Wieszający się m3100

• 4 Odpowiedzi
  • 613 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karolkarol

• **
  • 154
  • Sprzęt: Magic + 1005HA
Wieszający się m3100
« dnia: Maj 30, 2008, 17:34:11 »
Witam. Kupiłem na allegro tytana. Początkowo gość mówił, że telefon się wiesza jednaj poźniej stwierdził, że grał do niego dobry rom i wszystko chodzi. Otóż nie bardzo... Palm włącza się do today i dalej stoi. Reaguje na rozsunięcie (obraca obraz). Gdy podświetlenie ekranu przygaśnie reaguje na jakikolwiek przycisk mocniejszym podświetleniem. Działa natomiast przycisk on/off po prawej stronie. Nie można zrobić hard resetu - gdy wciskam reset + 2 softkeye to na ułamek sekundy pokazuje się bootloader po czym telefon włącza się jak gdyby nigdy nic. Oczywiście zawiesza się na today. Zauważyłem że przy włączaniu, w momencie kiedy pokazuje wersje romu przy literkach R i G pisze none a przy D 3.26.07 dvh. Jakaś rada ? Niby mógłbym wgrać nowy rom, ale boje się że przy wgrywaniu telefon odmówi posłuszeństwa i będzie brick... Jakieś rady ?

Odp: Wieszający się m3100
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2008, 17:55:12 »
hehe, hard reste, to najpierw: dwa softkeye,  potem rysik, inaczej to robisz zwykły reset   :ok:   a co do wgrania nowego romu: jak HR nie zrobisz, to jest jedyne wyjscie  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline karolkarol

• **
  • 154
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2008, 17:58:30 »
No udaje mi się dojść do momentu HR ale ale mowie, że miga tylko obraz z bootloadera i ładuje się system normalnie. Udało mi się wreszcie wejsc do menu  i widzę że telefon nie ma wgranego radio romu i protocol'u. Nie ma też numeru IMEI Gdy piszę coś klawiaturką sprzętową to np jak wciske q to wskoczy mi qwerktkl czy coś takiego...

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2008, 23:44:35 »
Masz PDA, a nie palma.
Chyba źle cos robisz ten hard reset.
Ewentualnie nie rob tylko wgraj nowego romu. w ostatnich watkach polecalem komus konkretne romy... i a linku podwieszonym od qsqa jest nawet dolaczona polska instrukcja.
bedzie dobrze.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline karolkarol

• **
  • 154
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2008, 01:59:58 »
Czy to mogą być objawy związane z tym ze nie ma w nim radio romu ? Dopiero jutro bede mogł wgrać nowe romy.