MDA II - Powiadamianie o rocznicach osób z książki kontaktów

• 5 Odpowiedzi
  • 935 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bazz

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2
Witam wszystkich...
Mam problem związany z powiadamianiem o urodzinach i rocznicach przypisanych osobom w książce kontaktów. Mianowicie nie wiem czy coś mam źle skonfigurowane, ale  u mnie nie funkcjonuje ta opcja.
Proszę o ewentualną pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2004, 21:22:16 »
ja sobie nie poradzilem :(
problem dotyczy programow w PocketPC Phone Edition, a nie samego telefonu/zelaza
mysle, ze contacts i calendar to dwa oddzielne programy a nie jeden jak outlook w PC

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2004, 22:40:49 »
Jak dodajesz wpis do ksiazki adresowej i wypelniasz pole rocznica to te dane powinny byc przepisywane automatycznie do kalendarza - tyle ze cos mi sie wydaje ze jest to wykonywane dopiero w pecetowym Outlooku, w momencie synchronizacji. Nie jestem tego pewien, ale cos mi sie tak wydaje ze gdzies kiedys na ten temat czytalem. Daj znac czy synchronizujesz PDA z Outlookiem i czy po synchronizacji dane te pojawiaja sie w kalendarzu.

*

Offline Bazz

• **
  • 119
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2004, 23:14:15 »
PDA z Outlookiem synchronizuję, ale tylko w zakresie zadań i kalendarza, a nie synchronizuję kontaktów - może więc dlatego to nie działa jak możnaby oczekiwać. Jutro zsynchronizuję kalendarz i kontakty i sprawdzę czy wtedy to zadziała. Dam znać co z tego wyjdzie, może komuś jeszcze się to przyda...
Dzięki za podpowiedź.

*

Offline Bazz

• **
  • 119
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 05, 2004, 00:37:07 »
Dzięki Jakub...
Działa... na MDA II
Po synchronizacji kontaktów i kalendarza z Outlookiem, PDA powiadamia o urodzinach i rocznicach (rocznice i urodziny zostają przepisane do kalendarza).

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2004, 13:33:00 »
potwierdzam, dzieki !
u mnie problem polegal na tym, ze w ActiveSync stalo (chyba domyslnie) synchronizowanie kalendarza tylko na 2 tygodnie do przodu