Witam. Od wejścia chciałem przeprosić, za powtarzający się temat, ale szukam już ok godziny i wszystkie próby odzyskania sprawności telefonu pełzną na jakimś problemie, który nie jest wyjaśniony do końca. Dużo osób używa zbyt dużych skrótów myslowych i sam się już tak pogubiłem, skołowałem i przestraszyłem, że postanowiłem napisać osobny wątek, gdzie ktoś będzie mógł pomóc bezpośrednio mi.
Otóż:
Kupiłem Vodafone 1605 i chciałem wgrać nowy ROM. Ściągnąłem ten przyklejony na samej górze. Wszystko zaczęło się podobnie jak przy moim wcześniejszym HTC Universal. Doszło do ok 80% i error. Myślę: "no nic wgram jeszcze raz".
I od tego momentu nie mogę zbytnio nic zrobić. Uruchamiam tryb bootloadera. To co widzę, to: HERM200 IPL-1.01 i niżej HERM200 SPL- 1.09. Podłączam USB, piszę, że wykryło urządzenie i jest gotowe do użycia. Na białym tle zmieni się napis z Serial na USB. Startuję RUU, wskazuje opcję SPL 1.04/1.10 - SPL - 1.09. Pokolei zaznaczam haczyki, potem przycisk Update. Trwa łączenie i zaczyna się wgrywanie 0% nagle trach! error. Pisze, że nie może nawiązać połączenia z urządzeniem. Próbowałem jescze przez SSPL. To samo.
Wykrywanie nie działa. Dalej. Z MTYY mam taki problem, że nie mam usb w liście a jak wybiorę com na którym przechodzi do białego pola, o nie reaguje na nic. Ale myślę, że skoro mam bootloadera, to nie muszę nic robić w MTYY
Ściągnąłem jakiś CID lock unlocker czy coś i także mi pokazuje brak połączenia z urządzeniem.
Ogólnie wszystko wskazuje na to, że komp jakby mi nie widzi urządzenia odpowiednio. Ale po podłączeniu, nawet pokazuje, że to HTC itd. Mam podłączony kabel do tylnego panelu przy płycie głównej.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam. Przestraszony nowicjusz.
EDIT
po udanym wejściu w MTTY i wpisaniu polecenia info 2 otrzymałem taką oto linijkę: "HTCSVODAP001©®±HTCEUSB>"
No i mam windowsa XP, żeby nikt sie nie czepiał

Z tego co jeszcze zdążyłem się zorientować, to te wszystkie RUU wymagają active sync. A ja nie mogę się połączyć, bo działa mi tylko bootloader. Co teraz zrobić?
Napisane: Kwiecień 16, 2009, 23:21:22
Sorry, że post piszę zamiast edytować, ale coś się zepsuło i nie mogę. Pisze zielone Ładuję na górze ekranu i się nic nie dzieje.
A więc udało mi się wgrać jakiegoś roma od vodafone chyba czeskiego, ale to nie ważne. Niestety nie ładuje się do końca. Zacina się po pokazaniu splasha Windows Mobile. Chciałem wgrać go jeszcze raz, lecz niestety, już nie mogę, ponieważ pokazuje się komunikat "invalid vender ID"