rom i inne

• 6 Odpowiedzi
  • 720 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline specjals

• 458
  • Pocket-Fallout-Lover
    • StrefaUIQ
  • Sprzęt: MotoA925, note 2, HTC Flyer, Note 4 +gear2.0
rom i inne
« dnia: Czerwiec 25, 2008, 21:01:11 »
Znowu mam pare pytań.  :P

no coz. zaczne od tego ze pomimo ze przeczytalem mase postow z tego forum i z xda i z ppcw to wciaz nie wiem jaki ROM bedzie dla mnie najnaj.
potrzebuje w miare duzo programow zebym nie musial potem za wiele doinstalowywac i zeby w miare plynnie chodzil (30Mb ramu juz odpuscilem, choc znalazlem 1 rom ktory calkowicie 'goly' tyle dawal. nawet go nie instalowalem bo to przesada zebym nic nie mial na fonie dla 1 gierki :P)
oczywiscie do romu przydalo by mi sie glosne radio :)

Druga rzecz to skorki do Wisbara. czy sa jakies naprawde funkcjonalne i dobre? (tego malo szukalem)

trzecia opcja to linux. czytalem na xda troszku ale mam pytanko do osoby ktora wgrala sobie linuxa na herma, jak to zrobila. tak z ciekawosci to moze i ja kiedys sie skusze :)

sorki jesli powtarzam tematy ale niestety duzo poczytalem i dalej jeszcze jestem w polu

pzdr to all  :D
my UIQ Moto A925 - for eva' with me! StrefaUIQ r.i.p.

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
Odp: rom i inne
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2008, 23:16:28 »
Miałem 2 ROMy PL wm6, w tym POLOKa 3.0e oraz chyba 4 ROMy wm.6.1 ENG i muszę ci powiedzieć, że żaden nie miał tyle bajerów na starcie co POLOK. Polok do tego nie jest wcale taki wolny w porównaniu z innymi, ale przy czyściutkim ROMie 6.1 to po prostu załamka. Mimo wszystko moim zdaniem lepiej poszukać i zainstalować później aplikacje które się używa, a sam ROM mieć świeży, czysty i szybki. Aktualnie jadę na wm6.1 od PDAViet (PV DVH B&C 5.2.19213.1.0.4). Jeśli zależy ci na ROMie który ma w sobie bardzo dużo rzeczy to sprawdź TNT.19199 Profesional.

RADIO mam 1.54.30.10 i narzekam na głośność, a raczej "cichość". Jest za ciche. Więc ostrzegam żeby cię nie skusiło, jak lubisz głośne RADIO. Właśnie rozglądam się za lepszym radio ale nigdy nie mam na tyle motywacji żeby poszukać odpowiedniego i wrzucić na Herma heh.

Linux na Hermesku? Przyznam się szczerze że pierwsze słyszę, ale bardzo bardzo mnie to zaciekawiło :)

*

Offline vril

• 24
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2008, 08:35:00 »
Polecam TNT 2 [eng] [WM6.1]- szybki ale brakuje mu kilku programow - oczywiscie rozmawiamy o wersji proffesional:]
mialem poloka 3.0e ktorego sam ugotowalem ale mial kilka mankamentow :)
co do szybkosci to z innymi WM 6 ( zwlaszcza z oryginalnymi - Shippers ROMs - Polok wypada super )

TNT 2 vs POLOK
u mnie TNT dziala szybcie  co do stabilnosci to wypadaja tak samo , polok ma wiecej bajerow "podrecznych" czyli nie wiesz po co w sumie sa ale jak ich nie ma to utrudniaja zycie ( np : latarka, battery status, network wizard, bluecrawler ) wszytsko jednak mozesz doinstalowac.

potestuj rozne romy i zobacz ktory jest dla Ciebie najlepszy

6810 -> SPV m3000 -> spv m3100 -> Touch PRO -> Desire Z

Desire Z Orange
CyanogenMod-7-04122011-NightlyVision

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2008, 12:52:11 »
O Linuksie na Hermesie można zapomnieć: http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_Linux
Status: HTC Hermes Linux port: not ready yet, developers needed!
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline specjals

• 458
  • Pocket-Fallout-Lover
    • StrefaUIQ
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2008, 14:19:30 »
dzięki wszystkim za info.
wybiore sobie ograniczylo mi to pole wyboru ROMów.
poprobuje te TNT.

Jak ktos ma głośne RADIO to tez niech napisze jeszcze. tego mi brakuje do szczescia. moze ktos porownywal? :)

a co do linuxa to Tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=273579&highlight=linux jest troszke wymeczony temat. + filmiki na youtube jak ktos probowal bootowac :)
ja pomysle nad tuym ja juz skoncze w windowsem zabawe :P

dziękować wszystkim i czekam na reszte info o radiu!  :O~

nawet inaczej zapytam.
zna ktos glosniejsze od 1.50.00.00?? (takie mam i moze byc. wszystko slysze w moich skatowanych muzyka uszach ale zawsze lubie miec wiecej lepiej itd  :P)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2008, 23:47:23 wysłana przez specjals »

*

Offline specjals

• 458
  • Pocket-Fallout-Lover
    • StrefaUIQ
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2008, 00:05:53 »
Polecam TNT 2 [eng] [WM6.1]

a dasz link? :]

bo ja znalazlem tnt2 (juz wgralem. ale z wm 6.0
 a chce 6.1 :)

zaraz mnie tu zaczniecie wyklinac za perfekcjonizm ;)

*

Offline vril

• 24
  • Sprzęt: Desire Z
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2008, 08:10:54 »
wszystko lezy na xda-developers :

TNT 2 : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=376945
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2008, 08:14:01 wysłana przez vril »
6810 -> SPV m3000 -> spv m3100 -> Touch PRO -> Desire Z

Desire Z Orange
CyanogenMod-7-04122011-NightlyVision