Złom wśród Hermesów

• 14 Odpowiedzi
  • 1049 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Domage

• *
  • 52
  • Sprzęt: MDA Vario II WM 6.1
Złom wśród Hermesów
« dnia: Listopad 12, 2008, 23:13:26 »
Ostatnio na forum zauważyłem wysyp "świeżych" użytkowników hermesów z masą problemów.
Wydaje mi się, że jednoznacznie oznacza to wysyp zużytych, wymęczonych hermesów na alledrogo.
Mialem takie przypadki wśród znajomych...
Przyszłych a także obecnych użytkowników ostrzegam i apeluje:
Jeśli koniecznie musicie kupować złom, lepiej odpuścice i kupcie nokie - mniej stresów, mniej wydatków na naprawy, mniej problemów z obsługą. (i forum nie bedzie zapchane nowymi tematami  :grin: )
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2008, 00:51:21 wysłana przez Domage »
Nokia 6310i
Era MDA Vario II

*

Offline conneXion

• **
  • 182
  • Sprzęt: sgs , akg k420
Odp: Złom wśród Hermesów
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2008, 00:17:07 »
hehe sprzedawcy nie sa tacy glupi ... jakby to byly "Tylko glosniczki" to by se to szybko naprawil i sprzedal kilka zl wiecej ...
szukaja jeleni i tyle ... proste

*

Offline Domage

• *
  • 52
  • Sprzęt: MDA Vario II WM 6.1
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2008, 00:57:12 »
tak, to fakt..
W moim cos klawiaturka ciezko wchodzi, moze pomysle nad sprzedaza  :mrgreen:
Chociaz z drugiej strony zal mi... rok minie jak go kupilem (jestem 2 wlascicielem).
Nie rozbierałem go, poza ciezko chodzacymi klaiwszami sprzetowymi i lekko obdarta obudowa jest w idealnym stanie, nigdy nie mialem z nim problemow... i jakos nie widze mozliwosci zakupu czegos lepszego.
Chyba bede go trzymac tak dlugo az sie rozpadnie :)
Nokia 6310i
Era MDA Vario II

*

Offline afik

• 19
  • Sprzęt: SPV M3100, Nokia 3330
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2008, 09:22:17 »
moj hermesik juz razl umarl i zyje znowu :) kochamy problemy z bezpiecznikiem :D dzial i niemam zamiaru sprzedawac :)

*

Offline Lejra

• 17
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2008, 13:10:06 »
Domage jesteś zazdrosny czy co? Wcześniej byłem na forum N70 i jak sypnęło nowymi to znaczy że złom kupili? To chyba normalne, że ludzie mają pytania tym bardziej, że nie jest to telefon działający pod jave. Ty zapewne wiedziałeś wszystko.

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
  • Sprzęt: _Moja_ewolucja_: Palm M500 -> HP 3870 -> HP 4150 -> Palm Treo 500V -> SPV M3100 (WM 6.1 PDA Viet) + Palm Treo 750v
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 15, 2008, 14:38:16 »
@Lejra - to nie tak, Hermes jest fonem juz wycofywanym o ile nie wycofanym z rynku. Dostać teraz nowego Hermesa to jak znaleźć perłę w kupie gnoju (sorry za porównanie).
Więc nowi użytkownicy Hermesów to juz na pewno nowi użytkownicy telefonów z rynku wtórnego. Czasami kupują "szrot" po okazyjnej cenie a później problemy...

Pozdrawiam

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 15, 2008, 22:28:54 »
Morał z tego taki że najlepiej dozbierać i kupić lepszy  :ok:
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 15, 2008, 23:32:00 »
mój tam nie jest taki stary bo z USA sprowadzony no ale tak czy siak problem z nim mam

*

Offline neomod

• *
  • 58
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 16, 2008, 00:55:22 »
Trzeba przyznać że ostatnio na allegro wysypało kilkoma aukcjami z uszkodzonymi hermesami.
A to tasiemka, to znowu dotyk, innym razem glośniczki razem z inną częścią. I tak dalej.
Ktoś potem takiego trupa kupi i może narzekać, są to jednak wyjątki.
Mniejszych wad nie ma co wymieniać bo np. taka ciężko chodząca klawiaturka może się zawsze zdarzyć.
Nie ma to tak dużego wpływu na działanie telefonu, a tylko na wygodę użytkowania.

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 16, 2008, 10:22:44 »
Moim zdaniem najczęściej kupowane trefne telefony na allegro to takie gdzie sprzedający twierdzi że nie działa czy coś tam bo to wina softu bądź romu że wystarczy wgrać nowe i będzie działać a on nie ma czasu na takie rzeczy  :P
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
  • Sprzęt: _Moja_ewolucja_: Palm M500 -> HP 3870 -> HP 4150 -> Palm Treo 500V -> SPV M3100 (WM 6.1 PDA Viet) + Palm Treo 750v
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 16, 2008, 11:15:26 »
Moim zdaniem najczęściej kupowane trefne telefony na allegro to takie gdzie sprzedający twierdzi że nie działa czy coś tam bo to wina softu bądź romu że wystarczy wgrać nowe i będzie działać a on nie ma czasu na takie rzeczy  :P

Dokładnie, a prawda jest taka, że czas potrzebny na wgranie nowego romu jest porównywalny z czasem wystawienia aukcji, więc trzeba conieco wiedzieć i czytać między wierszami, a uniknie się rozczarowań i wpadek z zakupem ...

Pozdrawiam

*

Offline Lejra

• 17
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 16, 2008, 18:12:17 »
Jasna sprawa. Jeśli ktoś kupi sprzęt z uszkodzonym ekranem,tasiemką itp. i ma potem problemy to frajer jest, że kupił to w ogóle. Ale w moim przypadku, gdzie nie wliczając śladów użytkowania tylko na obudowie wszystko jest kk, nie mogę się nazwać "jeleniem" cmon.

*

NMadasko

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 17, 2008, 20:43:12 »
Witam mam pytanko a mianowicie mój hermens padł podczas naprawy wyświetlacza. Nie wstaje , i mam takie oto pytanie czy byłby ktoś w stanie to zrobić?
proszę o odpowiedz :)

*

Offline Lejra

• 17
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 18, 2008, 15:05:48 »
No to raczej serwis :)

*

NMadasko

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 18, 2008, 15:13:10 »
Właśnie dzisiaj zaniosłem do serwisu i zobaczymy co powiedzą. :|