Skype na VarioII

• 18 Odpowiedzi
  • 2285 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Skype na VarioII
« dnia: Czerwiec 25, 2007, 19:32:25 »
Witam,

Zainstalowałem sobie Skype 2.2 po włączenieu mam nastepujące komunikaty:

1) Could not start Skype
2) Couldn't find all necessary files to start Skype. Please try to install skype again.

Oczywiście próbowałem instalować parę razy ale zawsze jest ten sam problem - czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Skype na VarioII
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2007, 19:58:03 »
Czy aby na pewno instalujesz Skype for PocketPC .Wersja exe sluży do instalacji przez AS . Ściągnij cab-a i odpal go na urzadzeniu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2007, 20:06:54 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2007, 20:01:23 »
Czy aby na pewno instalujesz Skype for PocketPC bo on chyba ma niższy numerek 2.1.xx .
Nie zainstalujesz wersji z PC-ta

Tak, na stronie skype'a jest już wersja 2.2 co prawda tylko zdaje się dla 3300, 4350 i 620 - ale to chyba nie powinno miec znaczenia...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2007, 20:03:35 »
Na XDA mówią dużo o tym, że nie działa - co prawda wywala się dopiero na próbie połączenia głosowego, ale wszyscy zalecają powrót do poprzedniej bety.
A u Ciebie to śmierdzi problemem z instalacją - ściągnij wersję CAB i odpal na PDA i zobacz co się stanie.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2007, 20:10:01 »
Na XDA mówią dużo o tym, że nie działa - co prawda wywala się dopiero na próbie połączenia głosowego, ale wszyscy zalecają powrót do poprzedniej bety.
A u Ciebie to śmierdzi problemem z instalacją - ściągnij wersję CAB i odpal na PDA i zobacz co się stanie.

Ściągałem, instalowałem i dokładnie to samo...
Napisane: Czerwiec 25, 2007, 20:04:47

Próbowałem też zainstalować poprzednią betę - dokładnie ten sam efekt :(

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2007, 20:21:01 »
Kiedy pojawia się ten komunikat?
Jakiego systemu/ROMu używasz?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2007, 20:24:21 »
Kiedy pojawia się ten komunikat?
Jakiego systemu/ROMu używasz?

Komunikaty pojawiają sie przy urychomieniu i potem skype się zamyka

Uzywa oryginalnego VarioII z Ery - wersja ROM - 1.21.118.4

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2007, 21:46:17 »
Nikt nigdzie nie zgłaszał podobnego problemu: albo wykombinujesz co robisz nie tak (nie ta wersja, nie ten plik, uszkodzony plik, źle odpalasz, albo masz jakaś aplikację, która namąciła, za mało ram, nie te wersje bibliotek - cokolwiek), albo zrobisz Hard Reset i spróbujesz jeszcze raz. Mnie poprzednia wersja Skype na oryginalnym romie z Ery działała bez pudła. Ale tego romu już nie mam, więc nie mogę zobaczyć jak się ma nowa wersja Skype.

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 08, 2007, 22:42:12 »
[...]
Zainstalowałem sobie Skype 2.2 po włączenieu mam nastepujące komunikaty:

Dzialalo na erowskim ROMie, dziala tez na BlackMajik (oczywiscie polaczenia glosowe)
uzywam wiec sprawdzone/potwierdzone
download
http://www.vario2.w8w.pl/SkypeForPocketPC_Beta.exe
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 12, 2007, 09:37:05 »
Witam

Mam problem ze SKYPE wersja 2.2 wywala się na rozmowach. Natomiast wersja 2.0 Beta (link wyżej) działa ale nie bardzo wiem dlaczego mnie słychać natomiast ja nic nie słyszę?! Głośnik działa bo przy normalnych rozmowach wszystko jest ok. Może ktoś z szanownych użytkowników spotkał się z czymś takim i wie jak temu zaradzić... Z góry ogromne dzięki za wszelką pomoc...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W końcu się udało HR pomógł i wersja podana link wyżej działa bez problemu...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2007, 19:28:12 wysłana przez Morfeusz »
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

Offline hermajax

• 17
  • Sprzęt: SE p900->SPV M3100-WM6 POLOK v 1.0 HTC, by qsqa Radio: 1.47.00.10
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 18, 2007, 12:34:40 »
Witam, sciagnelem skypa wersie beta na spv m3100 z podanego linku ale nie moge zainstalowac aplikacji wyskakuje komunikat ze nie jest  prawidlowa aplikazja packietpc. Dlaczego?

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 18, 2007, 12:39:01 »
Być może próbujesz instalować to z pozycji Pocket PC a jak zauważysz to jest program .EXE i trzeba go zainstalować z komputera po uprzednim podłączeniu Pocket-a...
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

Offline hermajax

• 17
  • Sprzęt: SE p900->SPV M3100-WM6 POLOK v 1.0 HTC, by qsqa Radio: 1.47.00.10
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 18, 2007, 12:55:12 »
Tak masz racje Morfeusz zrobie to teraz z komputera ale czasami z exe rusza aplikacja bezposrednio z ppc. Dopiero sie ucze obslugi tego fona wiec prosze o wbaczenie I dziekuje za pomoc.

*

Offline biiingoo

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 21, 2007, 10:07:06 »
Witam,

Miałem podobny problem. Po ściagnięciu najnowszej wersji ze strony Skype i zainstalowaniu na MDA otrzymywałem wiadomość, ze program nie może byc odpalony. Poczytałem na ten temat na xda-developers i wspominają coś o problemach. Jak ktos juz powiedział, temat dotyczy braku fonii a nie samego braku działania. W każdym razie polecano powrót do wersji Beta. Po zainstalowaniu wersji Beta problem był taki sam - otrzymywałem ten sam komunikat.
Musze tutaj nadmienić, że mam MDA kupionego w Erze (WM5 w wersji Era). Wiedziałem również, ze sama versja Beta działa bo korzystałem z niej na SPV M3000.
Sprawa rozwiązała się po zainstalowaniu MW6 w moim przypdaku POLOK. Faktem jest, ze problem nie jest rozwiązany do końca bo najnowsza wersja Skypa nie działa. W wersji beta jednak nie dopatrzyłem się problemów.
Z tego co pisze o swoim POLOKU autor, jest to oryginalny ROM HTC nieco przerobiony - mowa o ver. 0.94. Z tego co doczytałem jest już wersja 1.0 ale oparta na innym Romie. Jesli się myle to proszę o poprawienie mnie.
W każdym razie ja mam obecnie wgrana wersję 0.94 i działa. Sądzę, ze oryginalny ROM HTC również problem ze skypem rozwiązuje.

*

Offline Gregs

• **
  • 135
  • Sprzęt: SGS2, SGS3, SGS4
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 22, 2007, 15:01:15 »
Najnowsza wersja POLOK 1.0 jest też na ROMie HTC i jest poprawiona kilku błędów oraz uzupełniona, w stosunku do 0.94.
Poprzednia wersja POLOK 1.0 RC3 była niestabilna i już link do niej autor usunął.
Proponuję POLOK 1.0 HTC by qsqa - jest super.

*

Offline Leone

• 3
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 06, 2008, 02:20:33 »
Witam
Chociaż minął prawie rok, nadal występuje ten sam problem. Wgrałem najnowszą wersję Poloka, wszystko świetnie chodzi, jednak skype nie. Próbowałem najpierw z wersją ze strony skype'a, jednak wyskakiwał mi taki błąd jak w pierwszym poście.
Później skorzystałem z tej bety i nadal nie działa.
Program się uruchamia i pochwili wywala komunikat o tym, że nie może uruchomic.

Czy ktoś wie skąd pobrać działającą wersję, po polsku, skype'a?

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
  • Sprzęt: _Moja_ewolucja_: Palm M500 -> HP 3870 -> HP 4150 -> Palm Treo 500V -> SPV M3100 (WM 6.1 PDA Viet) + Palm Treo 750v
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 06, 2008, 21:56:42 »
Trochę zrobię OFF TOP'a ...
Czy spotkałeś się z programem FRING ?
"...go mobile with Skype, MSN Messenger, ICQ, Google Talk™, SIP, Twitter, AIM & Yahoo!™"

Obsługuje wiele komunikatorów i działa bez problemów ... wiem że nie rozwiązuje to Twojego problemu ze Skype, ale może jest Ci bez różnicy czego używasz i chcesz po prostu korzystać z możliwości rozmów i czatu ...

Pozdrawiam

*

Offline Leone

• 3
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 07, 2008, 16:13:33 »
Cóż, w zasadzie na razie może być i ten program.
Jednak jestem przyzwyczajony do skype'a i mimo wszystko chciałbym go mieć ;)

*

Offline qba82

• 17
  • Sprzęt: mda vario 2
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 08, 2008, 19:08:04 »
a jest skype po polsku na ppc?moze kolega instaluje app na karcie i wtedy tak sie dzieje ze skype odpala i sie zamyka po komunikacie ,ale instalacja w pamieci fona  dziala ok. :P