SPV m3100- Plus GSM i kilka innych pytań

• 3 Odpowiedzi
  • 1449 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV m3100- Plus GSM i kilka innych pytań
« dnia: Luty 15, 2009, 10:05:50 »
Witam, przymierzam się do kupna tego telefonu i mam parę pytań na które nie udaje mi się znaleźć odpowiedzi:
1 używa ktoś u siebie na m3100 sieci plusa? jak jest z konfiguracją tego telefonu w Plusie?
2 czy istnieją profile czy coś w tym stylu które mogę wybrać w zależności od sytuacji chodzi mi np. że chcę wyciszyć fona klikam na wycisz czy coś i już dźwięk wyłączony jest albo coś podobnego
3 czy telefon posiada funkcję głośnomówiącą podczas telefonowania?
Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline tobiasty

• 41
  • Sprzęt: MDA Vario II
Odp: SPV m3100- Plus GSM i kilka innych pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2009, 10:34:43 »
Witam, przymierzam się do kupna tego telefonu i mam parę pytań na które nie udaje mi się znaleźć odpowiedzi:
1 używa ktoś u siebie na m3100 sieci plusa? jak jest z konfiguracją tego telefonu w Plusie?
2 czy istnieją profile czy coś w tym stylu które mogę wybrać w zależności od sytuacji chodzi mi np. że chcę wyciszyć fona klikam na wycisz czy coś i już dźwięk wyłączony jest albo coś podobnego
3 czy telefon posiada funkcję głośnomówiącą podczas telefonowania?
Z góry dzięki za pomoc.

1. Ja uzywam w play :p zasieg z plusa nie ma zadnych problemow, co do konfiguracji pod inne sieci rowniez nie ma problemu ;)
2. Tak istnieja :)
3. Tak

*

Offline Yarod

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Hermes/ HTC Magic 32a
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2009, 15:58:46 »
Ja jestem klasycznym (nie playowym :) ) użytkownikiem plusa i podobnie jak kolega:

1. żadnych problemów z zasięgiem (duże miasto) oczywiście jeśli zejdziesz gdzieś do piwnicy lub za gruba ścianę to ci może parę kresek zejść lub wogóle (skrajny przypadek - bar na uczelni 2 metry pod ziemią - ale to w końcu nie nokia :) )
2. Nie próbowałem (nie byly mi potrzebne w moim romie ikonkę wyciszenia telefonu mam na today) ale pewnie są
3. Of course ;) i ma nawet bardzo czuły mikrofon (albo mój jeszcze nie jest zajechany)

- po za tym jak na mda jest nawet wytrzymały - mi zaliczył glebe juz pare razy i prócz paru rysek jest cały czas sprawny (w porówaniu to etena m800 kolegi który w serwisie był juz pare razy)
- jest do niego masa romów, oprogramowania, akcesoriów, pomysłów na wykorzystanie itp itd
- jak się przyzwyczaisz do solidnego cięzaru w kieszeni to trudno sie bez niego obejść - ja nie wyobrażam sobie pracy bez mobilnego netu, poczty, przeglądania pdfów czy plików worda, pisania smsów na pełnej klawiaturze qwerty (git!) czy czytania ebooków o dzwonieniu nie wspominając - bez tej cegiełki (ew. gdybym wymienił na nowszy model to jeszcze :) )

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2009, 09:19:38 »
Dodam kilka rzeczy od siebie:
1.jak wyżej
2.w oryginalnym romie to nie tyle profile, co w commmanager można sobie wybrać włączenie/wyłączenie dźwięku, albo ikonką głośnika. Niektórym to w zupełności wystarcza. Jeśli Tobie nie, polecam (płatny) phoneAlarm.
3.tak

czyli w sumie mój post to potwierdzenie tego co wyżej. Na pewno w plusie się sprawdzi, obydwa które są w domu działają w plusie i jest ok.