Jednokanałowy dyktafon w MDA 2 ???

• 6 Odpowiedzi
  • 1224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 08, 2004, 14:45:55 »
Witam,
Napotkałem się na problem podczas użytkowania MDA 2 (ROM: 1.60.00). Podczas używania dyktafonu w trakcie rozmowy telefonicznej nagrywany zostaje wyłącznie tylko sygnał z mojego mikrofonu i nie jest mixowany z dzwiękami osoby z którą rozmawiam (co najwyżej nagrywają się szczątki dzwięków przenoszonych po obudowie z drgań głośniczka). Podobny dużo mniejszy problem również podczas rozmowy telefonicznej jest taki że w głośniczku nie można wydobyć innych dzwięków oprócz tych pochodzących z połączenia. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu - odpowiedni program czy upgrade ROM'u , czy jest to ograniczenie sprzętowe ???
W takim stanie dyktafon podczas rozmowy w większości przypadków jest bezużyteczny :( .

pozdrawiam
Szymon

*

Offline xzaloox

• 399
    • http://www.kszys.net
  • Sprzęt: fujitsu u810, at&t tilt, i-mate jasjar, xda, hp1940, cassiopeia e-115
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2004, 15:58:28 »
wlacz speaker phone i wszystko sie nagra

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2004, 17:38:07 »
Cytat: xzaloox
wlacz speaker phone i wszystko sie nagra

Zgadza się włączenie funkcji "głośnomówiącej" jest jakimś częściowym rozwiązaniem ale ze względu na to że można tym narobić hałasu nie sprawdza sie w przypadku spotkań lub sytuacji gdzie może to przeszkadzać innym. Można również podczas rozmowy powtarzać po rozmówcy informacje które chcielibyśmy zapamiętać ale i to nie sprawdza się gdy chciałbym zachować poufność informacji w otoczeniu innych osób. Nie daje to możliwości i swobody jaką moglibyśmy uzyskać posiadająć w pełni funkcjonalny dyktafon.

pozdrawiam
Szymon

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2004, 14:43:09 »
Witam,
...Panie Szymonie a MDA2 z wersją ROM 1.72.00WWE, o której Pan pisał w innym wątku, też ma tą przypadłość ?
To problem softwarowy czy hardwarowy ?...bo rzeczywiście tak jest (do tej pory myślałem, że tylko w moim MDA2)

pozdrowienia
Henryk

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2004, 23:03:48 »
Cytat: tipek_PPC
Witam,
...Panie Szymonie a MDA2 z wersją ROM 1.72.00WWE, o której Pan pisał w innym wątku, też ma tą przypadłość ?
To problem softwarowy czy hardwarowy ?...bo rzeczywiście tak jest (do tej pory myślałem, że tylko w moim MDA2)

pozdrowienia
Henryk

Witam,
Niestety z ROM'em 1.72 dyktafon działa tak samo. Oznaczałoby to że moduł dźwiękowy ma ograniczenia :(

Odp: Jednokanałowy dyktafon w MDA 2 ???
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 27, 2008, 23:12:46 »
proponuje resco audio recorder super sprawa ,rózne formaty nagran mp3 ogg,wma itp

*

Offline kamillo-s

• 436
  • jakie to proste, a jednak skąplikowane
  • Sprzęt: spv m1000, s110, s100, mio a701, wallaby, himalaya
Odp: Jednokanałowy dyktafon w MDA 2 ???
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 28, 2008, 07:43:50 »
niestety nie pomoże tu żaden resco recorder ani nic podobnego.
Po prostu ten typ tak ma. Ale nie tylko ten: Mda compact 1 ma tak samo, i mda vario też i jerszcze mda 3 (wiem bo miałem te sprzęty i też mnie to irytowało. Mikrofon, który nagrywa dźwięki podczas połączenia znajduje się zbyt blisko  mikrofonu ,do którego mówimy podczas rozmowy i zbyt daleko głośnika ,w którym słyszymy rozmówcę. Dla tego włączenie speaker- fonu daje tak dużo.
Nowe nie znaczy lepsze