do bezplatnej pomocy technicznej serwisu Automapa - dlaczego wiec z niej nie skorzystac? Chlopaki sa na prawde pomocni!

Druga przyczyna moze byc "odblokowanie", a nie odblokowanie urzadzenia.
Jesli w tle pozostal pracujacy jakis proces odpowiedzialny za komunikacje z modulem GPS, to oczywiscie AutoMapa nie uzyska do niego dostepu - wiec i polozenia nie bedzie pokazywala.
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 04, 2008, 21:43:43 »
To sie zdecyduj - jesli pokazuje dlugosc i szerokosc, to pokazuje pozycje geograficzna - to Ci powie kazdy w miare rozgarniety gimnazjalista.

Chyba ze niby-pokazuje to 'na szaro' ;)
Oczywiscie jesli masz problemy z ustawieniami Automapy, kazdy legalny uzytkownik ma prawo do bezplatnej pomocy technicznej serwisu Automapa - dlaczego wiec z niej nie skorzystac? Chlopaki sa na prawde pomocni!

Druga przyczyna moze byc "odblokowanie", a nie odblokowanie urzadzenia.
Jesli w tle pozostal pracujacy jakis proces odpowiedzialny za komunikacje z modulem GPS, to oczywiscie AutoMapa nie uzyska do niego dostepu - wiec i polozenia nie bedzie pokazywala.
Chyba wiem gdzie jest pies pogrzebany, zainstalowałem HTC GPS Tool i przełączyłem mały przełącznik pod bateria MAINNAV , w tym programie pokazuje pozycje satelit . Może o ten przełącznik właśnie chodziło zobaczę jak jest w AM  wielkie dzięki za pomoc!!!