Mda 2 i karta 512 kingston znika karta

• 6 Odpowiedzi
  • 548 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 26, 2007, 20:37:16 »
Witam
Mam problem z Mda 2 i karta 512 mb kingstona nie wiem co jest jak np; wchodze w file explorera i patrze jest karta 512 kingstona no i jest ok i po tym wchodze w menu start i w gry odpalam gre np: Raymana i wyskauje komunikata ze brak plików i odrazu patrze w file explorera i nie ma karty wiec wyciagam karte i wkładam i jest i wtedy moge odpalic gre a innym razem np robi sie tak ze uruchamia sie palmtop i na poczatku jest karta i w file explorerze tez jest ale za jakies np 30 min odpalam cos w karty i znowu jej niema  nie wiem co jest czy karat pada czy co ?? robiłem hard reseta juz i dalej jest to i karte formatowałem i tez dalej jest to wiec niewiem co to moze byc niech ktos podpowie moim skromnym zdaniem chyba karat sie psuje  :wkurzony:

Marek thx for help

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2007, 09:34:06 »
Jak masz inną kartę pamięci to użyj jej . Zobacz czy też zniknie . Tą 512 też gdzieś pomęcz . Może karta jest padnięta . Nie ma jakoś brudnych styków ?
Navroad 350

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2007, 16:28:35 »
Witam karta jest czysta i styki tez sa czyste w pda bo czysciłem sam a karte bede miał inna dopiero w sobote moze jak sprawdze na innej karcie to dam znac co było

Marek Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2007, 17:21:48 »
Witam a jak zablukuje karte ze nie mozna na nia wgrywac to juz wogule nie znika wiec winna lezy po stronie karty hehe znalazłem przyczyne

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2007, 01:13:07 »
Ciekawa sprawa ale miałem identyczny problem. Kingston 512+MDA2... skończyło się na reklamacji karty i utracie danych. Nie wiem czym to było spowodowane ale okazało się, że jakiś wypust kart Kingstona pada po użyciu ich w mda. Z reklamacji zwrócili mi kartę z nowszej serii (taka z widoczkiem na góry czy coś podobnego) i od tamtego czasu wszystko działa ok. Ta która padła wyglądała jak starszy kingston z czerwonawym tłem na karcie - jak dobrze pamiętam.
Proponuję zrobić kopię danych na PC bo nie wiadomo jak długo taka karta podziała. Jak mi padła to mda wykrywał wkładanie karty ale samej karty już nie dało się nigdzie wykryć.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2007, 15:15:42 »
Witam o widzisz dzieki za pomoc własnie mam taka karte a w sobote dostne sandiska 512mb i wtedy powiem co było jak bedziec działac poprawine sandisk to kupuje na alledrogo goodrama 2 gb  ]:>

Marek Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2007, 10:17:55 »
Witam wiec juz wiem przyczyna była wadliwa karta która wkoncu uszkodziła sie dnia 02,03,07r  a na sprawdzenie dostałem sandiska i działa poprawnie nie znika  ]:>

Marek Pozdrawiam i dziekuje za pomoc