Problem z Vario 2

• 12 Odpowiedzi
  • 1406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline 1jedrzej1

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC HD2
Problem z Vario 2
« dnia: Kwiecień 17, 2007, 16:02:34 »
A wlasciwie dwa problemy.
Pierwszy to taki ze jak podlaczam PDA pod komputer to na palmie pojawia mi sie monit:
Obsluga sieci w komputerze ...
"Nie mozna uzyskac adresu IP przypisanego przez serwer. Sproboj ponownie pozniej lub wprowadz adres IP w ustawieniach sieciowch"
Wczesniej jak podlaczalem to monit taki sie nie pojawiał, nic sie nie pojawialo, ładnie synchronizowało, pogrzebalem cos w kartach sieciowych, wszystko ustawilem na auto bo mi sie WiFi nie chce laczyc (to tez jest problem opisany juz w innym watku)

Drugi problem to z instalacja programow.
Instalowałem Bombermana i jeszcze mp3 Voice Recorder
Po zainstalowaniu bomber nie pojawil mi sie skrot w Start--programy--gry
Po zainstalowaniu programu a wlasciwie podczas pojawil sie monit o niemozliwosci utworzenia skrotu.

Prosze o pomoc
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2007, 16:06:38 wysłana przez 1jedrzej1 »
HTC HD2
   Manila: 2.5.20181527.0
   ROM: 3.14.479.2
   Radio: 2.15.50.14

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Odp: Problem z Vario 2
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2007, 16:14:08 »
Pierwszy to taki ze jak podlaczam PDA pod komputer to na palmie pojawia mi sie monit:
Obsluga sieci w komputerze ...
"Nie mozna uzyskac adresu IP przypisanego przez serwer. Sproboj ponownie pozniej lub wprowadz adres IP w ustawieniach sieciowch"
Wczesniej jak podlaczalem to monit taki sie nie pojawiał, nic sie nie pojawialo, ładnie synchronizowało, pogrzebalem cos w kartach sieciowych, wszystko ustawilem na auto bo mi sie WiFi nie chce laczyc (to tez jest problem opisany juz w innym watku)

Drugi problem to z instalacja programow.
Instalowałem Bombermana i jeszcze mp3 Voice Recorder
Po zainstalowaniu bomber nie pojawil mi sie skrot w Start--programy--gry
Po zainstalowaniu programu a wlasciwie podczas pojawil sie monit o niemozliwosci utworzenia skrotu.

Prosze o pomoc

co do problemu z synchronizacja u mnie pomogl tylko HR. ale wczesniej sproboj wywalic i zainstalowac na nowo activesync'a

co do drugiego problemu to czy instalowales giere na karcie pamieci??

pozdrawiam

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2007, 16:43:29 »
co do pierwszego to mozesz ustawic ip w rndis host i bedzie synchro, kazda karta odpowiada za dane polaczenia itd.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline 1jedrzej1

• *
  • 63
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2007, 23:05:14 »

co do problemu z synchronizacja u mnie pomogl tylko HR. ale wczesniej sproboj wywalic i zainstalowac na nowo activesync'a

co do drugiego problemu to czy instalowales giere na karcie pamieci??

pozdrawiam

HR nie pomaga, a active sync jest intalowany na nowo na czystym systemie
karty pamieci jeszcze nie posiadam

gdzie jest rndis host?
Napisane: Kwiecień 17, 2007, 22:59:36
i jeszcze jeden problem, jak wchodze w kalendarz i chce przypisac kontakt do terminu (uczestnika) to pojawia mi sie pusta lista kontaktow
HTC HD2

*

Offline bosmanxxl

• 326
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2007, 12:01:19 »
masz oryginalny rom z ery ?? ja na swoim nie mam takich problemów. kontakty pokazują się przy dodawaniu uczestnika...

*

Offline 1jedrzej1

• *
  • 63
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2007, 14:31:04 »
Dane mojego PDA:

ROM: 1.21.118.4
Radio: 1.05.02.00

Telefon kupilem z allegro, ale jest z gwarancja Erowską i oblepiony znaczkami Ery.
Ja romu i radio nie zmienialem, ta osoba wczesniej tez nie zmieniala bo telefon miala tydzien.
Tez masz taki rom?
HTC HD2

*

Offline bosmanxxl

• 326
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2007, 22:15:33 »
mam taki sam rom, narazie :) planuje sie przesiasc na wm6 ale musze wiecej poczytac o sposobach usuwania cid i sim loków i o romach.  najchetniej jakiś pusty, bez dodatków w postaci spb i innych śmieci

*

Offline gizmol

• *
  • 71
    • http://www.forum.wejher.com
  • Sprzęt: N6600->N6260->E-M500->MDA-III->Hermes-> Kaiser ? :D
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 21, 2007, 07:31:22 »
co do pierwszego to mozesz ustawic ip w rndis host i bedzie synchro, kazda karta odpowiada za dane polaczenia itd.

Romulus a czym sie kierowac w wyborze adresu ? dac w takiej samej klasie i masce jak siec na kompie czy w innej, no i co z polaczeniem w kompie (polaczeniem sieciowym z telefonem WM) , tez dac na reczny czy zostawic na auto ?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 21, 2007, 17:33:32 »
w polaczeniach sieciowych po podlaczeniu pojawia sie karta sieciowa o adresie 169.254.2.2 maska 255.255.255.0 daj na pockecie 169.254.2.3 u mnie pomoglo to jest problem w kompie jezeli masz brak synchro.
 w moim wypadku padlo to jak aktualizowalem as z wersji 4.2 na 4.5 z podlaczonym pocketem
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 21, 2007, 20:08:39 »
zapomnialem banalna sprawa moze byc
wejdz AS w pockecie z commmenagera/ opcje /usun komputer zrob to najpierw

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 30, 2007, 15:14:04 »
Cytat: 1jedrzej1 link=topic=65555. msg430351#msg430351 date=1176818554
Obsluga sieci w komputerze . . .
"Nie mozna uzyskac adresu IP przypisanego przez serwer.  Sproboj ponownie pozniej lub wprowadz adres IP w ustawieniach sieciowch"

Witam!
Znalazłem tego posta dzisiaj na forum i postanowiłem dorzuć swoje trzy grosze po dwóch tygodniach.
Bo od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem Vario 2 a natknąłem się na ten sam problem.
Otóż ja też "pogrzebałem coś" w ustawieniach, ale właśnie udało mi się to naprawić:

Trzeba odznaczyć checkbox:
Ustawienia / Połączenia / USB do komputera PC - "Włącz zaawansowane funkcje sieci"

Efekt był taki, że urządzenie nie było prawie w ogóle widziane przez system, a już na pewno nie przez Activesync.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 30, 2007, 21:35:35 »
raczej staramy pomijac sie takie oczywiste rzeczy jak zaawansowane wlaczenie funkcji usb. :)
ale dzieki za wpis, a moze kolega tego nie wlaczyl  :)

*

Offline gizmol

• *
  • 71
    • http://www.forum.wejher.com
  • Sprzęt: N6600->N6260->E-M500->MDA-III->Hermes-> Kaiser ? :D
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 10, 2007, 18:56:49 »
jestem swiezo po zmianie na WM6 (LVSW) i tutaj tez ten sam problem, wystepuje  tylko przy wlaczonych rozszerzeniach sieci (mi akurat wylaczone pasuja bo jak zaznacze by uzywal to wm5orage nie dziala)