Problem z flashowaniem error 101

• 3 Odpowiedzi
  • 1684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z flashowaniem error 101
« dnia: Grudzień 05, 2009, 17:34:47 »
Witam,

kupiłem wczoraj Qteka 2020 i chciałem wgrać jakiś nowszy rom. W tym celu ściągnąłem sobie WM 6.1 PL Tofclocka i WM 6.5. Mam również program HimaUpgradeUt_noID. Korzystając z instrukcji znajdującej się w temacie FAQ próbowałem sflashować Qteka. Mam Windows 7, który po zainstalowaniu Windows Mobile Device Center 6.1 bez problemu wykrywa palmtopa. Po włączeniu go w tryb bootloadera i włożeniu do stacji dokującej Windows również wykrywa urządzenie, a na wyświetlaczu widnieje napis USB, 1.06. Niestety, flashowanie nie udaje się, gdyż program HimaUpgradeUt_noID nie wykrywa Qteka, wyskakuje mi błąd 101 connection error. Po zrestartowaniu, działa ponownie na windows 2003.

Oczywiście przeglądałem forum, szukałem rozwiązania problemu w google. Mam również doświadczenie z palmtopami, przez ostatni rok użytkowałem Toshibę G900.

Czy ktoś wie jak rozwiązać mój problem?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
Dariusz Szydełko

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Problem z flashowaniem error 101
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2009, 17:55:08 »
Czy ktoś wie jak rozwiązać mój problem?

Win XP + AS 4.5 rozwiąże problem.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 05, 2009, 18:21:00 »
Antej, dzięki za szybką odpowiedź. Czyli jednak będę potrzebował windowsa XP? Ten sam problem z Vistą i Seven był w wypaku Toshiby G900.

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2009, 18:58:26 »
Flashujesz plikiem który został napisany kiedy jeszcze Visty i win7 nie było w obrocie. Widzę że im starszy PDA tym większe problemy z synchro, flashowaniem.
Myślę że stary dobry XP wyklucza wiele błedów i problemów, jeśli wtedy nie ruszy to można się zastanawiać nad przyczyną.
Można zmienić HimaUpgradeUt_noID.exe na jakiś z innego ROM, chociaż nie podejrzewam że jest to problem.