MDA 2 - Simlock i backup

• 3 Odpowiedzi
  • 1210 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MDA 2 - Simlock i backup
« dnia: Wrzesień 10, 2004, 19:44:59 »
Witam,
Prosze o naprowadzenie mnie w temacie backup'u w MDA 2. Wlasnie stalem sie posiadaczem w/w urzadzenia i potrzebuje pozbyc sie smilocka. Juz zaczerpnalem odpowiednie info z xda-developers ale przed cala operacja usuwania chcialbym zrobic backup danych tak zeby ewentualnie w przypadku sytuacji awaryjnej moc wrocic to pierwowzoru. Wyczytalem ze backup mozna zrocic bootlog wcisjakac haed reset i klawisz dol ale po tej operacji na ekranie pojawia sie tylko SERIAL V1.06 i nic wiecej nie dziala
Dodam ze posiadam SD 256 MB. Prosze o jakies sugestie . Z gory dziekuje

MDA 2 - Simlock i backup
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2004, 21:00:58 »
Witam.
Dałeś radę z tym simlockiem??
Pozdrawiam.
Bogdan

*

Offline malik

• 257
MDA 2 - Simlock i backup
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2004, 00:20:05 »
jasli masz na uwadze maly program od xda-dev to jest spox, i bez obaw uzyłem go wczoraj smiesznie gładko poszło :)
a nie wiem jaki backup chcesz zrobic bo jesli zrobiles hardreset no to juz ze swoimi danymi sie pewnie pozegnales a do tego najlepszy jest sprite backup, a jesli chcesz zgrac romu to zerknij na jeff-tools tez od xda-dev dokładnie ten plik XDAtools-Jeff.exe to jest chyba do tego gdzies tu na forum było
pozdro

MDA 2 - Simlock i backup
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2004, 10:21:00 »
Witam,
Postanowilem jeszcze raz w tym samym watku bo problem w sumie nie zniknal tzn pozbylem sie simlocka ale caly czas pojawia sie problem z upgradem do Wm2003 probowalem kilku rozwiazan i caly czas caly proces zatrzymuje sie na Bootloaderze tzn mam wgrany soft na karte SD po resecie pokazuje sie SERIAL V1.06 i nic wiecej nie dziala. Probowalem rownierz zaistalowac rom z XDA-Dev ale tu podszas uruchamiania alpkacji (poprzez Acyivsync) pojawia sie blad w cdm.exe i boje sie dalej kontynuowac bo nie chce rozwalic sperzetu.