Problem z M3100 po wgraniu 6.1 POLOKa - Uptime

• 9 Odpowiedzi
  • 776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z M3100 po wgraniu 6.1 POLOKa - Uptime
« dnia: Wrzesień 08, 2008, 22:32:57 »
Witam,

Wasze forum czytałem od dość dawna, aż w końcu odważyłem się wgrać mojemu pda 6.1.
Tak też zrobiłem, wszystko poszło ładnie gładko, ale pojawił się problem.
Po włączeniu telefonu nie pojawia mi się ekran Today tylko taki, jak na screenie niżej (ale bez tego komunikatu). Nie widziałem już co robić, więc nacisnąłem Unregister- pojawia się to okno i telefon momentalnie się zawiesza.
W czym rzecz? Ten uptime coś sobie liczy, coś myśli, ale to trwa wieki i nie kończy, dodaje jedynie czas z którego to leci "ten po of)
Na screenie jest 0:00 gdyż w akcie desperacji zresetowałem licznik przed Unregisterem (bez kasowania było to samo- zawiecha)
Proszę o pomoc- co mam robić? Pierwszy raz i już coś musiałem skopać, ech zawsze coś  :S

Proszę o pomoc  :(
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2008, 22:36:12 wysłana przez przemest »

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
Odp: Problem z M3100 po wgraniu 6.1 POLOKa - Uptime
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2008, 07:22:57 »
Nie napisałeś czy gotowałeś rom czy gotowy zassałeś  :E
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2008, 07:49:20 »
Gotowałem samemu...

Dodam, że odkryłem ekran Second Today, czyli szukaną zgubę. Ale nie chce go mieć jako jakiś włączany dodatek, a główny ekran. Czyli nie mogę sterować aplikacjami z jego poziomu, bo w tym miejscu jest 'ok' żeby go zamknąć (prawy górny róg)
Dodatkowo po jakimś czasie (około godziny) Second Today znika i już nie da się go włączyć- pomaga tylko wyłączenie i ponowne włączenie telefonu.
Co zrobiłem źle? Domyślam się, że dziś czeka mnie nowe wgrywanie?  :(

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2008, 10:03:54 »
wejdź w ustawienia potem dzisiaj i z zakładki elementy zrób ptaszka na htc home. jeśli podczas gotowania dodałeś htc home to będzie tam na 100%. jeśli nie dałeś będziesz musiał sobie dograć

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:24:52 »
uptime -> opcja unregister usuwa plugin z rejestru, jakbyś doczytał komunikat to byś wiedział, że po tym będzie potrzebny reset  :ohreally:

second today nie ma zastępować today'a, tylko być drugim todayem. Czyli jak wepchnąć 2 razy więcej wtyczek bez paska przewijania  :grin:

Dodatkowo po jakimś czasie (około godziny) Second Today znika i już nie da się go włączyć- pomaga tylko wyłączenie i ponowne włączenie telefonu.
To zależy co tam wpakowałeś, ja trzymam prrsreader i today agende na stoday i bez przerwy pracuje w tle.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:26:16 »
lukaszczecin- jesteś WIELKI!
Ale i tak wgram jeszcze raz ROMa i po prostu nie będę zaznaczał Uptime (i w ogóle już widzę, które opcje nie są mi potrzebne- to ich nie będę wgrywać :-) )

A mam jeszcze jedno pytanie- jak zablokuję telefon kliknięciem "power" i potem go tak samo odblokowuje- muszę przeciągnąć na dole kafelek na drugą stronę. No i nad tym mam Czaszkę z nożami (taki motyw?) Można to jakoś zmienić/wstawić inny obrazek/zupełnie usunąć?

HTC Home Customizer powinienem mieć już wgrany z ROMem, czy to się dogrywa?

Z góry dziękuję za odpowiedzi  :ok:

globalbus
-- nawet po resecie Uptime jak był tak jest, więc nie usuwa mi tej wtyczki :-( Pozostaje widać wgranie na nowo ROMu (i ugotowanie go bez tej wtyczki)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2008, 14:45:19 »
A mam jeszcze jedno pytanie- jak zablokuję telefon kliknięciem "power" i potem go tak samo odblokowuje- muszę przeciągnąć na dole kafelek na drugą stronę. No i nad tym mam Czaszkę z nożami (taki motyw?) Można to jakoś zmienić/wstawić inny obrazek/zupełnie usunąć?
To się nazywa "s2u2", a wszystkie informacje masz w ustawieniach tego programu.

HTC Home Customizer powinienem mieć już wgrany z ROMem, czy to się dogrywa?
Zależy czy chcesz tego w ogóle używać, motywy możesz przecież przy gotowaniu dodać

nawet po resecie Uptime jak był tak jest, więc nie usuwa mi tej wtyczki :-( Pozostaje widać wgranie na nowo ROMu (i ugotowanie go bez tej wtyczki)
Próbowałeś usuwać standardowo? tzn dzisiaj i odznaczyć wtyczkę?

paypal

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2008, 20:07:25 »
Witam ponownie,

Wgrałem od nowa ROM, oczywiście już nie ma uptime. Ale jedna rzecz- znów coś schrzaniłem. Zapomniałem zainstalować Quick menu- proszę powiedzcie mi- czy to można dograć w jakiś sposób? Proszę o jakieś sugestie, bo jak na nowo mam gotować i wgrywać to ech...  :(

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 09, 2008, 20:11:32 »
Ehh, jak znajdziesz gdzieś starą wersję to tak. Nowa wersja z kuchenki pracuje na zasadzie XIP (patrz temat o reversmode) i nie da się jej dodać po gotowaniu.

paypal

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 09, 2008, 20:20:22 »
pop prostu pobierz z xda plik i odpal na Hermesie  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III