Zdjecia w kontaktach

• 12 Odpowiedzi
  • 2003 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zdjecia w kontaktach
« dnia: Październik 06, 2008, 08:02:34 »
witam czy ktos wie jak przypisac zdjecie do kontaktu chcialbym jezeli ktos dzwoni widziec jego zdjecie jezeli w ogole jest to mozliwe
dzieki pozdrawiam

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Odp: Zdjecia w kontaktach
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2008, 08:06:38 »
witam czy ktos wie jak przypisac zdjecie do kontaktu chcialbym jezeli ktos dzwoni widziec jego zdjecie jezeli w ogole jest to mozliwe
dzieki pozdrawiam

"swiezy uzytkowniku" - na gorze jest opcja "szukaj". skorzystaj z niej, a znajdziesz rozwiazanie.

*

Offline tab0reqq

• 333
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2008, 09:05:01 »
Jeszcze nie posiadam Hermesa (jest w drodze z allegro) i nie znam sie na palmofonach,ale...
znalazlem cos takiego: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=110251.0

Zobacz watek - moze cos ci pomoze.

p.s. Sam uzywam szukajki wiele razy, ale nie lubie jak starzy forumowicze witaja nowych poprzez "uzywaj szukaj".
Nie mozna bylo samemu dac chociaz jednego linku do tematu, a nastepnie wielkiego: "uzywaj szukaj" ?

Efekt moim zdaniem lepszy i bardziej ksztalcacy.
Toshiba e300 | HP 1930 | Palm  TT | Palm Vx | HP 3970 | HP rx3715 | HP 1940 | HP 4150 | x51v | m515 | iP 2G | Tytn | e650 | SE M600i | e51 | i900 omnia | iP 3G 8/16GB | e51 | bb8300 | bb 8520 | bb8900 | e71 | i5700 Spica | bb 9700 | Desire

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
  • Sprzęt: _Moja_ewolucja_: Palm M500 -> HP 3870 -> HP 4150 -> Palm Treo 500V -> SPV M3100 (WM 6.1 PDA Viet) + Palm Treo 750v
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2008, 15:47:22 »
p.s. Sam używam szukajki wiele razy, ale nie lubię jak starzy forumowicze witaja nowych poprzez "używaj szukaj".
Nie można bulo samemu dać chociaż jednego linku do tematu, a nastepnie wielkiego: "używaj szukaj" ?

Efekt moim zdaniem lepszy i bardziej .

Tak, pewnie że można, ale ile razy, za 20-stym czujesz się zmęczony, a po 50 razie warczysz, bo powiedz, ile razy można odpowiadać na to samo pytanie.
Poza tym w zasadzie na wszystkich forach panują te same zasady - używaj szukajki, więc nowa osoba na forum, jest albo bardzo młodym użytkownikiem internetu (mało prawdopodobne), ale leniwa i udaje głupiego w nadziei że ktoś poda na tacy. Czasem tak się zdarza, wtedy oznacza, że miał farta, ale zazwyczaj jest odsyłany do Szukajki.
W ten sposób zmarnował tylko trochę swojego czasu - napisał posta, poczekał na odpowiedz - dowiedział się że ma poszukać sam ... więc nie pozostało mu nic innego jak tak zrobić ... I to moim zdaniem jest kształcące ...

BTW. Sam napisałem tu niewiele postów, ponieważ rozwiązań staram się szukać sam i w większości przypadków znajduję tu odpowiedzi, ponieważ Hermes jest urządzeniem już dosyć starym i wiele na jego temat można tu znaleźć.

A jeżeli chodzi o zdjęcia w kontaktach - ja wgrałem najpierw wszystkie kontakty do Outlooka, uporządkowałem je i uzupełniłem, dodałem zdjęcia, a następnie w 10 minut miałem zsynchronizowany telefon z kontaktami, kalendarzem i zadaniami.

Pozdrawiam

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2008, 15:51:19 »
p.s. Sam używam szukajki wiele razy, ale nie lubię jak starzy forumowicze witaja nowych poprzez "używaj szukaj".
Nie można bulo samemu dać chociaż jednego linku do tematu, a nastepnie wielkiego: "używaj szukaj" ?

Efekt moim zdaniem lepszy i bardziej .

Tak, pewnie że można, ale ile razy, za 20-stym czujesz się zmęczony, a po 50 razie warczysz, bo powiedz, ile razy można odpowiadać na to samo pytanie.
Poza tym w zasadzie na wszystkich forach panują te same zasady - używaj szukajki, więc nowa osoba na forum, jest albo bardzo młodym użytkownikiem internetu (mało prawdopodobne), ale leniwa i udaje głupiego w nadziei że ktoś poda na tacy. Czasem tak się zdarza, wtedy oznacza, że miał farta, ale zazwyczaj jest odsyłany do Szukajki.
W ten sposób zmarnował tylko trochę swojego czasu - napisał posta, poczekał na odpowiedz - dowiedział się że ma poszukać sam ... więc nie pozostało mu nic innego jak tak zrobić ... I to moim zdaniem jest kształcące ...

BTW. Sam napisałem tu niewiele postów, ponieważ rozwiązań staram się szukać sam i w większości przypadków znajduję tu odpowiedzi, ponieważ Hermes jest urządzeniem już dosyć starym i wiele na jego temat można tu znaleźć.

A jeżeli chodzi o zdjęcia w kontaktach - ja wgrałem najpierw wszystkie kontakty do Outlooka, uporządkowałem je i uzupełniłem, dodałem zdjęcia, a następnie w 10 minut miałem zsynchronizowany telefon z kontaktami, kalendarzem i zadaniami.

brawo  :ok:
tylko i tak zaraz beda nastepni zbulwersowani odeslaniem do szukajki. nie mniej jednak milo, ze pomimo malej ilosci postow (ale duzego stazu na forum) popierasz takie akcje.

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
  • Sprzęt: _Moja_ewolucja_: Palm M500 -> HP 3870 -> HP 4150 -> Palm Treo 500V -> SPV M3100 (WM 6.1 PDA Viet) + Palm Treo 750v
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2008, 16:09:05 »
Dzięki, pewnie posypią się gromy ... ale co tam... żyje się raz, a potem się już tylko straszy :-)

Mój staż forumowy (ogólnie) jest dosyć duży, wliczając w to różne inne fora, więc wiem jak to wszystko się kręci ... ludzie przychodzą i odchodzą, a pytania pozostają ... wystarczy więc po nie sięgnąc.

Oczywiście wyjątkiem są wszystkie subfora dotyczące nowych produktów - są to rzeczy nowe, nieznane i wtedy rzeczywiście pytań jest mnóstwo, a odpowiedzi niewiele, z tym że z czasem te proporcje ulegają zmianie i wiedza zostaje na forum.

Dobrze, juz się nie rozpisuję, bo teraz to już offtopuję, więc jak nie za odsyłanie do szukajki, to za offtopa zostanę zrugany :-)

Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 07, 2008, 17:40:00 »
dzieki za pomoc
nie komentuje wypowiedzi typu OPCJA SZUKAJ
po to jest forum by pytac i odpowiadac a ja nie jestem Alfa i Omega zeby wszysko wiedziec
mimo to dziekuje za slowa wsparcia pozdrawiam chestertel

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 07, 2008, 17:44:37 »
nie komentuj, poniewaz nie ma czego.
myslenie nie boli, a zawsze to czlowiek szczesliwszy jak sam do czegos dojdzie

powodzenia

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 07, 2008, 17:46:12 »
nie komentuj, poniewaz nie ma czego.
myslenie nie boli, a zawsze to czlowiek szczesliwszy jak sam do czegos dojdzie

powodzenia

chyba że komuś zależy na czasie ;)
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

*

Offline tab0reqq

• 333
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 08, 2008, 18:45:58 »
Tak baj de łej rowniez polecam robienei duzych zmian w kontaktach na komputerze, a pozniej zabawe z synchronizacja. Jak sobie pomysle, ze mialbym u siebie w kazdym kontakcie (tylko 150-190) porzadkowac wpisy: tel kom, tel domowy, praca to chyba bym sprzedal PDA :P

Na outooku zajelo mi to jakies 30min i po klopocie.

P.s. Inna sprawa jest to, ze ciezko z uzywanym PDA kupic nieaktywowanego outlooka - hehehe... to tak w kwestii formalnej odnosnie legalnosci softu.
Toshiba e300 | HP 1930 | Palm  TT | Palm Vx | HP 3970 | HP rx3715 | HP 1940 | HP 4150 | x51v | m515 | iP 2G | Tytn | e650 | SE M600i | e51 | i900 omnia | iP 3G 8/16GB | e51 | bb8300 | bb 8520 | bb8900 | e71 | i5700 Spica | bb 9700 | Desire

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 09, 2008, 23:12:27 »
a jak wy robicie ta synchronizacje tych kontaktów ja w as ustawiam synchronizacje kontaktów i nic nie wiem jak to zrobić . niech ktoś napisze tak krok po kroku . z Outlookiem nigdy nie miałem nic wspólnego a w szukaj ce nic nie znalazłem

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 10, 2008, 15:36:41 »
Na początek zaznaczę - mówimy o MS Outlook, a nie o Outlook Express ...

Uruchom MS Outlook'a i chyba powinieneś się zorientować co i jak ... znajdziesz tam zakładki Kontaktów, Zadań, Kalendarza, Maili ...
Nie napiszę Ci krok-po-kroku, jeżeli będziesz miał problemy - użyj w Outlook'u klawisza F1 (Help)
Tam doczytasz sobie...
Natomiast w ActiveSync-u ustawiasz które elementy mają być synchronizowane ...i tyle.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 10, 2008, 18:57:38 »
Na początek zaznaczę - mówimy o MS Outlook, a nie o Outlook Express ...

Uruchom MS Outlook'a i chyba powinieneś się zorientować co i jak ... znajdziesz tam zakładki Kontaktów, Zadań, Kalendarza, Maili ...
Nie napiszę Ci krok-po-kroku, jeżeli będziesz miał problemy - użyj w Outlook'u klawisza F1 (Help)
Tam doczytasz sobie...
Natomiast w ActiveSync-u ustawiasz które elementy mają być synchronizowane ...i tyle.

dzieki za wyjasnienie  :ok: