Problem z MDA Vario II i wgraniem Radio

• 11 Odpowiedzi
  • 956 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z MDA Vario II i wgraniem Radio
« dnia: Marzec 14, 2009, 17:30:29 »
Witam wszystkich! Posiadam Hermesa (a konkretnie MDA Vario II) prawie rok czasu i ostatnio pojawił się taki problem że na początku gdzie na ekranie t-mobile pokazuje wersje protokołu i radio teraz przy obu jest tylko NONE, jednak mimo to o naprawdę dłuższym czasie w końcu się uruchamia ale jest strasznie zamulasty i praktycznie nic nie da się na nim zrobić. Próbowałem Hard Resetu niby się udało ale jakiś za szybki był jak na HR i oczywiście nic nie dał nadal to samo. Udało mi się wgrać w trybie Bootloadera od nowa WM 6.1 ale to też nic nie dało a gdy próbuję wgrać jakiekolwiek Radio to gdy zaczyna się już pasek postępu rzeźbi rzeźbi i nagle wywala błąd jakiś błąd związany z połączeniem. Wszystko to zaczęło się jakiś dobry miesiąc temu najpierw gubił ciągle zasięg, a ostatnio zaczynał się coraz częściej zawieszać i wyświetlał przy  ekranie startowym NO GSM po kilku dniach zaczął właśnie to  R NONE G NONE ale jeszcze załapywał i dało się korzystać a teraz nic. Przekopałem już całe forum i nic nie znalazłem co mogło by mi pomóc albo po prostu może nie widziałem jak się do tego zabrać tak więc mam nadzieję że komuś chciało się to przeczytać i że mi pomoże z góry dzięki pozdro.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 17:32:33 wysłana przez crasher102 »

*

Offline virus20

• **
  • 112
  • HTC Touch PRO 6.1 + WiN Se7Em + Android
  • Sprzęt: HTC Magican--> Uniwersal-->Hermes--> Touch PRO
Odp: Problem z MDA Vario II i wgraniem Radio
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2009, 00:29:59 »
A jakie instalujesz radio? Może zmień roma na inny niż t-mobile może pomoże.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 00:40:44 wysłana przez virus20 »

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2009, 11:31:35 »
1.54.30.10 ,  1.47.00.10 i jeszcze jakieś scrakowane chciałem ale tez nie chciało pójść a ROM wgrany z tego wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104574.0 spróbuje jeszcze inny ale chyba już wcześniej próbowałem i to nic nie dało sam już nie pamiętam bo wczoraj duużo rzeczy próbowałem ale żadnego efektu

*

Offline virus20

• **
  • 112
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2009, 11:37:54 »
Proszę spróbować inne radio wgrać ja mam najstarsze 1.16.00.00 najlepiej bateria na nim trzyma. Dostanie go Pan w e-booku na forum.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2009, 11:42:45 »
jeszcze takie jedno pytanie czy wersja bootloadera tez ma znaczenie? bo kiedyś gdy zmieniałem ROM na ten WM 6.1 to wersję Bootloadera upgradeowałem z chyba 1.04 na 2.10

edit:
a więc tak zmieniłem prze chwilą ROM na MRH 9.0 Valerian http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=388523 ale już widzę że nadal to samo bo przy R jest none i przy G to samo a co do tego radia to jeśli chodzi o ten e-book co myślę to tam jest ten link do różnych radio ale akurat tego 1.16  nie da rady ściągnąć uszkodzony link:/
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 11:55:36 wysłana przez crasher102 »

*

Offline virus20

• **
  • 112
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2009, 12:09:42 »
w e-booku jak sciągniesz bedzie plik hermes_faq->unlock->RUU->Ruu_Herm_unlock_v3a on ma instalkę 1.16.00.00 poczytaj tego Faq bo moze masz nie cida który blokuje wgrywanie romów od innych dostawców niż MW, ale nie wiem czy się to dotyczy też radio romów.Raczej powinno się aktualizować wersje bootloader , wyczytałem na innym forum, ale nie dam głowy czy to ma znaczenie .Jak nie pomoże 1.16.00.00 to może masz coś z  płytą główną.

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 15, 2009, 17:08:49 »
Kiepsko szukasz.
Źle zrobiłeś z wgraniem nowszego bootloadera.
Masz uwalone radio.
Szukaj płyty głównej.

:mrgreen:
Obróc mój post o 90°, było miliony razy już.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 15, 2009, 23:16:08 »
kurcze znalazłem już w ebooku to radio 1.16 zaczęło się wgrywać ale cały czas było 0% i  ani rusz:/ w końcu wyskoczył komunikat ERROR [262]: UPDATE ERROR The SIM CID unlocker has encountered communication errors during the update process. Chyba chodzi o tego CIDa że blokuje ale kiedyś ściągałem CIDa właśnie przy pomocy tego ebooka więc sam już nie wiem może rzeczywiście nic nie da się zrobić bo płyta uwalona

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 16, 2009, 12:16:32 »
Jak maszproblemy z angielskim to zobacz chociaż na translator googla, a nie pierdoły wypisujesz...
A teraz to i tak normalnego 1.16 nie wgrasz, bo masz inny bl. Żaden cid, nic się nie blokuje, wymiana płyty głównej, tyle.

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 16, 2009, 22:40:47 »
człowieku nie musisz się tak od razu rzucać lol i  mam żadnego problemu z angielskim po prostu myślałem że ktoś może wie co można konkretnie zrobić przy takim błędzie ale widzę że tu tylko jedna osoba starała się coś pomóc. A ty jak nie masz nic więcej mądrego do powiedzenia poza tym że płyta do wymiany ( bo każdy może tak powiedzieć) to lepiej nic nie pisz więcej

A teraz to i tak normalnego 1.16 nie wgrasz, bo masz inny bl.

a tak poza tym udało mi się zmienić bl na 1.40 przy wgraniu nowego romu
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 22:45:22 wysłana przez crasher102 »

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 17, 2009, 11:50:18 »
Dotleń trochę mózg, nie o tym bl pisałem. A tematów o tym była masa, jakbyś wszystko przeczytał co jest na necie to byś miał trochę więcej wiedzy.

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 19, 2009, 22:19:26 »
Dotleń trochę mózg

no comment.....