Czy da się ustawić domyślną przeglądarkę internetową w hermesie w WM6.1???

• 10 Odpowiedzi
  • 1796 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Szczepan169

Witam. Tak jak już napisałem w temacie, chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość ustawienia w WM6.1 domyślnej przeglądarki internetowej???
Pytam się bo mam pewien prblem:
- zainstalowałem w hermesie Operę Mobie, lecz nie chciała mi ruszyć i ją odinstalowałem.
- teraz jak pobieram z neta e-maile w których są załączniki do interesujących mie żeczy i chcę otworzyć te załączniki to wyskakuje mi błąd:,, Nie można otworzyć programu Opera Mobile ponieważ nie znaleziono części tego programu".
To jest bardzo wkurzające (używam wbudowanego Office Outlook Mobile).
Czy jest jakieś lekarstwo na ten problem???
Czy da się ustawić domyślną przeglądarkę internetową w hermesie w WM6.1???

Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Oczywiście, że się da i będziesz mógł otwierać różne "żeczy". Ostatni raz dopuściłem post z błędami.  Wystarczy pliki .html skojarzyć z odpowiednim programem. Możesz to zrobić z pomocą total commandera lub Advanced Configuration Tool (zakładka associations file). A jak nie będziesz umiał to poszukaj na forum bo było o tym już nie raz.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline alfons

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC TYTN/Hermes DV5 WM6.5 by utak3r
wpisz sobie w wyszukiwarce mort script - najlatwiejszy sposob zeby ustawic opere mini jako domyslna przegladarke
alcatel one touch >motorola v50 >sony cmd J70 >se t68i >nokia 7650 >nokia 9210 > nokia 3510i >nokia 6600 >nokia n70 >nokia 3310... >samsung j600 >htc hermes (v1605)

*

Szczepan169

Tomaszkap, czy mógłbyś mi wytłumaczyć jaśniej
jak to zrobić???
Bo pierwszy raz mam taki problem i zupełnie nie wiem jak to zrobić!!!
Gdzie można zdobyć total
commandera (za darmo)???
I jak to zrobić w tym total commanderze (czy jest po Polsku?)?

Z góry dziękuję za odpowiedź!!!

Pozdrawiam

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
A google Ci sie popsuły czy juz tam dostałeś bana ?  :evil:

TC-> http://tcce.s3.amazonaws.com/tcmdpocketarm.exe
spolszczenie -> http://ghisler.fileburst.com/ce/polski.cab

Napisane: Listopad 08, 2009, 11:25:26
Jak zainstalujesz TC to znajdź jakiś plik html, zaznacz go a potem z dolnej belki TC kliknij na ikonkę (ręka i kartka), następnie z górnej zakładki Otwórz za pomocą i wybierasz program.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Szczepan169

Tomaszkap czy może być plik htm zamiast html, bo pliku html coś nie mogę znaleść!!!

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
Może być.

*

Szczepan169

Tomaszkap to nie pomaga. Po zmianie i po softresecie jest to samo.

*

Szczepan169

Jest jakieś na to lekarstwo???
Blagam o pomoc !!!

*

Offline szpanbix

• 27
Spróbuj jeszcze znaleźć jakimś edytorem rejestru wszystkie rzeczy w rejestrze z napisem Opera. I usuń. :)
Wcześniej proponuje zrobić backup rejestru.  :ok:
Potem spróbuj skojarzyć pliki total comanderem.
pozdro

*

Szczepan169

Witam. Zrobiłem HR i jest OK :ok:
A i doinstalowałem SkyFire który obsługuje flasha.
Temat kieruję do zamknięcia. :)