w germanosie faktycznie by zrobili ale nie maja jakis wkladek-podstawek do baterii mda.
niech nie pierniczą bo ja zaraz zadzwonie

wiem - podstawek na bank takich nie mają ale mają uniwersalne klipsy! podpinają do styków i gitara gra! powiuedz im to! że mają jeszcze żabki do tego! to zawsze rozwiązuje problem z nietypowymi bateriami.
jeden gosc poradzil abym podlaczyl do prostownika (oczywiscie z pradem znamionowym) i bedzie ok
ni to oni to najpierw robią i to "w ręku" a dopiero potem ładują ... (takimi "patykami"

- też uniwersalne!) boże powiesić się można! strasznie cię zwodzą! zasugeruj im delikatnie ze jesli tego nie zrobią to ty zadzwonisz do germanose (centrali) żeby im "pomogil" odrazu im się przypomni to że mają żabki itd
jedyny problem może polegać na tym że nie wiemdomo od czego jest dana blacha wychodząca z MDA ale w tej sprawie napisz do kolesia z ery gdzieś tu pise czasami o mda 1,2, a najczęsciej o 3

jego mejl to: mda (AT) era.pl powiedz jaka jest sprawa a najlepiej daj linkacza do tego posta... i zapytaj o te blach.. za co która odpowiada... powinni mieć w PDF'ie instrukcje serwisowe do KAŻDEGO sprzedawanego telefonu (oczytiście tylko dla nich..)... POWODZENIA
P.S. a z tym resetowaniem i wyjmowaniem baterii to nie idzie? Pobaw sie tak ze 10 min w to

może da rade...
P.S.2. kto mi powie co daje beckupowa bateria? czy da sie włączyć mda jak chodzi na niej Pocket? czy tylko jest do tego żeby nie padło wszystko i nie da sie uruchomić MDA jak padnie podstawowa bateroia? dzieki Pa!