SIMLOCK I CIDLOCK HTC TYTN, SCIAGANIE

• 40 Odpowiedzi
  • 5694 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« dnia: Grudzień 22, 2006, 18:03:46 »
opis dostepny na xda.
skasowalem bo sa lepsze sposoby (bardziej wydajne) w stylu U unlock i po smoku a jak zmienic botloadera tez znajdziecie na xda
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2006, 22:44:10 »
Mysle ze juz chyba czas zalozyc przyklejony temat na temat Hermesa . Tak jak to jest z Wizardem.

*

Offline aegir

• 34
mda vario II
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2007, 16:52:24 »
Sprzedawcy z allegro twierdzą, że ta metoda nie działa na nowe mda Vario II ery, czy tak rzeczywiście jest? Podobno jedyny sposób to przez Ere albo jakąs angielską stronke, która generuje kod do ściągnięcia simlocka odpłatnie /może ktoś zna stronkę/.
Jak jest z gwarancją na urządzenia ze zdjętym simlockiem w serwisie htc w Jankach /podobno nie sprawdzają tego/.
HTC Hermes
O/S: LVSW(2007/04/23)
Radio: 1.41.00.10
IPL: 1.04
SPL: 2.10.Olipro (HardSPL v7)

*

Offline trych

• **
  • 246
    • http://www.m-blue.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 01, 2007, 17:23:21 »
wiesz moze jak to wyglada przez ere? zmienilo sie cos, czy za zdjecie locka siec kasuje kilkaset zl?
pozdrawiam
michal

*

Offline aegir

• 34
simlock era vario II
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 01, 2007, 17:36:23 »
sprzedawcy komórek z KDT /warszawa/ twierdzą, że oficjalnie to kosztuje jakieś 500zł.  Jeśli jesteś z W-awy lub okolic przejdz się do pawilonu D6 w KDT, jest możliwość zrobienia tego troche taniej /200zl chyba/.
Pozdrawiam
HTC Hermes
O/S: LVSW(2007/04/23)
Radio: 1.41.00.10
IPL: 1.04
SPL: 2.10.Olipro (HardSPL v7)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 01, 2007, 18:12:57 »
to przyjedz do mnie zrobie Ci to osobiscie za 40dychy do tego wgram co chcesz :)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline dora

• *
  • 61
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 01, 2007, 18:45:59 »
Ja mam VarioII z ery i zdjęty lock wg. w/w instrukcji. Pozdrawiam

*

Offline Mazak

• *
  • 99
  • Sprzęt: Htc Desire HD
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 01, 2007, 18:49:06 »
nie moge przejść w tryb BOTLOADER w tytnie. Próbuje na wszystkie sposoby i nic. Są w tytnie 2 przyciski OK . prosze o dokładniejszy opis

*

Offline trych

• **
  • 246
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 01, 2007, 19:54:53 »
Cytat: "romulus"
to przyjedz do mnie zrobie Ci to osobiscie za 40dychy do tego wgram co chcesz :)

ja potrzrebuje zdjac z compacta3 wiec pewnie taniej jak jakies 150zl online nie dasz rady:)
pozdrawiam
michal

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 01, 2007, 22:55:16 »
Ja ze swojego MDA Vario II z Ery sciagnelem CIDa i Simlocka  (wg przepisu Romulusa) w godzine  :)  wiec raczej bez obaw - a odebralem go z Ery na poczatku stycznia wiec calkiem niedawno

*

Offline trych

• **
  • 246
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 01, 2007, 23:17:16 »
Cytat: "qsqa"
Ja ze swojego MDA Vario II z Ery sciagnelem CIDa i Simlocka  (wg przepisu Romulusa) w godzine  :)  wiec raczej bez obaw - a odebralem go z Ery na poczatku stycznia wiec calkiem niedawno

nie watpie w mozliwosci przepisu, ale sadze ze jesli na xda dev nikt nic nie wymyslil, to na naszym forum, raczej nikt ameryki nie odkryje, tym bardziej ja nie chce ryzykowac uwaleniem swojego:) compacta ponoc mozna rozblokowac tylko online, tak przynajmnie jak dotad czytalem:)
pozdrawiam
michal

*

Offline Mazak

• *
  • 99
  • Sprzęt: Htc Desire HD
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 01, 2007, 23:41:07 »
Wreszcie udało mi sie zdjąć CIDa. Chciałem jeszcze zadać jedno laickie pytanie. Nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak zmienić rom w tytn a nie chciałbym eksperymentować. Może ktoś życzliwy mi pomoże?

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 02, 2007, 08:58:17 »
trych - to jest watek o Hermesie wiec wszystkie rady i spostrzeżenia odnoszą sie do niego. Jak rozumiem ty masz Compacta III a to jest zupelnie inna zabawka  :(

Mazak Jezeli masz juz zdjety CID i masz BL 1.04 to zrob tak:

- sciagnij z XDA Dev najnowszy ROM do Hermesa
ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Hermes/Shipped_Complete_Updates/
polecam ROM 1.35
- wejdz do trybu BL, odznacz w AS "Zezwalaj na polaczenie USB" i podlacz HErmesa do kompa
- zrob upgrade
- po tym ROMie bedziesz mial z powrotem BL 1.09 wiec jeszcze raz musisz zrobic downgrade do 1.04 zeby np wgrac najnowsze RADIO

Problem z simlockiem
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 16, 2007, 15:20:30 »
Witam,
Chyba nieźle nabroiłem. 2 dni temu kupiłem sobie MDA Vario II. Postanowiłem zdjąć simlocka. po kilku godzinach na XDA tak mnie wykręciło, że po instalowaniu najróżniejszego zestawu (tego co udało mi sie ściągnąć - z domu po południu nie moge się dobić do ich FTPa), że miałem Cingulara i wersję radia 1,34,00,10. Wtedy dopiero trafiłem na ten wątek. Postępując zgodnie z poleceniami Romulusa (dzięki wielkie) udało mi się spl sprowadzić do 1,04 (IPL jest 1,01). I niby wszystko szło OK, zabawa kończyła się napisem "Success", a simlock jak był, tak jest. Wczoraj konsultując się przez GG przez kilka godzin walczyliśmy nad tym z Romulusem. Nic się nie udało. Czegoś ten przepis nie potrafił "przeskoczyć" Postanowiłem iść z oprogramowaniem w dół. Myślałem, że może w ten sposób uda mi się osiągnąć konfigurację, na której to ruszy...
W ten sposób dotarłem do obecnego (tu wypiszę to co udało mi się sprawdzić):
HERM300
IPL-1,01
SPL-1,04
ROM ver. 2.06.502.3
ROM date: 02/02/07
Radio version: 1.16.00.00
Protocol version: 32.53.7018.01H
W systemie pokazuje: OS 5.1.1.461 (Build 15671.3.3.0)
Kiedy miałem wysoką wersję oprogramowania, wyświetlał mi się napis, że  nie udaje się włączyć telefonu, żebym spróbował za 15 sekund (czy jakoś tam)
Teraz mam biały ekran, świeci się informacja, że przekroczono 15 prób i należy wpisać kod. Wpisanie 22051978 nie uaktywnia okna OK.
Może ma ktoś pomysł jak zdjąć z tego simlocka...
Byłbym bardzo wdzięczny. Niestety my z Remusem byliśmy "za słabi" na  moje namotanie w systemie...
Nie ogarnąłem jeszcze sytuacji co to jest AKU i gdzie je sprawdzić. Może to to mam złe...
Pozdrwiam
Zibi

*

Offline dtech

• **
  • 205
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 16, 2007, 16:15:47 »
Używałeś HTC_Hermes_SIM_CID_Unlock_v3 ?

Ja tym zdjąłem simlocka i do tego założyłem supeCID :).

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 16, 2007, 18:16:39 »
Cytat: "dtech"
Używałeś HTC_Hermes_SIM_CID_Unlock_v3 ?

Ja tym zdjąłem simlocka i do tego założyłem supeCID :).

A kiedy zakupiłeś MDA Vario II? Jaka wersja BootLoadera i SPL/IPL?
Pytam bo dziś dostałem ten fon i trochę smutno mi się zrobiło jak czytałem xda że trudno pozbyć się simlocka i cida... Do tej pory mialem wizarda i wm6 i się przyzwyczaiłem do jego interfejsu, a tutaj wm5 (blee ;)

W zasadzie nawet na simlocku mi nie zależy bo mam erę tak czy siak, głownie chodzi aby ustawić supercida...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 16, 2007, 19:24:55 »
dtech kolega najpierw zmienial romy, probujac opisu z xda do zdjecia smoka ktory jest niekompletny.
mi juz zbraklo pomyslow, ale co ciekawe ten fon jeszcze zyje :) ale podejrzewam ze teraz tylko trza zaplacic

DJopek zawsze mozesz zaplacic lub tak samo korzystac z innego opisu :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 16, 2007, 19:26:46 »
a ktos tu kiedys pisal ze na tym romie 2.06.502.3 nie zejdzie sie do radia ponizej 1.27

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 16, 2007, 19:42:28 »
dtech kolega najpierw zmienial romy, probujac opisu z xda do zdjecia smoka ktory jest niekompletny.
mi juz zbraklo pomyslow, ale co ciekawe ten fon jeszcze zyje :) ale podejrzewam ze teraz tylko trza zaplacic

DJopek zawsze mozesz zaplacic lub tak samo korzystac z innego opisu :)

Ale czekajcie - na początku dtech zmieniał romy bez ściągnięcia cida? Czy ja źle to zrozumiałem?

Zapłacić? Tzn?

« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 20, 2007, 10:32:06 »
Tak panowie. Jako młody zielony zapaleniec, zmieniałem Roy na potęgę.
Ale okazało się, że rada dtecha była kompletna. Jedno kliknięcie i wszystko pościągało.
Telefon żyje, ma się dobrze. A ja dalej testuję Romy...
Jednym słowem, jak ktoś ma nowe Vario II to tylko jeden sposób:
HTC_Hermes_SIM_CID_Unlock_v3 - zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami - i po simlocku... i po Cidzie...

(no to po maluchu - rzekł rolnik wyciągając jaja z sieczkarni)
 ;)

*

Offline dtech

• **
  • 205
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 20, 2007, 11:39:12 »
Cytat: "DJopek"

Ale czekajcie - na początku dtech zmieniał romy bez ściągnięcia cida? Czy ja źle to zrozumiałem?

Zapłacić? Tzn?

Zdjąłem simlocka i CIDa w 2 dniu posiadania Vario2 :) więc romi instaluje na Tytn z superCIDem :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 20, 2007, 12:39:10 »
ja 1 dnia to zn. 15 grudnai nawet nie bylo tych unlockerow
ale ze wzgledu ze jest nowsze oprogramowanie to moge skasowac topa, a jak mam czytac ze temu to nie dziala a ten tego nie moze znalezc to lepiej skasowac. bo bedzie tak jak w sciaganiu smoka z wizarda tam tez musze skasowac opis

*

Offline dtech

• **
  • 205
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 20, 2007, 12:56:59 »
Może zostawić tylko HTC_Hermes_SIM_CID_Unlock_v3.

Działa bardzo dobrze i z opisu na XDA jest niezawodny. Ciężko coś przy pomocy tego narzędzia narozrabiać :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 20, 2007, 13:00:38 »
to sobie poszukaja :)  lub postawia pare nowych topow  :)  oleyek i mobi beda zadowoleni bo lubiaq nowe topy pisane po raz 30 :)

*

Offline dtech

• **
  • 205
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 20, 2007, 13:02:55 »
To jak standardowy temat na forach motoryzacyjnych " jaki olej wlać"  ]:>  :))  :P  :D

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 20, 2007, 13:14:03 »
chociaz bede mial spokuj na gg bo juz od jakiegos czasu klepia do mnie nie dosc ze o smiki i botloadery to jeszcze o soft i zaczelo minie to irytowac.

« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 20, 2007, 23:13:23 »
Dzięki Wam za pomoc :)

Operacja przebiegła pomyślnie, mam SuperCIDa i za moment zabieram się za nowy rom :)

Pozdrawiam
DJopek

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 21, 2007, 01:10:30 »
chociaz bede mial spokuj na gg bo juz od jakiegos czasu klepia do mnie nie dosc ze o smiki i botloadery to jeszcze o soft i zaczelo minie to irytowac.

he, he ja sie z tego powodu calkowicie wylaczylem a na xda dzialam pod innym nickiem...
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 21, 2007, 10:15:46 »
to juz wiem dlaczego nic nie piszesz od dluzszego czasu

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 21, 2007, 10:46:22 »
przelaczylem sie do dzialu nasluchu...
keep up good work Romulus :)
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo