Witam forumowiczów!
Pomyślałem że warto by było się wymienić pewnymi praktycznymi informacjami odnośnie baterii w Himalai.
Doszedłem już do momentu gdzie z ponad 4 godzin ciągłej pracy bateria trzyma już zaledwie 1.20h i nadszedł czas jej wymiany.
Myślą przewodnią tego wątku jest to by opisać ile (orientacyjnie) będzie trzymał pocket na danej baterii oraz czy w wypadku powiększonej obudowy warto narazić poręczność dla wytrzymałości baterii.
Czytałem już na forum, że poleca się japońskie ogniwa jednak trudno to sprawdzić nie rozkładając baterii ;P
Bateria jaką posiadam trzymała nieco ponad 4 godziny pracy.
Oto ona.... 1590mAh Li-Ion Polymer?! <-- tej części nie rozumiem ;d

Gdybym mógł to bym kupił ;P
Na allegro mamy liczne zamienniki w różnych cenach. Wszystkie poza jedną są litowo polimerowe. Różnią się pojemnością, rozmiarem i ceną.
Ja zaś zastanawiam się nad tym czy warto przepłacić za kolosa z kolosalną mocą ;P
No to jedziemy....
1.
3600mAh, powiększona obudowa za 105 zł.... i to Li-Ion! (JAKO JEDYNA!

)
2.

2400mAh, powiększona obudowa 75zł.
3.

2400 mAh, powiększona obudowa, 70zł.
4.

1400 mAh, zwyczajna chowająca się pod klapką, 80 zł (podobna do mojej

)
5.

1400 mAh, zwyczajna chowająca się pod klapką, 30zł?! <--LOL!

6.

1200 mAh

chowająca się pod klapką, 44 zł....
7.

1400mAh, chowająca się pod klapką, 50zł , ok 5h ciągłej pracy gdy nowa.
"Zalety?
- Czas pracy... wesoły
- Rozmiar normalny
Wady?
- Program odczytujący stan naładowania baterii plecie głupoty 0_o raz 100, raz 0% ale przeważnie realny
- Z jakiegoś powodu nie umie przeliczyć pozostałego czasu pracy na minuty na tej baterii ;d (na starej mógł)
- Opakowanie przyszło uszkodzone no ale to już zasługa sklepu ;/
Co o tym myślicie?
Czy warto dla 3600mAh kupić 'cegłę' ? Ten telefon i tak nie jest malutki ;p
Jeśli ktoś z was posiada jedną z wyżej wymienionych modeli to niech poda numer baterii z listy, i poda ile mu trzyma non stop (np oglądając film, grając w grę czy coś).
A jeśli ktoś posiada baterię z powiększoną obudową to niech poda rozmiary pocketa po zamontowaniu baterii.
Pozdrawiam!