Od kilku dni jestem "prawie" szczesliwym posiadaczem HTC TyTN (rom 1.18.255.3) Przesiadlem sie z starego dobrego ipaq 4150 + sony ericsson k700i.
Chcialbym sie podzielic pierwszymi wrazeniami z tej przesiadki.
Co mnie odrazu zaskoczylo to czas uruchamiania przy pierwszym wlaczeniu jak i pozniejszych jest straaasznie dlugi w porownaniu z Windows Mobile 2003 na ipaq4150. Ogolnie caly system chodzi dosc wolno(caly czas porownuje z 2003). Moze to kwestia procesora ktory zuzywa znacznie mniej energii od starego intela i mimo takiego samego taktowania jest wolniejszy. Co ciekawe przy pierwszym uruchomieniu byl juz blad automatycznej instalacji spolszczenia ale nie przejalem sie tym zbytnio bo zawsze korzystalem z angielskich windowsow.
Jesli chodzi o aparat to brak slow. Zdjecia robione w niedoswietlonych miejscach wygladaja tragicznie. k700i radzil sobie 10 razy lepiej w takich sytuacjach. Samo oprogramowanie dla aparatu jest bardzo ciekawe, przemyslane i ergonomiczne ale co z tego

. Kilka razy mialem juz zwisy wymagajace soft resetu. Z tego co pamietam to bylo przy synchronizacji kontaktow z outlooka, przy laczeniu z gprs, przy instalowaniu netfronta i przegladaniu jakiejs stronki. Zasieg wifi jest chyba o 1/3 mniejszy jak w ipaq 4150 ale za to ciagnie mniej pradu.
Teraz troche plusow

mianowicie ekran jest rewelacyjnej jakosci. Jak to sie mowi biale jest biale a czarne jest czarne

kotrast i podswietlenie super (ale to dla mnie nie mowosc bo ipaq 4150 tez mial niezy ekran). Ogolnie ergonomia przyciskow i klawiatury jest bardo dobra. Bateria niezla, trzyma 2 dni ostrej zabawy. BT spisuje sie bardzo dobrze. Dobry zasieg i stabilne dzialanie. W ipaq 4150 roznie to bywalo. Wagi i wielkosci nie porownuje

(czyba ze zsumawana z k700i

) Jakosc polaczen telefonicznych jest roche lepsza niz to bylo w przypadku k700i. Gorzez z zasiegiem

No ale nie jest to 100% telefon wiec mozna wybaczyc.
Ogolnie mam nadzieje ze wszystkie balaczki natury softwareowej da sie wyleczyc w przyszlosci.
To by bylo na tyle. W miare dalszego testowania postaram sie cos dopisac.
Dla tych ktorzy moga sie zrazic tym co tu napisalem odrazu pisze ze i tak wedlug mnie mimo wszystko nie ma lepszego sprzetu

Pozdrawiam.