Stabilność

• 5 Odpowiedzi
  • 685 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stabilność
« dnia: Sierpień 10, 2007, 08:16:56 »
Witam wszystkich,
mam pytanie - przymierzam się do zakupu tego urządzenia. Jednak wczoraj pogadałem ze znajomym który ma Wizarda i on stwierdził, że problem z tym PDA'em jest taki, że ma za mało pamięci i często trzeba resetować, że po otwarciu kilku aplikacji następne już nie bardzo chcą działać, że AutoMapa chodzi bardzo wolno ....
i pytanie - czy takie problemy występują także w Hermesie? W końcu ilość pamięci jest taka sama ;(

Pozdrawiam,
Yhtaarus

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
  • Sprzęt: Galaxy Note &  Sony Tablet S & Lenovo P780
Odp: Stabilność
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2007, 09:19:25 »
Wszystko zależy od ROMu jaki uzywasz.
Normalne ze po HR system jest stabilny i nie muli.
Czym wiecej aplikacji zainstalujesz tym bedzie bardziej zmulony.
Ogolnie nie jest zle. Automapa śmiga az miło!!!
Podobnie TomTom choć zauważyłem iż po zmianie karty na 2 GB troche muli kiedy chcem podglądnąć mapę.
W ogólnej ocenie (stabilność ito) oceniam go na 8 (na 10 możliwych).
Co do Wizarda nie zapominaj ze mają różne procki...
pozdr
.......Motorola A1000 ->SPV M3100 ->MDA Vario 2 -> HTC Tytn 2  -> MDA Compact IV -> HTC HD2 -> LG P920 3D -> Samsung Galaxy Note -> Lenovo P780

*

Offline MatAnderson

• *
  • 70
    • BAH
  • Sprzęt: HKC G901 + Kingstone 1GB
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2007, 09:23:17 »
Witam,

Mam Hermesa od lutego, poprzednio miałem MDA Compact i szczerze mówiąc na jednym jak i na drugim nigdy nie doswiadczyłem problemów z zzamałą ilością pamięci. Być może dlatego że uważam że praca na kilku aplikacjach przy tak małym ekranie (gdzie z reguły cały ekran zajmuje aktywna aplikacja), tak naprawdę mija się z celem. A uruchomienie 2-3 aplikacji nie jest problemem (np.:Automapa + MediaPlayer lub Qmail+Opera).

Jeżeli chodzi o Automapę to chodzi bardzo porządnie. Polecam także wgranie odrazu WM60 - w porównaniu do WM50, pracuje od dużo szybciej i stabilniej.

Pozdrawiam,
JH

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2007, 11:36:16 »
Wielkie dzięki za pomoc i uspokojenie.
Kolega mnie dość mocno przestraszył i wolałem spytać u expertów
to jeszcze się dopytam - on też trochę narzekał na funkcje telefonu - w sensie, że wybieranie numeru na dotykowej nie jest wygodne - faktycznie nie jest? wiem, że z gustami się nie dyskutuje ale spytać mogę; )

yhtaarus

*

Offline MatAnderson

• *
  • 70
    • BAH
  • Sprzęt: HKC G901 + Kingstone 1GB
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 10, 2007, 12:12:26 »
Szczerze mówiąc nie odnotowałem problemu.
Na pewno ogromnym wsparciem jest pokrętło z lewej strony urządzenia które baardzo przyśpiesza przeglądanie wszelkich list (wykonane/odebrane połączenia, lista szybkiego wybierania, książka adresowa). Przy dużej ilości wpisów w książce adresowej (ja mam ponad 500) raczej należy się zdać na wyszukianie odbiorcy po części nazwy - i tu doskonale sprawuje się wbudowana klawiatura - przy odrobinie wprawy można jedną ręką ją otworzyć, wpisać kilka liter nazwy, zamknąć klawiaturę i kółkiem wyrać odpowiedni wpis...
W zasadzie całe dzwonienie załatwia się jedną ręką  :)

Pozdr,
Mat

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 10, 2007, 19:28:51 »
Wielkie dzięki za pomoc i uspokojenie.
Kolega mnie dość mocno przestraszył i wolałem spytać u expertów
to jeszcze się dopytam - on też trochę narzekał na funkcje telefonu - w sensie, że wybieranie numeru na dotykowej nie jest wygodne - faktycznie nie jest? wiem, że z gustami się nie dyskutuje ale spytać mogę; )

yhtaarus
a kto kaze wybierac na dotyku a po co qwerty
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.