Szczesliwy posiadacz HERMESA i JABRY BT8010 - oraz pytanko

• 0 Odpowiedzi
  • 728 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Obecny

• *
  • 91
  • Sprzęt: Aktualnie Samsung I9000 Galaxy S
Szczesliwy posiadacz HERMESA i JABRY BT8010 - oraz pytanko
« dnia: Marzec 17, 2007, 16:17:51 »
Witam serdecznie, od trzech dni jestem bardzo szczesliwym posiadaczem SPV M3100 sprowadzonego ze Slowackiej sieci ORANGE fabrycznie bez simlocka do zestawu dokupiłem dosc nową i mało popularną jak narazie słuchawke JABRY BT8010 z pewną taką niesmiałoscią... no i ...! Chciałem sie pochwalic i rozwiac wszystkie wątpliwosci tym którzy jeszcze ja mają jesli chodzi o zakup takiego zestawu, sam pocket pełna rewelacja, jedyne watpliwosci mam do materiałow które zostały użyte do jego produkcji, platik chyba nie jest najlepszej jakosci no i obawiam sie ze srebrna farba z klawiszy bedzie z jakims czasem odpryskiwac, ale moze to tylko moja wyobraznia i wszystko bedzie ok, po sparowaniu słuchawki spodziewałem sie dziwactw tzn planowo z tego co czytalem nic nie powinno działac, jest zupełnie odwrotnie, działa wszystko, od profilu muzycznego stereo, poprzez odbieranie połaczen, sterowanie odtwarzaniem windows media playera (innych jeszcze nie testowałem) po wybieranie głosowe z poziomu słuchawki, odległosc działania spokojnie wystarcza na swobodne poruszanie sie po mieszkaniu z telefonem połozonym na stole czyli jakies 7 - 8 metrów w linii prostej poprzez dosc powazne sciany! jesli ktos ma jakies pytania odnosnie dzialania urzadzenia chetnie pomoge, przegladałem dosc intensywnie forum od kilku dni szukajac wszelakich informacji na temat tego urzadzenia, planowałem zakupic m5000 jednak jego wielkosc przewazyla na jego niekozysc i tak m3100 trafil do mnie, pytanko, jako ze aparat jest fabrycznie bez simlocka a ja dosc dawno wypadłem z tematu nie wiem co to jest ta sławna i wszedzie omawiana blokada CID ? co ona blokuje? (jak ja zdjac juz znalazlem opis) ale nawet nie wiem czy ją mam, po czym to poznac ? zauwazylem ze sa roznice we fleszowaniu hermesa z cidem i bez cokolwiek to znaczy :)  Czego wystrzegac sie przy fleszowaniu? jaki rom najlepszy? czy warto wgrywac wm6? no i wiele takich, prosze o wszelkie porady dotyczace urzadzenia, ewentualne linki do tematów w których był ten temat poruszany i umknął mojej uwadze, aktualnie przebywam dosc daleko od domu i dysponuje jedynie połaczeniem gprs wiec prosze wybaczyc jesli czegos nie doczytałem, dziekuje i pozdrawiam forumowiczów. *sorki za błedy, wszystko przez ten pośpiech :)