Problem z połączeniem :(

• 17 Odpowiedzi
  • 977 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z połączeniem :(
« dnia: Luty 04, 2009, 10:39:22 »
Witam
Jestem świeży na forum wiec proszę o wyrozumiałość   B) ,od 3 dni jestem szczęśliwym posiadaczem SPV m3100 a raczej jego klona... (O2 Xda Trion) tel jest bez simlocka z WM 5 .  Chciałem zainstalować sobie WM 6 .
Poczytałem troszkę na forum poszukałem na googlach i wziąłem się do roboty i tu zaczęły sie schodki ... :(
zainstalowałem ActivSync niby tel sie zsynchronizował i wszystko pewnie było by super ale jak tylko tel wchodzi do bootloadera to go rozłącza i lipa :/ Próbowałem na różnych portach USB instalowałem Winde na nowo kilka razy AS i nic....
IPL-1.01
SPL-1.11

jeśli ktoś miał podobny problem bardzo proszę o pomoc ...

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
Odp: Problem z połączeniem :(
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2009, 14:49:56 »
[...]
jeśli ktoś miał podobny problem bardzo proszę o pomoc ...

wszyscy maja to samo
to nie problem, to ma tak byc
AS go nie widzi bo nie ma najmniejszej potrzeby zeby widzial Twojego TyTN'a gdy
ten jest w trybie bootloader

Zobaczy go za to RUUWrapper jak postanowisz nabic Hermesa ROMem 'wlasnej' produkcji
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2009, 17:44:57 »
a czy majac ipl 1.01 i spl 1.11 moge odrazu wgrac nowy Rom ugotowany przez siebie ? czy musze wgywac Hardspl v.7 ? przepraszam za zawracanie glowy ale jestem newbie w tych sprawach... jescze jedno pytanko czy musze robic upgrade ipl ?

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2009, 18:01:07 »
Po raz kolejny napiszę - ściągnij i przeczytaj z podwieszonego wątku "[NOWA WERSJA 1.5] HERMES dla początkujących :-) e-book".
Tak, zdejmij CID i SimLocka, wgraj HardSPL - wszystko opisane jest we wspomnianym wątku.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2009, 18:18:44 »
Juz wczesniej sciagnolem Faq Hermes 1.5 i probowalem zdjac Cidlock lecz nie moge ... tzn na poczatku jak Hermes jest zsynchronizowany z AS to wszystko oki tylko jak wchodzi do bootloadera to wyskakuje error 260 a dotyczy on braku polaczenia . Probowalem zainstalowac HardSpl v.7 i tez dopuki tel jest zsynchronizowany z AS wszystko jest oki klikam uptade tel wchodzi w bootloader i na Hermesie pokazuje sie 0% a na kompie wywala error 270 szukalem na google i wychodzi na to ze mam za stary bootloader ? czy musze w takim razie robic upgrate ipl ? jak to zrobic ?

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2009, 18:42:44 »
A spróbuj włączyć Hermesa w tryb Boootloader (boczny OK+Power+Reset), podłącz kabel i wtedy włącz wgrywanie HardSPL  :)

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2009, 19:02:13 »
Teraz jestem w pracy ale jak tylko wroce to sprobuje i dam znac :)

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2009, 23:02:21 »
wiec zrobiłem tak jak radził open ale nic z tego.... wyskoczył error 262 znalazłem na goglach coś takiego

"ERROR [262] : UPDATE ERROR

This error occurs during the CE ROM code upgrade process.

Solution: If this happens, you can just soft-reset the device and run RUU again. The update process will then continue.

Note: At this stage, the Wince is destroyed; instead, it is in upgrade mode."

i jeszcze cos takiego

"When you run the update....select autodetect....sounds like you are running the wrong RUU for your SPL version...

....actually...update to HArdSPL v2.10 first...then run it. Your SPL at the moment is very risky to use and could kill your device......update to hardspl first."

możecie mi powiedzieć o co w tym wszystkim chodzi ... z góry dziekuje

sorki za posta pod postem...
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 23:04:41 wysłana przez hellsing007 »

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2009, 06:40:25 »
wiec zrobiłem tak jak radził open ale nic z tego.... wyskoczył error 262 znalazłem na goglach coś takiego (...)

Słuchaj - a zdjąłeś SIM i CID Locka (punkt 2 we wspomnianym FAQ)?  :S

O błędzie 262 piszą właśnie, że może być rozwiązany przez SIM & CID unlocker, więcej tutaj.

edit: Oczywiście robiłeś również HardReset i przeinstalowywałeś ActiveSynca ?  :)
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 06:45:39 wysłana przez open »

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2009, 09:55:03 »
jak kupiłem był już bez simlocka i chciałem ściągnąć CIDlock ale miałem problem z połączeniem ale wczoraj próbowałem jeszcze raz uruchomiłem SSPL na fonie potem podłączyłem USB a następnie RUU_HERM_Unlock_v3a potwierdziłem zaznaczyłem i przy weryfikacji danych z PDA na kompie na moment wyskakuje niebieski ekran i restart kompa.... :/ nie wiem co jest i windę jeszcze raz instalowałem i to samo ... normalnie ręce opadaj...
wiecie czego może dotyczyć problem .. ?

robiłem Hard reset i przeinstalowywałem  AS

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2009, 10:51:31 »
(...) RUU_HERM_Unlock_v3a potwierdziłem zaznaczyłem i przy weryfikacji danych z PDA na kompie na moment wyskakuje niebieski ekran i restart kompa.... :/
IMHO - coś nie tak z PC, jak masz możliwość to sprawdź na innym   :(

A teraz trochę offtopowo - o niebieskich ekranach i restarcie w XP (bo o nim mam nadzieję mówimy):
prawy przycisk na "mój komputer" / właściwości / zakładka zaawansowane / uruchamianie i odzyskiwanie - Ustawienia /  i odznacz automatycznie uruchom ponownie - dzięki temu będziesz mógł odczytać nr błędu i zapytać o niego google  :ok:

Masz XP z SP2 conajmniej?

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 05, 2009, 11:55:27 »
wyskakuje mi na niebieskim ekranie MULTIPLE_IRP_COMPLETE_Request poczytałem no goglach i ciężko jest stwierdzić dokładnie czego moe byc przyczna  :/ najprawdopodobniej coś koliduje ze sobą :/ mam klawiaturę i myszkę na usb ... możne tego wina...???

sprawdzałem u Brejdaka na kompie i ten sam błąd wyskakuje... lol

mam teraz WIN XP PRO SP3 ale próbowałem tez na SP2 i na WIN XP HOME SP2

może to wina kabla USB do PDA ???

edit:

raczej klawiatura i myszka odpada bo brejdak ma wszystko na PS/2
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 12:27:42 wysłana przez hellsing007 »

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 05, 2009, 14:49:45 »
Sorki za post pod postem ale nie chcialem zakladac nowego tematu...
moglby mi ktos wytlumaczyc co dokladnie oznaczaja IPL 1.01 i SPL 1.11 ? bodajze SPL to wersja bootloadera..? a Ipl... ? i czy powiniem zrobic upgrade SPL i IPL ?

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 05, 2009, 21:14:54 »
Jeżeli już uparcie podłączasz za pomocą usb to korzystaj z gniazd z tyłu, poza tym wgrywanie kablem to jak..., lepiej z karty robić upgrade.

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 05, 2009, 22:42:56 »
Mam jeszcze takie 3 pytanka  :)

1.A czy ten Rom z http://www.4winmobile.com/forums/old-news-press-releases-store-notifications/11157-o2-uk-release-xda-trion-hermes-wm6-rom.html od operatora będę mógł wgrać z karty ?? będę musiał instalować HardSpl czy pójdzie bez tego ??

2.Czy Hardspl można wgrać z karty ?? bo przez kabel nie idzie :/ ??

3.Czy majac IPL: 1.01 i SPL: 1.11 to stanowi jakis problem w graniu tego ROMu z pkt. 1 ?

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 06, 2009, 01:25:25 »
Primo: Te standardowe romy postępują wg zasady takiej, że jeżeli pda masz np. w erze, to jeżeli wgrywasz nowy rom od ery, to cid się zgadza i jest si.
Secundo: Tak, ja tak zrobiłem, wieki temu.
Tertio: Nie chce mi się szukać od jakiej wersji były to hardspl, także lepiej zacząć od wgrania najnowszego hardspla.

« Odpowiedź #17 dnia: Luty 06, 2009, 14:11:56 »
jak wgrać HardSPL z karty micro SD ??? tak samo jak ROM ?? nadając mu nazwę "hermimg" wrzucić na ker te i odpalić w BL czy jakoś inaczej ?  B)

edit:

Juz wszystko działa jestem szczęśliwym posiadaczem WM 6.1 PL :) a to wszystko była wina kabla USB  :-|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 20:42:12 wysłana przez hellsing007 »