Witam! To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich. Jestem posiadaczem SPV M3100 od jakiegoś tygodnia. Dzisiaj zainwestowałem w kartę pamięci Kingstona 4GB i zaczęły się problemy. Za pierwszym razem telefon wogóle nie zobaczył karty, gdy włożyłem drugi raz zobaczył i ok. Mam obecnie tylko połączenie telefonu z PC przez USB. Problem polega na tym, że gdy wgrywałem kilka piosenek na kartę to w pewnym momencie wyskakuje błąd coś w stylu "sprawdź czy masz dostęp do pliku i czy masz wystarczająco dużo miejsca" i nie nagrywała się tym sposobem żadna mp3. Za którymś razem udało mi się zgrać jakieś krótkie filmiki. Spróbowałem znów z muzyką i dalej ten sam problem. Postanowiłem sformatować kartę a, że nie mam czytnika kart w kompie postanowiłem skorzystać z formatu przez system telefonu (naciskając dłużej na "Storage Card 2" i wybierając "format") i po chwili wyskoczył błąd, że formatowanie nie może dojść do skutku. I zniknął folder "Storage Card 2"! Próbowałem również przez program "Card Export" i na PC jako dysk wymienny wybierałem "format" ale na samym końcu formatowania wyskakuje komunikat, że karta ma ograniczony dostęp do plików i nie może dokończyć formatowania. Jakim sposobem mogę uratować kartę abym mógł w jakikolwiek sposób korzystać z dostępnej pamięci? Mam adaptery więc ostatecznie kupię czytnik do PC jeśli to pomoże. Proszę o pomoc.
Napisane: Październik 25, 2008, 23:56:46
Właśnie zauważyłem, że gry telefon jest odpięty od komputera to folder "Storage Card 2" i Storage Card" jest normalnie widoczny w eksploratorze plików, ale kiedy podepnę na nowo kabel to folder znika i jest tylko "Storage Card".. O co chodzi?