to nie taśma Flex :( tylko płyta główna ??

• 6 Odpowiedzi
  • 1792 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Arii3

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Wizard
to nie taśma Flex :( tylko płyta główna ??
« dnia: Styczeń 11, 2010, 14:18:15 »
witam byłem dziś w Krakowie w serwisie telefonów Spv KAEM z myślą iż panowie wymienią mi taśmę flex i wszystko będzie grało ale...
Po ustalonym czasie czyli 3h od zostawienia telefonu w serwisie  przychodzą i otóż pan który z moim telefon robił mówi mi że jest problem telefon po zmienieniu taśmy flex zachowuję się tak samo czyli pojawia się biały ekran  i informuję mnie że to może być coś od płyty głównej  i nie mają innych częśći aby coś próbować z nim zrobić moją mina posmutniała , taki kawał drogi przejechany na darmo :( ( ale zapomniałem dodać że przyciski soft key też nie działały)  i zaraz po tej złej informacji  narodziło się pytanie które kieruję do was forumowiczów , czy w takiej sytuacji opłaca się robić z płytą główną o ile ona nawala ?? i czy to dużo kosztuję ??

Wsumie już wystawiłem ten telefon na allegro to nr aukcji 884670114/b]   może ktoś się skusi ??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2010, 20:28:38 wysłana przez Arii3 »

*

Offline kubusik

• 340
  • Pan inż. EiT ;)
  • Sprzęt: Leo, Kaiser, 2xNiki, Hermes, Magician

Odp: to nie taśma Flex :( tylko płyta główna ??
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2010, 22:13:11 »
sam przed chwilka naprawilem bialy ekran i nie dzialajace przednie klawisze w/g tego

wystarczy wyciac z kawalka jakiegos plastiku/gumy (nie grubszej niz karta do bankomatu) kwadrat i wlozyc w zaznaczone miejsce...

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2010, 23:30:56 »
Nie ładnie wystawiać sprzęt z uszkodzonym dpadem/płytą główna a w opisie piać że jest uszkodzony flex.

*

Offline Arii3

• *
  • 61
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2010, 19:20:59 »
ja kupiłem go z uszkodzoną tasmą flex , jest meil jest podane gg wiec można się pytać  :) jak coś kupujesz to na własną odpowiedzialność :)

*

Offline Arii3

• *
  • 61
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2010, 16:09:55 »
i kolejna moja nie wiadoma , gdy zmieniam dźwięk sms na własny gogóle go nie słysze nic sms przychodzi i nic cihosza jakeś rady ?

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2010, 23:50:52 »
d-pad, wymien badz wygrzej ..