Problem z wejsciem w bootloader

• 13 Odpowiedzi
  • 3704 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Silvo

• 18
  • Sprzęt: HTC tytn
Problem z wejsciem w bootloader
« dnia: Grudzień 25, 2008, 11:23:14 »
No więc postanowiłem zmienić sobie rom z poloka na ten od Globalbusa. Upichciłem w kuchence wgrał się bardzo ładnie tyle że przy starcie nie chciał kalibrować ekranu więc nie bardzo mogę używać rysika. No nic zaczyna wczytywać system i w tym momencie wyrzuca błędy "nie można uruchomić repllog.exe" potem jeszcze dwa dotyczące błędnie zainstalowanych programów i te trzy błędy za pomocą "ok" daje się wyłączyć natomiast pojawia się jeszcze jeden "nie można otworzyć pliku WkTask....." którego już żaden przycisk nie jest w stanie wyłączyć. No i na tym etapie system sobie zostaje. Da się używać przycisków funkcyjnych, natomiast AS nie widzi urządzenia. Chciałem wejść w bootloadera i wgrać system od nowa, ale niestety nie mogę w niego wejść :mad: Hermes po prostu najnormalniej w życiu się restartuje i za nic nie chce wejść w bootloader. Twardy reset też nic nie dał sytuacja jest identyczna. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

Odp: Problem z wejsciem w bootloader
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2008, 23:18:28 »
Przeczytać instrukcje i za pomocą odpowiednich przycisków wejść w tryb bootloadera...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2008, 01:18:53 »
Hmm rozumiem że odpowiednie to nie te opisane w faq dla hermesa które zamieszczam poniżej:

Aby wejść do trybu Bootloader musisz jednocześnie nacisnąć i przytrzymać przyciski „OK” i „ POWER” oraz włożyć piórko do otworu resetu (na dole HERMESA obok portu podczerwieni)

Gdyby to było takie proste i bootloader uruchamiałby się po wykonaniu tej instrukcji to nie zawracałbym nikomu niepotrzebnie głowy :-|

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2008, 09:47:21 »
OK, ten z boku , nie z przodu  :ok:

Sorry że dużymi, będzie dla potomności  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2008, 15:27:44 »
bardziej opisowo:

bierzemy nasze majestatycznie wygladajace urzadzenie pelne zaawansowanej elektroniki, tak bardzo ulatwiajacej nam zycie oraz dajacej tyle radosci, w lewą ręke, podnosimy ja ku górze za naszym najwspanialszym przyjacielem jakim jest Hermes i patrzmy: jaki czlowiek jest sprytny: w ciagu zaledwie 100 lat nasz rozwoj siegnal daleko dalej niz snilo sie to naszym filozofom... Palcem wskazujacym prawej reki i posilkujac sie kciukiem wyciagamy rysik, nasz najblizszy sposob komunikowania sie miedzy tak wyszukanym interfajsem jakim jest touch screen z tak zaawansowanymi manipulatorami jaki sa ludzkie dlonie... palcem wskazujacym lewej reki wciskamy guzik "power" jednoczesnie wciskajac kciukiem lewej reki przycisk "ok" znajdujacy sie pod jogg-wheelem napawamy sie chwile tym niemalze akrobatycznym ulozeniem naszym dloni, po czym prszystepujemy do prawie uswiconego, majacego nutke tajemnicy wejscia w boot loader. Trzymajac te guziki razem, uzywamy itema dajacego +3 do niewidzialnosc, +3 do skradania, Stylusa, zwanego Rysikiem na dziurke Reset znajdujaca sie w donej parti naszego urzadzenia, miedzy dziurka mikrofonu a zaslepka od podczerwieni azaliz po wykonaniu tych czynnosci, ukaze sie nam obraz o blogoslawionych, w niektorych przypadkach zbawczych,  pojawi sie obraz trójkolorowego bootloadera...

I wszystko o tym. pozdrawiam Swiatecznie :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 26, 2008, 18:19:36 »
ehh już sam nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy używacie innych niż na obrazku poniżej??

bo jeśli to te to powtarzam to o czym wspomniałem tą kombinacją w bootloadera nie idzie wejść :-|

pozdrawiam także Swiatecznie

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 26, 2008, 18:26:53 »
ehh już sam nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy używacie innych niż na obrazku poniżej??

bo jeśli to te to powtarzam to o czym wspomniałem tą kombinacją w bootloadera nie idzie wejść :-|

pozdrawiam także Swiatecznie

Dokładnie tak jak na obrazku ! tylko trzymasz i dopiero wtykasz piórko i czekasz chwilę
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 26, 2008, 18:32:24 »
Właśnie rzecz w tym że próbowałem je wciskać w po kolei, wszystkie naraz, power + ok i wtedy reset i chyba wszystkie inne możliwe kombinacje i nadal nie idzie wejść w bootloadera.

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 26, 2008, 18:52:30 »
Przycisk "ok" działa ci normalnie? Może to problem sprzętowy.

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 26, 2008, 19:25:01 »
Złap te dwa przyciski naraz, i nie puszczając poproś kogś niech ci włozy rysik do resetu... :-|

*

Offline Viperek

• *
  • 53
  • Sprzęt: Było : Tornado, Hermes, XPERIA X1 Będzie : ?
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 26, 2008, 20:25:55 »
Złap te dwa przyciski naraz, i nie puszczając poproś kogś niech ci włozy rysik do resetu... :-|

To nie jest problem, samemu można sobie to zrobić ;)

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 26, 2008, 20:47:30 »

To nie jest problem, samemu można sobie to zrobić ;)

Jednak kolega ma z tym problem...

No chyba że rzeczywiście sprzętowo nie działa mu ok...

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 27, 2008, 00:13:16 »

Jednak kolega ma z tym problem...

No chyba że rzeczywiście sprzętowo nie działa mu ok...

lub (jak kolwiek by to brzmiało) ma zapchaną dziurkę (od resetu)... ewentualnie guzik "power" ale ten chyba z racji tego ze kiedys tam dzialal hermes wykluczamy. (jesli sie da wlaczyc wylaczyc to znak ze guzik power dziala dobrze)

pozdrawiam wieczorowa porą
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Silvo

• 18
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 27, 2008, 18:33:45 »
Przycisk "ok" działa ci normalnie? Może to problem sprzętowy.
Rzeczywiście okazało się że jest problem z przyciskiem  "ok" czyli ewentualne rozkręcanko. Dzięki za pomoc