Witam,
Chyba nieźle nabroiłem. 2 dni temu kupiłem sobie MDA Vario II. Postanowiłem zdjąć simlocka. po kilku godzinach na XDA tak mnie wykręciło, że po instalowaniu najróżniejszego zestawu (tego co udało mi sie ściągnąć - z domu po południu nie moge się dobić do ich FTPa), że miałem Cingulara i wersję radia 1,34,00,10. Wtedy dopiero trafiłem na ten wątek. Postępując zgodnie z poleceniami Romulusa (dzięki wielkie) udało mi się spl sprowadzić do 1,04 (IPL jest 1,01). I niby wszystko szło OK, zabawa kończyła się napisem "Success", a simlock jak był, tak jest. Wczoraj konsultując się przez GG przez kilka godzin walczyliśmy nad tym z Romulusem. Nic się nie udało. Czegoś ten przepis nie potrafił "przeskoczyć" Postanowiłem iść z oprogramowaniem w dół. Myślałem, że może w ten sposób uda mi się osiągnąć konfigurację, na której to ruszy...
W ten sposób dotarłem do obecnego (tu wypiszę to co udało mi się sprawdzić):
HERM300
IPL-1,01
SPL-1,04
ROM ver. 2.06.502.3
ROM date: 02/02/07
Radio version: 1.16.00.00
Protocol version: 32.53.7018.01H
W systemie pokazuje: OS 5.1.1.461 (Build 15671.3.3.0)
Kiedy miałem wysoką wersję oprogramowania, wyświetlał mi się napis, że nie udaje się włączyć telefonu, żebym spróbował za 15 sekund (czy jakoś tam)
Teraz mam biały ekran, świeci się informacja, że przekroczono 15 prób i należy wpisać kod. Wpisanie 22051978 nie uaktywnia okna OK.
Może ma ktoś pomysł jak zdjąć z tego simlocka...
Byłbym bardzo wdzięczny. Niestety my z Remusem byliśmy "za słabi" na moje namotanie w systemie...
Nie ogarnąłem jeszcze sytuacji co to jest AKU i gdzie je sprawdzić. Może to to mam złe...
Pozdrwiam
Zibi