Ustawienia WIFI

• 11 Odpowiedzi
  • 1738 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ustawienia WIFI
« dnia: Czerwiec 06, 2009, 15:13:05 »
Witam
Jestem tu nowy wiec proszę o wyrozumiałość
szukałem już na forum odpowiedzi ale nie znalazłem...
telefon mam od 2 dni i nie umie połączyć się przez WIFI tzn. połączyć się umie ale nie umie wejść na stronkę bo wyskakuje komunikat

Jak mam zrobić te ustawienia??
Liczę na szybką odpowiedzi i z góry dziękuje :)

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: Ustawienia WIFI
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2009, 17:32:47 »
Na pewno jesteś podłączony do HotSpota? Te strzałeczki na górze się przestają ruszać?
Spróbuj wejść na adres http://213.180.138.148 - jak pójdzie to masz problem z DNS.
Spróbowałbym również użyć innej przeglądarki - PIE miewa różne dziwne problemy ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2009, 20:40:13 »
jest połączony strzałeczki się nie ruszają a w ustawieniach WIFI przy nazwie użytkownika pisze połączony, próbowałem tez przez opere i to samo:/ z tym adresem spróbuje tylko w domu nie mam wifi muszę iść do kumpla... a jak przez tamto zadziała to co trzeba będzie zrobić??
Napisane: Czerwiec 06, 2009, 17:55:18
ten link tez nie działa...
Kto pomoże :( telefon kupiłem ze względu na wifi a nie umie z niego korzystać :(

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
  • Sprzęt: _Moja_ewolucja_: Palm M500 -> HP 3870 -> HP 4150 -> Palm Treo 500V -> SPV M3100 (WM 6.1 PDA Viet) + Palm Treo 750v
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2009, 13:59:06 »
Sprawdz jeszcze na innym punkcie dostępowym, najlepiej na jakimś darmowym (tam zazwyczaj nie ma zabezpieczeń).
Listę hot-spotów znajdziesz tutaj => CLICK
Może twoj kumpel ma coś napieszane z ustawieniami ...

Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 09, 2009, 20:53:56 »
na innych tez to samo ;/

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
  • Sprzęt: _Moja_ewolucja_: Palm M500 -> HP 3870 -> HP 4150 -> Palm Treo 500V -> SPV M3100 (WM 6.1 PDA Viet) + Palm Treo 750v
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 09, 2009, 21:24:42 »
No dobra, załóżmy, że mówisz prawdę ... :E strony www nie otwierają się ...

Sprawdzałeś jeszcze inne programy korzystające z sieci ?
Jakieś Gadu gadu, skype ... czy one działają?

Ja jednak nadal myślę, że jest to wina DNS-ów ...

Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 16, 2009, 22:36:23 »
 a po co miał bym kłamać??
nie pomyślałem żeby posprawdzać inne programy :) jutro zobaczę :)
Napisane: Czerwiec 09, 2009, 22:51:41
żaden inny program nie działa (skype, gg, jadugadu,opera)

grzebałem w ustawieniach i jak dodałem nowe połączenie modemowe to zaczęło łączyć ale nie połączyło bo zły numer podałem... jaki numer tam trzeba podać??:(

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 17, 2009, 08:05:57 »
grzebałem w ustawieniach i jak dodałem nowe połączenie modemowe to zaczęło łączyć ale nie połączyło bo zły numer podałem... jaki numer tam trzeba podać??:(
Gdzie, jaki numer i modem?  :O
Skoro masz od niedawna Hermesa to pewnie zbyt wielu ważnych danych jeszcze tam nie wgrałeś - zrób HR (Hard Reset-skasuje Ci wszystkie dane z PDA) i sprawdź. 
Włączasz WiFi, później albo łączy Cię automatycznie, albo wchodzisz do Start/Ustawienia/Połączenia/WiFi i wybierasz sieć - ma działać  :ok:

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 17, 2009, 14:55:14 »
HR już robiłem bo zainstalowałem jakieś gry i się mulił :P
Połączenie jest dobrze.... w ustawieniach pisze ze połączony, a jak wchodzę na strony gg lub cokolwiek związanego z netem wyskakuje mi ten komunikat... :(

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 28, 2009, 13:51:19 »
Witam. Podepne sie do tematu bo moj problem przedstawia sie podobnie. Ja rowniez od jakies czasu jestem posiadaczem Hermesa (dokladnie MDA Vario II z T-mobile). Dzieki temu forum wgralem bez problemow polskiego ROMa i wszystko jest ok, ale... rowniez mam pewien problem z WiFi. Otoz nie moge polaczyc sie ze swoja siecia gdy nie wpisuje numerow IP (ustawiam na pobranie IP automatycznie - na routerze mam DHCP wlaczone i laptopy lacza sie ok). W Hermesiku niestety musze wpisywac numer IP, brame, dns... Nie jest to jakims wielkim problemem gdy jestem w domu bo znam te ustawienia, ale jak mam w tym momencie polaczyc sie z HotSpotem bo wkoncu od nich Hermes powienien pobierac ustawienia sam... Moze jest jakis "cudowny" programik ktory wspomaga laczenie z WiFi??

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 28, 2009, 15:04:00 »
Dzieki temu forum wgralem bez problemow polskiego ROMa i wszystko jest ok, ale... rowniez mam pewien problem z WiFi.
Który ROM konkretnie wgrałeś? Może jakiś niedorobiony jest i trzeba coś innego zainstalować...

Sprawdź też w programie Advanced Config / Network czy masz włączone DHCP - tak jak na obrazku poniżej  :ok:

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 28, 2009, 19:15:55 »
Aktualnie mam ROMa w wersji 3.60.118.3 (POLOKa 3.0e) sciagnietego z tego forum i ugotowanego wedlug instrukcji. Sprawdzalem rowniez w Advanced Config i DHCP mam niby Enabled, ale nadal nie laczy sie z siecia... Na routerze mam wlaczone jedynie rozpoznawanie MAC adresow (mialem wczesniej jeszcze WPA2, ale z racji tego ze Hermes sie nie laczyl to wylaczylem ta opcje - teraz juz wiem ze mogla byc nadal wlaczona bo i tak nie przypisalby sam IP) ale adresik Hermesa dodalem i dziala gdy wpisze mu recznie numery IP itd... Dodam ze na "starym" ROMie, czyli oryginalnym o T-Mobile Hermes rowniez sie nie laczyl w sposob taki jak bym chcial (czyli numery po DHCP).

Dodam, ze w momencie gdy mam "zaptaszkowana" :-P opcje "Uzycia adresu IP przypisanego przez serwer"  to ponizej przy pozycji "Adres IP" ktorej nie mozna w tym momencie zmienic jest dziwny numer - cos a'la MAC z tym ze wyglada to tak: fe80::209:2dff:fed           
Aha na routerze nie mam informacji aby taki MAC chcial sie z nim laczyc...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 19:25:01 wysłana przez jackieee »