Przekierowania połączeń i luzy :)

• 1 Odpowiedzi
  • 816 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline glexu

• *
  • 64
Przekierowania połączeń i luzy :)
« dnia: Wrzesień 21, 2007, 12:25:03 »
Witam wszystkich.
Męcza mnie od kilku dni dwie sprawy na które nie moge zanleżć rozwiązania.

Sprawa 1 - Mam ja sobie TyTN z rom-kiem POLOK 0.9. W TyTN siedzi sobie dualsim a w nim dwie karty (TT i PLUSGSM). Na obu kartach mam ustawione przekierowanie połączen w wypadku niedostępności na tę drugą, tzn: gdy ktos dzwoni na TT i jest niedostępny - to połaczenie przekierowywane jest na PLUSGSM i w drugą strone tzn: jak ktos dzwoni na PLUSGSM i jest niedostępny - to połaczenie przekierowywane jest na TT.
Wszystko działa świetnie - ale chciałbym aby podczas połączenia przychodzącego wystwietlilo mi info lub ikone ze to połączenie przekierowane. Jak nosiłem dwa osobne telefony (K750i i K800i) to bez zadnego problemu wraz z numerem dzwoniacego wyświetlalo napis POŁ. PRZEKIEROWANE  a w TyTn nie wiem kto na jaki numer dzwoni.

Da sie to jakoś rozwiązać  ??

Sprawa 2 - Prędzej czy później musialo sie to stać :/ w TyTn zaczeły sie robic luzy na tych zawiasach :/ Nie jest żle ale czy ktos znalazł na to jakis sposób? Jakoś to dokręcic się da czy coś?

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2007, 15:45:14 wysłana przez glexu »
pozdrawiam,
Glexu

HTC DIAMOND

*

Offline glexu

• *
  • 64
Odp: Przekierowania połączeń i luzy :)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2007, 16:50:58 »
Radę na luzy w prowadnicach HERMES-a juz znalazłem na stronie xda-developers. Wymaga to oczywiście rozebrania naszego TyTN-a i ingerencji w środek więc nie polecam tym,  którzy maja gwarancje lub dwie lewe ręce ;) Pełen opis mozna znaleźć tu:   http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_Problems. Po weekendzie zabiorę się za to więc opisze jak poszło i czy trzeba sie bać   B)

Ale nadal poszukuję dopowiedzi na temat przekierowań połączeń oraz informacji o nich.
pozdrawiam,
Glexu

HTC DIAMOND