Gniazdo słuchawkowe - Qtek 2020

• 2 Odpowiedzi
  • 501 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 22, 2006, 16:20:19 »
Witam. Jestem tutaj nowy. Mam problem z gniazdem słuchawkowym w Qtek 2020. Zachciałem posłuchać muzyki przez słuchawki. Połączyłem je przez przejściówkę na micro-jack i usłyszałem ciszę. Podejrzewałem przejściówkę, ale dorwałem słuchawki z micro-jackiem. Nadal nic nie słychać. Jak ruszam wtyczką jest lekki szum. Obok gniazda jest też malutka blaszka. Gdy przytykam jacka do tej blaszki słyszę głośny krótki pisk z płyty głownej. Padło gniazdo ? Jak mogę je sprawdzić, ew. jak wymienić. Proszę o pomoc  :(

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2006, 20:18:53 »
witamy  :proud:
zajrzyj do działu serwisowanie jest przyklejony temat adzios'a
lub pisz pw do ziele
z tego co opisałeś wygląda na padnięte gniazdo + jakieś przebicie dodatkowo - ale specjalistą od tego nie jestem

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2006, 16:37:12 »
Rozebrałem Qteka i obejrzałem dokładnie przez lupę te gniazdo. Wszystko wygląda OK, luty są na swoich miejscach, nie wygląda to też na jakieś zwarcie chociaż mogę się mylić. Kolega zasugerował mi zrobienie hard resetu. Nie sądziłem że może być to problem softu, tak też miałem rację. Problem jest dalej.

Prośba do moderatora.
Możnaby przesunąć ten temat do kategorii Serwisowanie ? Muszę przeprosić za to że nie zauważyłem wcześniej gdzie tworzę temat. Z góry dzięki.