Telefon po resecie nie wstaje

• 12 Odpowiedzi
  • 1733 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline loo

• 35
Telefon po resecie nie wstaje
« dnia: Listopad 28, 2007, 18:32:40 »
Zainstalowałem sobie Poloka 3 i wszystko super. Telefon hula, wszystko działa. Aż tu po dwóch dniach zresetowałem sobie telefon i...

ładowanie windows kończy się na logo Windows Mobile.

Po podłączeniu się do komputera telefon się ładuje ale active sync go nie widzi. Co robić?

Napisane: Listopad 28, 2007, 18:25:56
sorry za, kłopot. hard reset pomógł. możecie skasować temat.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Telefon po resecie nie wstaje
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2007, 18:47:03 »
Nie, ja bym zostawił - Wzór do naśladowania :)
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2007, 20:33:56 »
Pisałem o tym w POLOKU, ze cos takiego sie dzieje i jak nie wstaje trzeba hard reset.... ja zrobilem.... tak ale o dziwo nic mi sie nie wykasowalo....
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2007, 00:49:19 »
A jak zrobiłeś Hard Reset?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 29, 2007, 09:06:40 »
Robiłem kilka razy, ze 3 ponieważ cos mi nie wychodzilo.
Comme men. + voice... przez 3 sekundy trzymałem, nacisnąłem do po 3 sekunach soft reset, puscilem, trzymałem 2 pozostałe. czekajac na czarny ekran ktory sie nie pokazywal i naciskajac wielokrotnie ziel. sluchawke.

Byłem w pracy, zapisywałem dane do exela. zrobilem soft reset i nie wstal byl mi natychmiast pottrzebny a na forum znalazlem ze tak sie robi:)
Dlaczego sie nic nie skasowało a hermes wstał?
Choc jak naciskałem tą cała kombinacje to pokazywały się inne tła i cyferki niz zwykle
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 29, 2007, 12:38:35 »
Dobra, a kto ci powiedział, że tak się robi HR? Polecam instrukcję obsługi. Bo wychodzi na to, że HR nie zrobiłeś.
w Hermesie HR robi się naciskając Power+Reset, a następnie w ciągu sekundy oba soft buttons na raz, po czym potwierdzasz twardy reset w menu.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2007, 13:19:53 »
OK, zapamiętałem.
Dzieki:)

*

Offline yaro78

• **
  • 116
  • Sprzęt: HERM300 WM6 Shaps Radio 1.50.00; IPL1.04/SPL2.1 Olipro
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 29, 2007, 20:33:08 »
Jakiego masz Hermesa....???
W Hermsie 300 czyli w VARIO II oferowanym w erze,HR Wykonuje się następująco:
Naciskasz i trzymasz jednocześnie klawisze left soft key i right soft key (to są klawisze nad czerwoną i zieloną słuchawką). W trakcie tego jak je trzymasz wciskasz rysik w dziureczkę.
W tym momencie następuje restart ale tel. na ekranie pokazuje menu i masz do wyboru jeśli chcesz zrobić hhard reset naciśnij na klawiaturze sprzętowej R jeśli nie naciśnij spacje. Coś w tym stylu. Wybierasz odpowiednią opcję i START.
Gdyby okazało się, że mimo tego tel. zostaje ci na ekranie z logo windows to zrób tak:
przygotuj 100% działający sam ROM tzn. plik RUU_signed.nbh. Zmień jego nazwę na HERMIMG.NBH. Teraz czas na kartę pamięci: Najlepiej sformatuj ją a na pewno wyrzuć z niej wszystko. Musi być pusta. Na tak przygotowaną kartę skopiuj plik hermimg.nbh. Jak już to zrobisz to na odpalonym telefonie naciśnij i przytrzymaj razem przycisk zasilania i po przeciwnej stronie przycisk OK i w trakcie jak będziesz trzymał te dwa klawisze pyknij rysikiem. Telefon wejdzie w tryb tzw. bootloader. W tym momencie sam rozpocznie poszukiwanie systemu i napotka na plik na karcie (to tak jak instalacja windows z CD) z tego co pamiętam zapyta czy ma zainstalować napotkany ROM potwierdzisz... zobaczysz dokładnie taki sam pasek jak w przypadku podłączenia telefonu przez usb.
Jak dojdzie do 100% naciśnij rysikiem i gotowe.
pozdro
Yaro

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 30, 2007, 03:53:05 »
W sumie racja, ja mogłem coś namieszać z resetem :) Yaro dobrze gada, tak się robi reset.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2008, 19:18:24 »
Witam
Mam identyczny problem. Wszystko pięknie chodziło dopóki nie zainstalowałem sobie Poloka 3e. Od tej pory po wyłączeniu telefonu, już niechce się włączyć. zawiesza się na ekranie Windows Mobile i stoi. Pomaga tylko HR. Jedynie po Twardym Resecie gdy wyłączę telefon, to włączy się, ale gdy minie troche czasu (około 24h) to znów problem występuje. Zmieniałem oprogramowania na rózne, aktualnie myślę wgrać WM5. Jeśli ktos wie co się mogło stać, co zaszkodziło i jak można to naprawić, to bardzo proszę o rady. To już mój drugi taki telefon, ale takiego problemu jeszcze niemiałem.
Z góry dziękuję

*

Offline marbed

• *
  • 51
    • http://marbed.pl
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 31, 2008, 20:30:46 »
Czasami też zdarza mi się, że po miękkim resecie system zawiesza się na ekranie początkowym przy ładowaniu (mam MIO P560). Mimo, że mam inny model niż te opisywane w tym wątku to jednak wypowiem się na ten temat. Mianowicie "wyczułem", że w moim przypadku niekonieczne jest robienie HR. Wystarczy, że wyłączę urządzenie (przełącznik na OFF) na kilka minut i wtedy po ponownym włączeniu system startuje jak trzeba. Można zawsze spróbować i takiego sposobu zanim zrobi się HR.

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 01, 2008, 15:46:46 »
Ja zostawiłem nawet telefon do rana i nic. Jedynie HR

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 11, 2008, 21:16:13 »
Jeśli komuś się coś takiego przytrafi, to nie śpieszcie się tak z robieniem HR.

Właśnie przed chwilą to miałem (mam również Vario II z Ery i Poloka 3e).

Wiele razy robiłem SR.
W końcu postanowiłem wejść na forum PDAclub, bo może znajdę jakieś rozwiązanie,
podłączyłem aparat do USB, wchodzę na forum... i w końcu wstał sam.

HR niepotrzebny.  :ok: