Witam,
mam od kilku dni dziwny problem - mój telefon nie rozpoznaje NIEKTÓRYCH dzwoniących czy piszących SMSy osób. Na ekranie pojawia się tylko numer osoby dzwoniącej, nie ma informacji, kto to jest. Podobnie, wybierając ten numer, nie widzę, do kogo dzwonię. Jeśli ten numer wybiorę z listy kontaktów - jest wszystko OK.
Wszystkie numery telefonów mam wpisane w formacie +48 numertelefonu - tak przychodzą z Outlooka. Próbowałem różnych kombinacji (bez spacji, czyli +48numertelefonu itp). Jeśli usunę znaczek + w numerze w kontaktach, telefon znajduje osobę, ale nie da się wtedy zadzwonić. Z kolei pozostawienie samego numeru telefonu (bez +48) pokazuje kontakty poprawnie, ale nie pozwala na połączenia zza granicy.
Mam ustawione, aby telefon identyfikował rozmówcę po 9 cyfrach, ale próbowałem z innymi wartościami, nie pomaga. Nie pomaga założenie innego kontaktu z takim numerem telefonu, nie pomaga usunięcie kontaktu i dodanie na nowo - wygląda to tak, jakby niektóre (jest to około 10% wszystkich numerów telefonów) numery po prostu były 'zabanowane'.
Ktoś może ma jakiś pomysł, jak się tego pozbyć?
Dla porządku - SPV M3100 + WM6 Black Satin. Dodam, że problem zaczął pojawiać się od niedawna, przez długi okres wszystko było w porządku. Dziękuję z góry za pomoc.