problem z siecią....zasięgiem :(

• 5 Odpowiedzi
  • 761 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z siecią....zasięgiem :(
« dnia: Sierpień 31, 2009, 23:34:11 »
WItam.To jest mój pierwszy post więc za wszelkie niedoskonałosci z góry przepraszam.Mój problem z moim hermesem rozpoczął sie kilka miesięcy temu. Wszystko super śmigało a tu nagle nie mogłem ani wysłać smsa ani zadzwonic mimo tego ze miałem zasięg....Próbowałem hard reset i nie nie pomogło. Ponieważ jestem w tym zielony , postanowiłem zawieżć telefon do serwisu. dy własnie go wiozłem do miasta do tego serwisu(ja mieszkam w niewielkiej wsi), nagle wszystko zaczeło działac. Pomyslałem wiec ze wszystko jest ok i nie oddalem go do naprawy. Ale gdy wróciłem do domu, chwile normalnie wszystko było dobrze, a potem znów ten sam problem. WTedy juz go odwiozlem do tego serwisu.Wgrali nowy soft ale stwierdzili ze to nie wina oprogramowania, lecz ze raczej sprzetowa.POwiedzieli że cos moze byc nie tak ze switchem zmieniającym zasięgi czy cos w tym stylu(ja sie tam na tym nie znam).Wymienili wiec tego switcha.Gdy odbierałem telefon z serwisu wszystko było ok...ale gdy znów dojechałem do domu,problem sie powtórzył. Przez jakis czas nic z ni nie robiłem.Mimo tego ze zasięg miałem full, nie mozna było ani zadzwonic ani napisac czy odebrac smsa,do mne dzwonic tez nikt nie mógł.JEdnak co jakis czas na chwile zdażało sie że działał normalnie, ale po chwili znów sie działo to samo.Jak wyjezdzałem do miasta to działał normalnie.Dziś znów wgrałem od nowa softa i radio ROma 1.47....no ale nic to nie dało.Juz sam nie wiem w czym tkwi problem.Może jestescie w stanie mi jakoś pomóc.

*

Offline rechot

• *
  • 56
  • Sprzęt: XDA Trion
Odp: problem z siecią....zasięgiem :(
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 31, 2009, 23:59:59 »
na brak zasięgu nie ma rady, ja proponuję Ci włożyć kartę innego operatora i sprawdzić czy też się tak dzieje - a swoją drogą to pierwsze słyszę o jakimś switchu -wiem tylko tyle, że wychodząc z zasięgu sieci 3G, hermes przełącza się w Edge - ale czy dzieje się to za pomocą jakiegoś układu  :mysli: :mysli: :mysli: i przy okazji podaj cenę jaką zapłaciłeś
BYŁO - POLOK 3.0, TNT 19199, QUEROMB1 Essentials WM6.5, FCWs home HD, 3.Abusalza, M2D 2G/3G i inne
JEST - DarkVisions WM6.5 ROM by utak3r
BYŁO - 1.56.70.11, 1.35.00.10, 1.16.00.00, 1.27.00.00, 1.47.00.10 i inne
JEST - 1.47.00.10

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2009, 00:11:04 »
próbowałem i z Plusa i Orange i to samo sie dzieje. Przepraszam zle powiedziałem...ten switch ma niby za zadanie przełaczac zakresy w zaleznosci od miejsca w którym sie jest(w miescie jest podobno inny zakres niz na wsi)- tak mi to tlumaczyli Ci z serwisu.Za ta wymiane switcha zapłaciłem bodajze 30 zł. Nie dużo bo on kupił uzywana płyte główna z Hermesa i pozamieniał z moim telefonem te switche. Prosze Cie nie starsz mnie ze nie ma na to rady....cos musi dac sie zrobic skoro raz jest normalnie a raz nie. Ale zasieg pokazuje mi ze caly czas mam.Teraz nawet mam literke "E" przy zasiegu

*

Offline Viewioor

• *
  • 79
  • Sprzęt: MDA Vario II+8GB+WM 6.1+DV5 - SGH i900 WM 6.5 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2009, 00:18:00 »
W konia Cię zrobili w tym serwisie a na dodatek kasę za to wzięli.Jak już to by wymienili całą płytę a nie jakieś podzespoły.
RadioROM normalnie Ci się wgrywa?
HERM100; DarkVisions WM6.5 ROM [08.21.09];build 23017; Radio: 1.48.00.10; WP: 32.81.7020.20H; ExtROM: DV5 Final - obecnie lezy rozebrany, tasma padla i nie mam czasu wymienic,moze go oddam potrzebujacym ;]
Now - i900 WM 6.5 Pro

*

Offline rechot

• *
  • 56
  • Sprzęt: XDA Trion
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 01, 2009, 00:27:38 »
skoro próbowałeś różnych kart to ciekawe- ja jak wyjeżdżam na wieś to raczej żegnam się z zasięgiem (ewentualnie kombinuję coś za stodołą  :E :E :E skąd mogę się połączyć) - strzelam więc dalej, że może ktoś w twojej okolicy używa jakiejś super hiper anteny która powoduje zakłócenia, a i spróbuj jeszcze w czasie kiedy to się stanie przejść w comm managerze w tryb samolot i z powrotem na telefon
BYŁO - POLOK 3.0, TNT 19199, QUEROMB1 Essentials WM6.5, FCWs home HD, 3.Abusalza, M2D 2G/3G i inne
JEST - DarkVisions WM6.5 ROM by utak3r
BYŁO - 1.56.70.11, 1.35.00.10, 1.16.00.00, 1.27.00.00, 1.47.00.10 i inne
JEST - 1.47.00.10

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2009, 00:31:23 »
Radio ROM wgrał sie mi bez żadnego problemu. Ale zasięg mam nrmalnie....nie chce tylko mi wysyłac smsów i dzwonic..