Problem MDA2 PIOTREK

• 5 Odpowiedzi
  • 1306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem MDA2 PIOTREK
« dnia: Październik 03, 2004, 19:57:24 »
Witam mam nie typowy problem po ok. dwóch dniach używania MDA2 zrobił się dziwny objaw, brak dźwięków a co za tym idzie brak łączności z innym telefonem ( chodzi o mikrofon i głośnik nic nie słychać w głośniku i nic nie idzie z mikrofonu) sprawdzałem z zestawem słuchawkowy i nic nie słychać.Nie posiadam instrukcji a co najciekawsze MDA2 posiada menu niemieckie. PO MIĘKKIM I TWARDYM RESECIE NA KILKA CHWIL JEST OK. A POTEM PRZECHODZI W STAN, W KTÓRYM NIE DZIAŁA MIKROFON ORAZ GŁOŚNIK – JEST PO PROSTU GŁUCHY. Czy ktoś może pomóc może jakaś instrukcja po polsku już sam nie wiem może trzeba soft przewalić???

*

Offline Yazzon

• **
  • 173
Problem MDA2 PIOTREK
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2004, 21:51:22 »
Jezeli masz wgrana aplikacje do oblsugi bluetooth WIDCOMM to musisz ja wylaczyc. Jezeli to nie ta przyczyna to problem lezy w systemie operacyjnym.

Problem MDA2 PIOTREK
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2004, 22:20:37 »
Sprawdziłem coś jeszcze wydaje mi się że to nie system tylko ten bluetooth albo coś innego ponieważ jeżeli wsadze MDA2  do stacji dokującej wszystko wraca do normy a jak wyjmę znów się wyłączają dźwięki dzięki za zainteresowanie i podpowiedź walcze dalej Pozdrawiam.

Problem MDA2 PIOTREK
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2004, 07:16:27 »
zapewne włączyłeś aby np. twoj komputer albo telefon (z bluetootch) robił za zestaw słuchawkowy. Musisz zdjąć sparowanie ze wszystkiego z czym masz i sprawdzić czy sie polepszy.

*

Offline sp5mg

• 17
Problem MDA2 PIOTREK
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2004, 20:41:43 »
Witam ponownie walczyłem z problemem dziśaj cały dzień i bez rezultatów ,nie wiem w której zakładce ewentualnie sprawdzić to sparowanie ( czy jest włączone ) może ktoś wie gdzie w wawie jest jakiś spec od softu lub prosił bym o podesłanie jakiegoś kontaktu w celu przedyskutowania tematu przez telefon .Nie moge sobie dać z tym rady .janusz pisałem do Ciebie na gg . Pozdrawiam

*

Offline sp5mg

• 17
Problem MDA2 PIOTREK
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2004, 15:47:47 »
Cześć Janusz prześledziłem jeszcze raz dokładnie całe menu MDAII
ale nic nie znalazłem ,ustawiałem go w różnych konfiguracjach i nic
dalej jest głuchy dopiero ( przy wsadzeniu go w stację dokującą zaczyna działać ) chyba jest to uszkodzenie mechaniczne coś w stylu
zwartych pinów na wejściu gniazda ładowania lub uszkodzonej ścieżce
na pcbordzie . Tak czy inaczej oddaje i poszukam innego który działa .