Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
najnowszy radio rom a orginalny - starszy system
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Hermes
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
7 Odpowiedzi
1206 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mpivo
43
Sprzęt: MDA VARIO II
«
dnia:
Grudzień 21, 2007, 15:58:01 »
Witam,
Od razu chce zaznaczyć, że przeszukiwałem forum celem znalezienia nurtującego mnie pytania ale nie znalazlem na niego odpowiedzi.
Moje pytanie brzmi czy nie ma jakiś przeciwskazań aby do starszego systemu WM 5 T-mobile z UK v 1.21.110.3 dograć nowszy radio rom konkretnie v 1.54.30.10 - aktualnie mam 1.16.00.00? Czy to jednak powinno iść w parze - nowszy system - nowszy rom?
Orientuje się ktoś jaka oficjalnie najnowsza wersja radia może być używana w Tmobile UK, tak aby nie stracić gwarancji?
Generalnie rzecz biorąc mam problem z głośnikiem z przodu telefonu, łudzę sie jeszcze ze moze zmianą radia uda mi sie go przywrócić do normalnego funkcjonowania.
Swoj problem opisywałem w poscie:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=84396.0
i
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85540.0
Pozdrawiam
Marcin.
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 15:59:59 wysłana przez mpivo
»
jas_pik:: Janusz Piwiński
7793
Odp: najnowszy radio rom a orginalny - starszy system
«
Odpowiedź #1 dnia:
Grudzień 21, 2007, 16:33:12 »
Przecież możesz załadować sobie najnowszy ROM WM6 - bez utraty gwarancji:
http://member.htc.com/ruudownload/t-mobile/TMobileWM6Step1-TMUK.aspx
Jeśli chcesz używać PL ROM-u to ten sam ROM w języku PL jest w ERZE :
ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Uploads/Hermes/T-Mobile_Era/Hermes_WM6_ERA_3.60.118.3.zip
Będziesz miał najnowsze RADIO : 1.50 .00.00
Możesz załadować co zechcesz - zawsze mozesz wrócić za do najnowszego ROM-u TMObile UK .
potrzebna zgoda
mpivo
43
«
Odpowiedź #2 dnia:
Grudzień 21, 2007, 16:39:34 »
"Będziesz miał najnowsze RADIO : 1.50 .00.00"
Mam rozumieć, że w defaulcie przy wgrywaniu ROMu wgra mi się też Radio ROM automatycznie? Wydawało mi sie zawsze ze wgrywa sie każde z osobna (głowy nie dam sobie uciąć ze tak w rzeczywistości jest )
Głównie zależy mi na Radiu 1.54.30.10 gdyż osoby które wydawało sie miały podobny problem z głośnikiem poprzez jego instalacje usunęły ten problem.
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 16:50:20 wysłana przez mpivo
»
7793
«
Odpowiedź #3 dnia:
Grudzień 21, 2007, 16:45:02 »
Tak . Ten ROM tj tzw wersja Ship - czyli pełna wersja instalacyjna w postaci pliku EXE, wystarczy go uruchomomić aby w całości zmienić system z WM5 na WM6 bez utraty gwarancji - zawiera w sobie pełen OS, Extended_Rom , radio oraz SPL - 2.03
potrzebna zgoda
mpivo
43
«
Odpowiedź #4 dnia:
Grudzień 21, 2007, 16:50:58 »
ahm no to fajnie, ale póki co to głównie zależy mi na Radiu 1.54.30.10 gdyż osoby które wydawało sie miały podobny problem z głośnikiem poprzez jego instalacje usunęły ten problem. Dlatego ciekaw jestem czy starszy system WM5 nie gryzie sie z nowszym radiem. Póki co boje sie jeszcze wgrywać nowego systema bo jestem w tych sprawach zielony.
Czy wgrywjąc nowsze radio tez mozna utracić gwarancje?
Czy ten Rom w wersji Ship uruchamia sie poprzez wgranie go na karte i odpalenie, czy też poprzez wgranie przez RUUWrappera?
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 17:01:41 wysłana przez mpivo
»
7793
«
Odpowiedź #5 dnia:
Grudzień 21, 2007, 17:05:39 »
Jesli się czegoś boisz to ściągnik pełną wersję instalacyjną WM6 ( wymagać będzie od Ciebie podania numeru urzadzenia - inaczej nie ściągniesz ).Nie wiem dlaczego uparłeś się na wersję tego radia. Jesli masz problem to po instalacji WM6 z radiem 1.50 nie poznasz swojego urzadzenia - takiego dostaniesz kopa
potrzebna zgoda
mpivo
43
«
Odpowiedź #6 dnia:
Grudzień 21, 2007, 17:22:51 »
prędkość działania mi wogóle nie przeszkadza
tylko tak jak pisałem wczesniej mam problem z głośnikiem - czasmi wręcz nie rozumiem co do mnie ludzie mówią - głośnik trzeszczy.
Dlatego uparłem się na to radio, bo niektórym urzytkownikom po jego instalacji problemy mijały - w co szczerze wątpie ze uda sie w moim przypadku
Tak czy siak wpisałem kod do zassania i sciaga mi sie orginalny ROM z Tmobila
mpivo
43
«
Odpowiedź #7 dnia:
Grudzień 21, 2007, 18:52:23 »
niestety zmiana na nowszy rom nie pomogla zwalczyc problemu trzeszczacego glosnika - czy jak wgram radio 1.54.30.10 bedzie to podstawa do straty gwarancji? Jak wrazie czego cofnąc sie do orginalnego radia 1.50.00?
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »