No wiec po uporaniu się z problemami z przyciskiem ok (trzeba było podlutować) staram się przywrócić hermesowi zdolność bojową
Poprzednio próbowałem wgrać własnoręcznie upichcony rom z kuchenki Globalbusa, niestety podczas uruchamiania systemu pokazuje się ekran z logo windy wywala błąd powiadamiania repllog.exe a następnie komunikat że nie można otworzyć pliku Wktask.exe.... i tyle jeśli chodzi o windowsa mogę wciskać co chcę i dalej za nic pójść nie chce. W związku z tym o podłączeniu do AS także mogę zapomnieć.
W bootloaderze (herm200 IPL-1.01 i SPL-1.40 Olipro) hermes pokazuje zmianę z serial na usb po podłączeniu kabla, jednak gdy próbuję wgrać nowy rom wyrzuca error 260: connection czyli brak połączenia po usb.
Postanowiłem wgrać rom z karty zmieniłem nazwę pliku i odpaliłem zgodnie z instrukcją niestety urządzenie uparcie wchodzi w bootloader przez chwilę miga tylko napis "No image found". próbowałem z kilkoma romami tymi gotowymi i tymi z kuchni oraz oficjalnym i niestety z każdym jest dokładnie tak samo.
Prosiłbym o pomoc bo troszkę za cienki jestem jak na to co się teraz z hermesem dzieje.
Dzięki za pomoc.