mda II "no gsm" i sie nie wlacza...co zrobic???

• 7 Odpowiedzi
  • 1582 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mda II "no gsm" i sie nie wlacza...co zrobic???
« dnia: Czerwiec 13, 2008, 10:01:12 »
Witam, jestem nowy na forum i nie ukrywam ze laikiem... Mam taki problem ze chcialem sobie sciagnac simlocka z era mda 2 za pomoca programu HTC_Uni_Unlock_v1 i teraz w ogole nie wlacza mi sie mda...chyba zle to zrobilem, wygladalo to tak: wlaczylem plik z paczki, przelaczylem mda w tryb bootloadera, wlaczylem MaUpgradeUt noID RUU bo przeczytalem gdzies w necie ze tak sie to robi...kliknalem next..program sprawdzal informacje o moim mda...kliknalem upgrade, proces doszedl do 3% po ok 5 min i wyskoczyl mi: ERROR 114: RADIO ROM UPDATE ERROR... Teraz przy wlaczaniu mda wyskakuje mi tylko to logo ery na niebieskim tle, a na dole w prawym rogu pisze na czerwono No GSM D 1.60b.96 WWE...
I tutaj mam prosbe do wszystkich kolegow z forum czy ktos wie jak to moge naprawic??? jesli tak to prosze o dokladny opis jak to zrobic :D ratujcie...

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
Odp: mda II "no gsm" i sie nie wlacza...co zrobic???
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2008, 16:38:44 »
Jesteś w stanie mi wytłumaczyć, dlaczego do zdejmowania simlocka użyłeś programu od innego urządzenia?....  :S ojjj.....
A dlaczego do upgrade'u ROMu użyłeś programu od jeszcze innego urządzenia?....  :O

Poczytaj tutaj:
Zdejmowanie SIMLocka - http://www.mobione.pl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden=15
Upgrade ROMu - http://www.mobione.pl/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden=18

Tylko tym razem zacznij działać dopiero wtedy, jak już zrozumiesz dokładnie wszystkie opisane przeze mnie tam działania, ok? Jesteś o krok od bezpowrotnego uszkodzenia urządzenia, pamiętaj.

PS. Radio też będziesz musiał wgrać nowe, uwaliłeś je.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2008, 22:25:03 »
Przyznam sie ze nie mialem o tym zielonego pojecia...dopiero jak zrabalem to zaczalem cos konkretniej czytac na necie...wiem ze to czysta glupota...ale madry polak po szkodzie... Sa tez plusy...trafilem na to forum :D dzieki
Napisane: Czerwiec 13, 2008, 22:06:22
I mam jeszcze pytanko co teraz mam zrobic najpierw??? sciagnac sima, wgrac rom radia, czy wgrac wm??? i jak teraz sprawdzic jaka wersje radia mam??? i czy moge cos w ogole zrobic jesli mda mi sie nie wlacza??? bootloadera mam 1.06 i to akurat moge wlaczyc :D ...ale nie wiem jakie radio...co mam teraz zrobic???

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2008, 23:03:41 »
Po pierwsze, możesz włączyć. Jedyne, czego w tej chwili potrzebujesz, to właśnie bootloader.
Po drugie, najpierw wgraj radio, potem system i na końcu zdejmij simlocka.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 15, 2008, 00:32:28 »
Wielkie dzieki za pomoc:D:D:D mda juz dziala...udalo mi sie go naprawic dzieki Twojej pomocy...najbardziej mnie cieszy ze zrobilem to sam:P wgralem winde 6 tofclock:D jestpiekny:P musze jeszcze simlocka zdjac...
 dzieki za pomoc...jak bedziesz w bielsku-bialej to daj znac postawie Ci browarka:P pozdro
Napisane: Czerwiec 15, 2008, 00:14:02
no i simlock sciagniety:D:D:D jeszcze raz dzieki! pozdro

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 15, 2008, 01:42:49 »
dzieki za pomoc...jak bedziesz w bielsku-bialej to daj znac

Być może, jak kiedyś zajadę do Ustronia lub Goczałkowic (do klientów)... ;) Rzut beretem stamtąd.

wgralem winde 6 tofclock:D jestpiekny

..i pełen błędów. Wgraj ROM Chandry Shekhara.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 16, 2008, 22:29:37 »
dzieki za pomoc...jak bedziesz w bielsku-bialej to daj znac

Być może, jak kiedyś zajadę do Ustronia lub Goczałkowic (do klientów)... ;) Rzut beretem stamtąd.

wgralem winde 6 tofclock:D jestpiekny

..i pełen błędów. Wgraj ROM Chandry Shekhara.
a skad wziac ta wersje romu...bo nie moge nigdzie znalezc...???
zauwazylem tez jeden maly problem...bluetooth...moge cos wyslac z mda na kom ale z kom na mda nie moge...ciagle mi pisze nie powiodlo sie...od czego to moze byc???
pozdro

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 17, 2008, 00:40:53 »
Wgraj ROM Chandry Shekhara.
a skad wziac ta wersje romu...bo nie moge nigdzie znalezc...???

W tym dziale:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=387

i jeden z ROMów to na przykład ten:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=387451

zauwazylem tez jeden maly problem...bluetooth...moge cos wyslac z mda na kom ale z kom na mda nie moge...ciagle mi pisze nie powiodlo sie...od czego to moze byc???

W CommManagerze włączyłeś opcję Beam?....