słuchawki i co ważne adapter na jacka

• 3 Odpowiedzi
  • 723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

słuchawki i co ważne adapter na jacka
« dnia: Luty 02, 2009, 16:19:31 »
Witam
Mój pierwszy post zatem pozdrowienia dla wszystkich. Mam Hermesa od ponad roku wykorzystuję głównie z AMapą ale znalazłem to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=536011910 sprzęt od motoroli i pytanie zagra to z HTC?

pozdrawiam :ok:

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: słuchawki i co ważne adapter na jacka
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2009, 16:22:56 »
sprzęt od motoroli i pytanie zagra to z HTC?
Nie.

Zadziała przejściówka ExtUSB na jacka, np. taka  :ok:

*

Offline pioterek2666

• **
  • 167
  • Sprzęt: HD2 + Dell Axim x51v WM 6.5 E01 makuu +Ratoc CFU1U
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2009, 12:25:29 »
Odradzałbym kupowania tego shitu ( no chyba ze będziesz się z tym obchodził jak z piórkiem) . Ja się na tym naciąłem bo kupiłem i po paru dniach zaczęło mi przerywać w jednej słuchawce, a gdy to rozebrałem i próbowałem polutować to się całkowicie rozleciało (wyleciały styki).Zresztą samo wykonanie budzi sporo zastrzeżeń (kiepski plastik i przewody tak polutowane ze nie trzeba było wielkiej siły żeby odpadły). Ja natomiast zrezygnowałem z mikrofonu przy słuchawkach bo raczej oryginalne słuchawki mnie nieinteresują (kiepski wygląd i co gorsza jakość dźwięku) i kupiłem inną prostszą przejściówkę i jak narazie mam ją  na tyle długo że mogę powiedzieć że jest dobra: http://www.allegro.pl/item552837485_adapter_mp3_do_htc_spv_mda_vda_xda_i_inne.html
 A co do tej przejściówki z pierwszego postu to niedziała ta motorolki bo tam jest inny rozkład pinów (więcej informacji można znaleźć na forum) ale słuchawki z mini jackiem jak najbardziej będą pasowały z w/w przezemnie przejściówką która jest w linku.pozdro
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2009, 12:29:39 wysłana przez pioterek2666 »

*

Offline DeeJayBzyQ

• 260
  • Sprzęt: Herm300 T-Mobile
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2009, 12:13:30 »
pioterek2666, zgadzam się z Tobą  :ok: ta krótka jest dobra, ale jest jakieś ale... Mogą być problemy z wyciągnięciem rysika, bo u mnie zawadza o kabel przy wyciąganiu = może się kiedyś urwać przypadkiem... Szkoda że nie jest ta przejściówka zagięta w drugą stronę  :) i u mnie chyba jako że nowa to muszę ją dopchnąć, ale w porównaniu z Wizardem to Hermes ma chyba lepszy procesor dźwiękowy  :grin:
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 12:15:43 wysłana przez DeeJayBzyQ »