Rom naprawczy?

• 8 Odpowiedzi
  • 817 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

jajco112

Rom naprawczy?
« dnia: Sierpień 25, 2008, 23:58:47 »
Witam mam pytanie dotyczące Hermesa i romów naprawczych? (po spotkaniu dzień w dzień z wizem wiem co to rom naprawczy :E ) Jest coś takiego na hermesa? I czy możliwe że Odpalając się Hermes staje na Boot Loader-ze:p

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
Odp: Rom naprawczy?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2008, 00:26:07 »
Staje na bootloaderze bo zapewne masz rom z RBS  :ok: zainstaluj rom od Globalbusa non RBS i po problemie  :ok:
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

jajco112

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2008, 00:45:45 »
Czyli możliwe jest że Hermes sobie tak z dnia na dzień zaczął stawa na BL? Ten rom naprawi to?

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 26, 2008, 00:48:15 »
Tak właśnie w romach trick RBS czyli poszerza pamięć główną z extrom dokładnie masz więcej pamięci telefonu o 11mb w niektórych hermesach nie ma problemów a w niektórych są np ja też mam :D i hula mi a na xda czytałem że aby rozwiązać problem należy wgrac rom od operatora ten oryginalny a potem wgrać ten z RBS no ale jak ktoś ma np kartę pamięci to raczej zbędne mu to 11mb

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2008, 01:52:42 »
Czyli możliwe jest że Hermes sobie tak z dnia na dzień zaczął stawa na BL? Ten rom naprawi to?

Heh, wystarczy wgrac rom, jesli jest w bootloaderze  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2008, 21:54:33 »
Taa jasne... w rzeczywistości nie ma tak kolorowo...

*

jajco112

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2008, 22:27:30 »
A możesz mi to bliżej przytoczyć?

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2008, 22:54:26 »
Spoko mi jak zwis łapał w bootloaderze robiłem hard reset i fon normalnie po tym startuje active sync wykrywa fona już gdy Ci pisze byś nacisnał na wyświetlacz aby skalibrować  :ok:

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 27, 2008, 17:10:00 »
A możesz mi to bliżej przytoczyć?
Wszelakie hybrid bricki, nie pasujące ze sobą wersje ipl/spl, przez co romu i tak nie wgrasz, uszkodzenie ext romu chociaż czasami akurat taki przypadek da się odzyskać z tym, że zawartość ext rom będziesz musiał mieć na karcie pamięci.

Spoko mi jak zwis łapał w bootloaderze robiłem hard reset i fon normalnie po tym startuje active sync wykrywa fona już gdy Ci pisze byś nacisnał na wyświetlacz aby skalibrować  :ok:
Fajnie... wyślę Ci płytę główną do bl wchodzi i daję 99%, że jej nie naprawisz.

(po spotkaniu dzień w dzień z wizem wiem co to rom naprawczy :E ) Jest coś takiego na hermesa?
W ogóle nie ma pojęcia rom naprawczy, powinno być to nazywane shipped rom i tyle, bo w zasadzie jak masz pda uwalone to on cudów nie zdziała.