Problem z netem - UMTS dziala, EDGE nie

• 6 Odpowiedzi
  • 1079 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z netem - UMTS dziala, EDGE nie
« dnia: Lipiec 21, 2008, 18:40:31 »
Witam

Po wymianie plyty glownej przez CRC pojawil sie problem z dzialaniem netu. Kiedy jestem w zasieu UMTS wszystko hula i wyglada ze jest OK ale kiedy Hermes przelaczy sie na EDGE transmisja danych siada (link na mobinteria otwiera nawet 30 sek) albo calkiem przestaje dzialac (ikona pokazuje ze polaczenie transmisji danych dziala). Po wejsciu w zasieg UMTS wszystko wraca do normy. Mam zainstalowany oryginalny WM6 od ERY.
Zrobilem juz Hard Reset i dla sprawdzenia wrzucilem nowsze radio (1.54.30.10) ale sprawa wyglada tak samo.  :mad:
Czy przed odeslaniem do CRC moge jeszcze cos zrobic? Czy sprzetowe uszkodzenie moze sie tak objawiac, że w zaleznosci od technologii transmisja danych dziala albo nie?????
Czy zdjety simlock i HardSPL mozna jakos przywrocic do pierwotnego stanu????

Jakies pomysly, podpowiedzi?

Odp: Problem z netem - UMTS dziala, EDGE nie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2008, 18:54:41 »
co do przywracania do pierwotnego stanu juz było na forum - szukaj  :ok:

a jaki masz teraz rom??
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2008, 19:01:06 »
co do romu -  czytaj  :ok:    WM6 od ERY (3.60.118.3)

Zapomnialem tez dopisac - Era poinformowala, ze nie ma zadnych problemow z dzialaniem netu w mojej okolicy (szczecin)

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2008, 01:00:53 »
Jesli dobrze rozumiem, downgrade SPL przeprowadzam wedlug tej procedury:

http://www.mrvanx.org/thg/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=27      ??

Jaki byl oryginalny SPL?  2.03?

Po tej operacji mam oryginalny ROM i przywrocony SPL ale zdjety SIM i CID lock. Warto martwic sie tym przed wyslaniem do serwisu?

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2008, 19:10:15 »
Poradzcie cos plssss bo jutro chcialbym oddac sprzet do serwisu a od przegladania watkow na forum jakos nie bardzo mi sie rozjasnilo.
Jaki powinien byc wgrany SPL zeby wygladalo dziwiczo?
Macie jakies doswiadczenia z gwarancyjnym serwisowaniem sprzetu ze zdjetym SIM i CID lockiem?

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2008, 19:18:01 »
Jesli wysyłasz na gwarancje to musisz przywrócic do stanu pierwotnego (ROm itp. )  :P Jak to zrobic jest dokładnie opisane, ale ,musisz znaleźć (nie będe robił tego za Ciebie ;p)
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2008, 19:35:05 »
Zrobic to ja sobie poradze ale jak napisalem nie jestem pewien jaki byl oryginalny SPL allbo jaki wgrac zeby nie prowokowac do "niepotrzebnego myslenia" ;)
Licze tez na jakies aktualne doswiadczenia w kwestii SIM, CID lock a kontakty z CRC. Temat zmienia sie z czasem, a doswiadczen forumowiczom przybywa, stad moje pytania. Naprawde licze na konstruktywne opinie i porady bo czasu do jutra niewiele ;)