Touch Flo 3D na Hermesa?

• 16 Odpowiedzi
  • 1358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline unste

• *
  • 79
Touch Flo 3D na Hermesa?
« dnia: Listopad 07, 2008, 08:43:51 »
Jak sie domyslacie chcialem wiedziec czy moze istanieje wersja TF 3D na Hermesa? Szukalem i nieznalazlem tak wiec przypuszczam ze nie ma ale wole sie upewnic ^^ :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2008, 11:48:44 wysłana przez qsqa »

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
Odp: Touch Flo 3D na Hermesa?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2008, 15:56:14 »
jest jedynie 2D. TF potrzebuje akceleracji której hermes nie ma :P

*

Offline tomaszek71

• **
  • 115
  • Sprzęt: HD2 ROM 1.66
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2008, 19:02:35 »
a i 2d nie wiem jak u innych długo nie zagościł na moim (hmmm byłym) hermesie bo mulił straszelnie

*

Offline unste

• *
  • 79
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2008, 18:18:14 »
no ja w swoim mam 2D i super chodzi :))

*

Offline wikiri

• *
  • 52
  • Najlepszy tel-zabawka i8000
  • Sprzęt: Samsung i8000
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2008, 12:32:54 »
...czy moze istanieje wersja TF 3D na Hermesa? Szukalem i nieznalazlem tak wiec przypuszczam ze nie ma ale wole sie upewnic ^^ :)

proszę sobie looknąć: http://pl.youtube.com/watch?v=cfK-bqKeGQU

Kogo chcesz nabrać tym swoim "szukaniem"? Pewnie nawet googli nie otworzyłeś.

Z drugiej strony takie (sory że tak ostro) noobowe wypowiedzi mnie załamują. Jak to nie ma tego na hermesie? Sam sobie zainstalowałem to to i chodziło dość dobrze. Oczywiście Manila 2D chodzi rewelacyjnie i nie  muli.
Tak więc nie wiem o co kaman.

Radzę czytać wpierw xda.developers a potem zadawać pytania. Już jakiś czas temu o tym była mowa.
Phone: i780 -> i900 omnia 8GB -> i8910 HD -> OMNIA 2
SanDisk 4gb

*

Offline unste

• *
  • 79
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2008, 14:43:44 »
szukalem na googlach i nieznalazlem zadnej instalki :/

*

Offline unste

• *
  • 79
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2008, 15:38:48 »
Moze mi podasz jakies linka? 

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 10, 2008, 16:18:07 »
Panowie a mnie ciekawi jakim cudem dobrze wam chodzi Manilia 2D na Hermesie? Wykonywaliście jakieś specjalne czynności czy co?

Próbowałem chyba 3 ROMy z forum XDA (wm6.1 eng) i na każdym TouchFlo2D (Manilia) chodziła wolno. Na tyle wolno że moim zdaniem nie da się pracować. Zawsze wracałem do poprzedniego ROMu bez Touchflo. Już nie mówię o wykorzystaniu pamięci, bo zawsze mam około 50% wolnego, a z Manilią mam 20% wolnego, więc trochę to przeraża (a już na pewno nie pozwala na surfowanie po necie słuchając muzyki przez dłuższy czas).

Zatem co instalowaliście, jaki CAB lub jaki ROM? Bo tak jak mówię, próbowałem kilku i żaden nie jest godny uwagi (szybkość poraża w negatywnym tego słowa znaczeniu).
Byłbym wdzięczny za odpowiedź! Nie zawaham się podejść do Manili po raz 4 ;)

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2008, 16:53:25 »
Panowie a mnie ciekawi jakim cudem dobrze wam chodzi Manilia 2D na Hermesie? Wykonywaliście jakieś specjalne czynności czy co?

Próbowałem chyba 3 ROMy z forum XDA (wm6.1 eng) i na każdym TouchFlo2D (Manilia) chodziła wolno. Na tyle wolno że moim zdaniem nie da się pracować. Zawsze wracałem do poprzedniego ROMu bez Touchflo. Już nie mówię o wykorzystaniu pamięci, bo zawsze mam około 50% wolnego, a z Manilią mam 20% wolnego, więc trochę to przeraża (a już na pewno nie pozwala na surfowanie po necie słuchając muzyki przez dłuższy czas).

Zatem co instalowaliście, jaki CAB lub jaki ROM? Bo tak jak mówię, próbowałem kilku i żaden nie jest godny uwagi (szybkość poraża w negatywnym tego słowa znaczeniu).
Byłbym wdzięczny za odpowiedź! Nie zawaham się podejść do Manili po raz 4 ;)

Właśnie ja tez jestem ciekaw za każdą próbą nerwy rwały bo tak wolno chodziło że szok wolniej niż wm5 na motoroli mpx200 :D
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline conneXion

• **
  • 182
  • Sprzęt: sgs , akg k420
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 10, 2008, 17:00:13 »
po co brac jakies szitowskie romy z m2d ?

lepiej zassac pda corner i wgrac osobno m2d ...

0 przyciec

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 10, 2008, 17:41:45 »
Masz na myśli choćby tą wersję PDA Corner PRO v.27 ?
Czy w CRC Device Update będzie do zainstalowania Manilia 2D czy trzeba o nią postarać się osobno?
Jaką wersję najlepiej ściągnąć żeby działała najszybciej, chyba NonRBSN_3G tak?

To by było na tyle pytań :) Mam ochotę zabrać się na flashowanie... Oby tylko M2D była taka dobra jak piszesz, a nie taka jaką ja ją znam.

*

Offline conneXion

• **
  • 182
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 10, 2008, 19:16:30 »
nie ma mnie teraz w domu ... ale chyba mam ta wersje 27 ...
a m2d sciagasz najnowsza ... i instalujesz tak jak mowi to instrukcja

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 12, 2008, 20:47:07 »
Próbowałem na tym ROMie PDA Corner i faktycznie Manilia 2D działa o dziwno "nie wolno" (żeby nie powiedzieć szybko, bo szybko to też nie działa heh). Ogólnie nie jest źle, jestem zadowolony. Zaraz spróbuję na innym ROMie, moim starym dobrym CRC.

Zmieniałeś wygląd Manilii 2D?
Ja do tego celu oczywiście użyłem M2DC, ale jedyne co mogę to np. włączyć lub wyłączyć odpowiednią zakładkę. Chciałem zmienić skórkę, to tylko jedna na dziesięć mi poszła. To samo z zegarem. Dograłem duży cyfrowy, to pojawił się 3x mniejszy i zupełnie nie tam gdzie trzeba. Wszelkie inne próby instalowania czegokolwiek, jakiegokolwiek dodatku do Manili 2D kończyły się niepowodzeniem tzn. Touch2D się nie uruchamiał (kliknij aby uruchomić touch2D... klikam, myśli myśli, i znowu: kliknij aby uruchomić touch2D... itd.). Jest to klasyczny błąd, wiem, ale próbowałem przywrócić oryginalny plik xml i nadal nic oraz przywrócić domyślny thems i ustawienia automatycznie - bez zmian. Jedyne co mogę to zainstalować Touch 2D (Manilie) i włączyć/wyłączyc dowolną kartę. Jakieś inne pomysły na customizację Touch2D?

*

Offline conneXion

• **
  • 182
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 13, 2008, 00:19:07 »
ja probowalem ale dalem sobie spokoj :P
"oryginalna" nie jest zla  :ok:

jak masz problemy to pisz na xda-dev tam szybko odpisuja

5.

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 13, 2008, 11:53:44 »
Touch2D się nie uruchamiał (kliknij aby uruchomić touch2D... klikam, myśli myśli, i znowu: kliknij aby uruchomić touch2D... itd.). Jest to klasyczny błąd, wiem, ale próbowałem przywrócić oryginalny plik xml i nadal nic oraz przywrócić domyślny thems i ustawienia automatycznie - bez zmian. Jedyne co mogę to zainstalować Touch 2D (Manilie) i włączyć/wyłączyc dowolną kartę. Jakieś inne pomysły na customizację Touch2D?

Żeby się to nie pojawiało, musisż po instalacji Manili (lub jak jest w ROMie) wgrać fixa, którego gdzieś opublikował AllTheWay z XDA.

Jak go znajdę, to załączę.
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 13, 2008, 11:58:14 »
Żeby się to nie pojawiało, musisż po instalacji Manili (lub jak jest w ROMie) wgrać fixa, którego gdzieś opublikował AllTheWay z XDA.

Bardzo bym Cię prosił. Bo ja szukałem czegokolwiek, też właśnie myślałem że jest jakiś fix, ale nic nie mogłem znaleźć.

Zainstalowałem Manilię na ROMie CRC 14.1 (naked), wgrałem potrzebne aplikacje i wszystko działa elegancko.
Tylko jeden mały minus: uwaliłem kartę sim przy flashowaniu (miałem RADIO z serii 1.50 a wiadomo co się z nimi dzieje) na szczęście samo radio jest dobre, Przeflashowałem na 1.47 i śpie spokojnie, ale SIMa nie przeboleję. No ale to jest inny temat, nie będe robił OT. Co się nie robi żeby mieć ładny i praktyczny soft :D

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 13, 2008, 12:27:22 »

Bardzo bym Cię prosił. Bo ja szukałem czegokolwiek, też właśnie myślałem że jest jakiś fix, ale nic nie mogłem znaleźć.

Zainstalowałem Manilię na ROMie CRC 14.1 (naked), wgrałem potrzebne aplikacje i wszystko działa elegancko.
Tylko jeden mały minus: uwaliłem kartę sim przy flashowaniu (miałem RADIO z serii 1.50 a wiadomo co się z nimi dzieje) na szczęście samo radio jest dobre, Przeflashowałem na 1.47 i śpie spokojnie, ale SIMa nie przeboleję. No ale to jest inny temat, nie będe robił OT. Co się nie robi żeby mieć ładny i praktyczny soft :D

Znalazłem :)

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2798823&postcount=3458
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD